ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Модератор: Миша
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
В по стари времена не е имало пресни краставици,домати,марули,а и всякакъв зарзават,цяла зима и пролет.
И тези бурени са били начин да се разнообрази храната,да се доставят витамини,особено по време на дългите пости.
Повечето от тях се берат края на зимата и началото на пролетта.
И тези бурени са били начин да се разнообрази храната,да се доставят витамини,особено по време на дългите пости.
Повечето от тях се берат края на зимата и началото на пролетта.
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Вече ще бера шипки в градината.
Благодаря на Lilly,за безбодилестата шипка.
Има доста плодчета,надявам се и на вкус да е хубава.
Благодаря на Lilly,за безбодилестата шипка.
Има доста плодчета,надявам се и на вкус да е хубава.
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5252
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 67 пъти
- Получил благодарност: 90 пъти
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Обрахте ли си мурсалския чай?
От дъждовете всичко полегнало и окаляно/хем съм насипала предпазен пласт /
Обрах стръкчетата с цвят и мих всяко по листенце
Ей,голяма кал падна...
От дъждовете всичко полегнало и окаляно/хем съм насипала предпазен пласт /
Обрах стръкчетата с цвят и мих всяко по листенце
Ей,голяма кал падна...
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Между другото:
* РУКУЛАТА - представлява "цивилизовано глухарче".
* РЯПА - от нея в салатата се нарязва ВСИЧКО. Под "всичко" се разбира и листата, който са приятни, крехки и витаминозни. НЕ променят вкуса на зелената салата.
* МОРКОВИТЕ - най-полезната част НЕ е оранжевата им грудка. Най-полезната част от тях е зеленината им!!! Тя се изсушава и смила на прах, а после цяла зима се използва като подправка при супи и манджи.
Същото се прави и със зеления лук.
Информацията ми е от Веселин Орешков/YOUTUBE/
http://naturalnakuhnia.blogspot.com/201 ... st_95.html
Копирано от горния блог/подправка от листа от моркови/:
* РУКУЛАТА - представлява "цивилизовано глухарче".
* РЯПА - от нея в салатата се нарязва ВСИЧКО. Под "всичко" се разбира и листата, който са приятни, крехки и витаминозни. НЕ променят вкуса на зелената салата.
* МОРКОВИТЕ - най-полезната част НЕ е оранжевата им грудка. Най-полезната част от тях е зеленината им!!! Тя се изсушава и смила на прах, а после цяла зима се използва като подправка при супи и манджи.
Същото се прави и със зеления лук.
Информацията ми е от Веселин Орешков/YOUTUBE/
http://naturalnakuhnia.blogspot.com/201 ... st_95.html
Копирано от горния блог/подправка от листа от моркови/:
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
В едно от предаванията си,Йоли каза,че нейна приятелка прави хубаво песто с листа от репички.
Ако са нарязани в салата,вероятно ще са по груби.
Ако са нарязани в салата,вероятно ще са по груби.
- Breda
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2691
- Регистриран на: Апр 21, '16, 17:41
- Получил благодарност: 231 пъти
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Обрахме го,два пъти по толкова като на снимката, суши се,но след обирането корените имат окаян вид,стърчат сухи стъбла само,свежо няма,не знаех докъде да режа,чакам да се съвземе и да изкара нови листа или пък нещо обърках с рязането,ще видимDaniela Pargu написа: ↑Юни 23, '18, 08:51 Обрахте ли си мурсалския чай?
От дъждовете всичко полегнало и окаляно/хем съм насипала предпазен пласт /
Обрах стръкчетата с цвят и мих всяко по листенце
Ей,голяма кал падна...
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5252
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 67 пъти
- Получил благодарност: 90 пъти
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Ихаа!
Ето къде ще сме на чай зимата!
Аз ги рязах до там,където се подават нови разклонения от
стъбълцето на цвета
Ето къде ще сме на чай зимата!
Аз ги рязах до там,където се подават нови разклонения от
стъбълцето на цвета
- Breda
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2691
- Регистриран на: Апр 21, '16, 17:41
- Получил благодарност: 231 пъти
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Заповядай тази зима,Daniela Pargu написа: ↑Юни 23, '18, 22:31 Ихаа!
Ето къде ще сме на чай зимата!
Аз ги рязах до там,където се подават нови разклонения от
стъбълцето на цвета
че аз разклонения не видях и кълцах наред,та може и да съм го бастисала и другата зима да нямам