ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Модератор: Миша
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Като го потъркаш с ръце, мирише ли?
apis, не знам как дали става. Предполагам, че ДА, но лимонадата ще добие по-силен вкус. Има клипчета в youtube, където се представят много рецепти за тази лимонада.
- nadin
- Чист кофеин
- Мнения: 7216
- Регистриран на: Май 17, '11, 15:33
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 27 пъти
- Получил благодарност: 393 пъти
- Обратна връзка:
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
онази с леко червеникавите жилки някаква пеперминд беше - MINT - CHOCOLATE PEPPERMINT
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Естрагона ползвам за сега само за една рецепта. Цяло пиле, печено с кисело мляко и сос естрагон, по рецепта на Силвена Роу. Пилето се пече с масло(около 30 гр.), сол, поръсено с естрагон, и вода в тавичка в загрята фурна. Соса е от кисело мляко(800гр.), чесън(3 счукани скилидки), сол, бял пипер, пилешки бульон(300мл), яйце разбито, които се слагат в тенджера и се разбиват на гладка каша. Царевично брашно- 1суп.л се размива с 3-4 суп.л. вода и се добавя в тенджерата при останалите продукти. Слагат се на тих до умерен огън 12-15 минути, като разбъркваме през цялото време. 1/2 връзка естрагон се смила с пасатора на пюре добавя се към соса. В тенджерата се добавя и соса от печенето на пилето. Силвена съветва, да се сервира пилето с лъжица ориз и поляти със соса, аз замествам с марокански кус кус.
Пак от нейните рецепти е идеята яйцата по панагюрски да са с джоджан. Рецептата в книгата е забулени яйца с кисело мляко и червен пипер. Лично на мен много ми допада.
Относно ментите, поръчах почти от всички видове менти-някои имах от преди това. Всички са уникално интересни. Сложих ги в близост една до друга, ще видим с времето грешка ли е това.
Пак от нейните рецепти е идеята яйцата по панагюрски да са с джоджан. Рецептата в книгата е забулени яйца с кисело мляко и червен пипер. Лично на мен много ми допада.
Относно ментите, поръчах почти от всички видове менти-някои имах от преди това. Всички са уникално интересни. Сложих ги в близост една до друга, ще видим с времето грешка ли е това.
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Еййй, да срещна човек, който готви рецептите на Силвена! От Purple citrus and sweet perfume са, нали? Много интересни са всички.
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Да, много я харесвам, макар и да са малко нещата, които съм правила (отделно, че все съм на диети)
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Точно тази пък с пилето и сос от естрагон не я намирам в рецептите и/На Силвена Роу/.
Не съм готвила нищо по нейна рецепта. Харесвате ли рецептите и или са странни?
Да сложа отзиви:
Растеднията на англичанина са много хубави и евтини. Препоръчвам! НО....
Естрагона ми се вижда РУСКИ. - НЕ МИРИШЕ при потъркване на листенцата.
Миналата година си поръчах френски и разликата между онзи и този беше голяма.
Казвам го за тези, които още не са поръчали... Не знам! Вие вземата последното решение.
Не съм готвила нищо по нейна рецепта. Харесвате ли рецептите и или са странни?
Да сложа отзиви:
Растеднията на англичанина са много хубави и евтини. Препоръчвам! НО....
Естрагона ми се вижда РУСКИ. - НЕ МИРИШЕ при потъркване на листенцата.
Миналата година си поръчах френски и разликата между онзи и този беше голяма.
Казвам го за тези, които още не са поръчали... Не знам! Вие вземата последното решение.
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Имаше някакво странно предаване ,,Щипка сол,,(със Силвена Роу).
Няма ли някакъв френски сайт за оригинален френски естрагон ?
Миналата година от къде го поръча ? Измръзна ли ?
Няма ли някакъв френски сайт за оригинален френски естрагон ?
Миналата година от къде го поръча ? Измръзна ли ?
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Намерих още един сайт, който твърди, че предлага именно френски естрагон. Обадих се имат наличен, 4 лв е растението, не зная размера на саксията. https://hobi-semena.com/estragon.html[url]
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Това е Христо Христов от Шумен.Растения не см взимала от него,
но съм взимала семена няколко пъти през годините.
Доволна съм,много коректен е.
но съм взимала семена няколко пъти през годините.
Доволна съм,много коректен е.
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Точно от този сайт си го взех и френския естерагон apis. Естрагона през зимата се скривал, през лятото пониквал. Моя го гледах в саксия. През зимата на стълбището във входа на блока. Зимата беше и мека. Просто тази пролет не изникна отново. Обаче разликата между него и този на англичаниа е голяма. Онзи като го потъркаш с пръсти миришеше, а този сегашния - НЕ!dany написа: ↑Юни 2, '18, 09:10 Намерих още един сайт, който твърди, че предлага именно френски естрагон. Обадих се имат наличен, 4 лв е растението, не зная размера на саксията. https://hobi-semena.com/estragon.html[url]
Руския започва да мирише чак в ястията. Както и да е! Вече го засадих.
Иначе растенията на англичанина са доста добре отгледани и си заслижават. Мащерката му е чудесна.
В предната страница писах какво точно си поръчах от него. Минах се само с естрагона, а не ми се звъни повече на този човек от хоби и семена. Поне не и тази година. Изтощена съм вече. Другата година може!