ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Модератор: Миша
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Моя щир е около 1 педя.Късам целите връхни части,т.е. целите връхчета с по няколко листа.
И тетрагонията така я бера.Ако е вече под връхната част стъблото е вдървесено и късам само листата.
И тетрагонията така я бера.Ако е вече под връхната част стъблото е вдървесено и късам само листата.
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1463
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
И при нас имало щир
Днес майка ми набра и вече разбрах кое растение е, сега чакам да приготви нещо с него, да видя как е на вкус
Днес майка ми набра и вече разбрах кое растение е, сега чакам да приготви нещо с него, да видя как е на вкус
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
В този сайт има рецепта за щир - в категория ,,ароматни и ядливи треви,, и ,,яхния със зелении,,
ve- gea.blogpost.com
ve- gea.blogpost.com
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
www.ve-gea.blogpost.com - в ,,салати,, и ,,предястия и разядки,, има различни хортосалати.
Хорта(различни видове ядливи треви) - кострец,пореч,нузла,радика.
Хорта(различни видове ядливи треви) - кострец,пореч,нузла,радика.
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Това е сорта гръцки щир - Amaranthus blitum var. Silvestre.
С повече листна маса и не изкласява за кратко време.
С повече листна маса и не изкласява за кратко време.
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
www.veskostankov.com - ,, диви и ядливи,, - куча лобода,широколист живовляк,врабчови чревца.
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Такъв щир искам. Хем да е красив, хем да се яде.
На мен млечната салата много повече ми харесва направена с облагородена тученица/с дива не съм опитвала никога нищо/, отколкото с краставица.