Кухни
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17034
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 137 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Кухни
Значи аз почти съм изпълнила мечтата ти ,само не можах да вместя хладилника в това каренце ,защото според останала част от семейството хладилника трябва да е под носа им-т.е. до масата Това,което аз установих-и на мен ми трябва задължително по-голям плот ,за малкото моменти,в които се развихрям в кухнята и искам всичко да ми е под ръка ,и много чекмедженца,за да набутам в тях разните джунджурийки що годе подредено .А ,и пишете,моля ,имам още 10 дни преди да почна ремонта в кухнята ,всяка идея е добре дошла ,особено онези идейки за скритите чекмедженца и разните етажерчици,иначе мойта кухня си е рустик отвсякъде,щото съм си селянче по душа и ме влече старото искам си топлинката и уюта на дървото .
Re: Кухни
Като цяло повече ми допадат съвременният тип кухни, нещо подобно на тези, които е показала Дал, но в по-светли тонове. Поне към настоящият момент съм така. Вкусът ми естествено се променя с времето.
Плотове - харесвам повечето видове материал с едно абсолютно изключение - метал. Въобще присъствието на метал и стъкло в изработката на кухня към настоящия момент, не ми допада. Навява ми студ. Харесвам плотове от естествен гранит, въпреки, че и той е студен на допир, но е камък, а аз имам слабост към камъни /малко отклонение - влюбена съм в гранитните канари в градината на Любознателна, а за гранитната чешма направо не ми се говори /. За мечталката ми съм замислила плотовете да са гранитни, само плотът на острова да е от дъб - нали ще точим баници там , а гранитните плотове ще са ми идеални за маслено тесто . Харесвам и ламинираните плотовете, какъвто имам в момента /пак ми е с цвят гранит /, така че в зависимост от финансовата възможност, може и да е такъв.
Плотове - харесвам повечето видове материал с едно абсолютно изключение - метал. Въобще присъствието на метал и стъкло в изработката на кухня към настоящия момент, не ми допада. Навява ми студ. Харесвам плотове от естествен гранит, въпреки, че и той е студен на допир, но е камък, а аз имам слабост към камъни /малко отклонение - влюбена съм в гранитните канари в градината на Любознателна, а за гранитната чешма направо не ми се говори /. За мечталката ми съм замислила плотовете да са гранитни, само плотът на острова да е от дъб - нали ще точим баници там , а гранитните плотове ще са ми идеални за маслено тесто . Харесвам и ламинираните плотовете, какъвто имам в момента /пак ми е с цвят гранит /, така че в зависимост от финансовата възможност, може и да е такъв.
Re: Кухни
Мише, можеш да си сложиш и мъничък хладилник вграден под плот/остров, където да си държиш продуктите, а онзи с щървалъците нека си им стои под носаМиша написа:Значи аз почти съм изпълнила мечтата ти ,само не можах да вместя хладилника в това каренце ,защото според останала част от семейството хладилника трябва да е под носа им-т.е. до масата Това,което аз установих-и на мен ми трябва задължително по-голям плот ,за малкото моменти,в които се развихрям в кухнята и искам всичко да ми е под ръка ,и много чекмедженца,за да набутам в тях разните джунджурийки що годе подредено .А ,и пишете,моля ,имам още 10 дни преди да почна ремонта в кухнята ,всяка идея е добре дошла ,особено онези идейки за скритите чекмедженца и разните етажерчици,иначе мойта кухня си е рустик отвсякъде,щото съм си селянче по душа и ме влече старото искам си топлинката и уюта на дървото .
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Мнения: 7287
- Регистриран на: Яну 26, '10, 12:13
- Местоположение: Пловдив 7а зона
- Дал благодарност: 737 пъти
- Получил благодарност: 1322 пъти
Re: Кухни
Ох, Розе, няма да ми стигне една седмица да разгледам какво си пуснала По кротко де, да има време да го обсъдим
Моят опит с кухните е доста богат откъм смяна на жилища и малко пространство. Това, което харесвам се противопоставя на това, което смятам за практично и от трета страна - на това, с което разполагам. Ама никой не ме пита, от мен се иска да слагам всеки ден на масата, най-малко по два пъти.
Аз също не обичам да готвя, но няма как - правя го ежедневно че и по два пъти. Миенето ми е най-големия кошмар. В апартамента се справях някак с малка миялна Мидея, която наводни три пъти, но сега в Бърлогата кабела от съседа ще захрани миялна само ако изключа всичко и оставя само лампите Затова някога си спестявам част от технологията, да не цапам много. Отделен въпрос, че най-малко един от петима има забележка "Аз такова не ям" и трябва да има и още нещо.
След отклонението от темата, чиято цел е да обясня колко сервиза и (възможно най-големи) тенджери ми трябват, което на теб, Розичке ако не ти е станало вече ясно с многото люде у вас, ще ти стане след някоя годинка , да се върна на тази кухня - направо извънземна батерия има!
(пинвам в Пинтерест и давам линк от там)
И изобщо - това е кухнята на моето първо Аз - практична, изчистена откъм детайли (освен, че е хубава)
Обаче не мога да ги разбера тия американци - за какво са им толкова котлони. Аз колкото и да готвя, рядко включвам трети, ама много рядко. И по две фурни, пък ползват предимно микровълнова. Само чешми не оспорвам, на мен ми трябват много и навсякъде Много ми се иска ей такава, дето пълни тенджерите на място
Моето първо Аз, както писах, е практично и държи на контемпорари стил, но второто ми Аз харесва ей такива кухни
Или малко арт
Или дизайнерски
също и рустик
И какви ли не още. Не мога да конкретизирам стил и визия.
Иначе суровата действителност засега е такава (направено евтино като временна история)
и този бюфет, който за съжаление не е само с кухненски вещи:
Всичко друго е навън, из разни шкафове.
Част от старата кухня, в апартамента, където нов е само шкафа със стъкла, другото е сменени вратички. Там готвех на терасата.
Това на отсрещната страна, още като се нанесохме качихме вместо полилей едно колело от каруца, ММ го превърна в лампион. После отидохме на пазара да му търсим синджир, и продавача много искаше да знае колко ни е голямо кучето, за да даде подходящ
Моят опит с кухните е доста богат откъм смяна на жилища и малко пространство. Това, което харесвам се противопоставя на това, което смятам за практично и от трета страна - на това, с което разполагам. Ама никой не ме пита, от мен се иска да слагам всеки ден на масата, най-малко по два пъти.
Аз също не обичам да готвя, но няма как - правя го ежедневно че и по два пъти. Миенето ми е най-големия кошмар. В апартамента се справях някак с малка миялна Мидея, която наводни три пъти, но сега в Бърлогата кабела от съседа ще захрани миялна само ако изключа всичко и оставя само лампите Затова някога си спестявам част от технологията, да не цапам много. Отделен въпрос, че най-малко един от петима има забележка "Аз такова не ям" и трябва да има и още нещо.
След отклонението от темата, чиято цел е да обясня колко сервиза и (възможно най-големи) тенджери ми трябват, което на теб, Розичке ако не ти е станало вече ясно с многото люде у вас, ще ти стане след някоя годинка , да се върна на тази кухня - направо извънземна батерия има!
(пинвам в Пинтерест и давам линк от там)
И изобщо - това е кухнята на моето първо Аз - практична, изчистена откъм детайли (освен, че е хубава)
Обаче не мога да ги разбера тия американци - за какво са им толкова котлони. Аз колкото и да готвя, рядко включвам трети, ама много рядко. И по две фурни, пък ползват предимно микровълнова. Само чешми не оспорвам, на мен ми трябват много и навсякъде Много ми се иска ей такава, дето пълни тенджерите на място
Моето първо Аз, както писах, е практично и държи на контемпорари стил, но второто ми Аз харесва ей такива кухни
Или малко арт
Или дизайнерски
също и рустик
И какви ли не още. Не мога да конкретизирам стил и визия.
Иначе суровата действителност засега е такава (направено евтино като временна история)
и този бюфет, който за съжаление не е само с кухненски вещи:
Всичко друго е навън, из разни шкафове.
Част от старата кухня, в апартамента, където нов е само шкафа със стъкла, другото е сменени вратички. Там готвех на терасата.
Това на отсрещната страна, още като се нанесохме качихме вместо полилей едно колело от каруца, ММ го превърна в лампион. После отидохме на пазара да му търсим синджир, и продавача много искаше да знае колко ни е голямо кучето, за да даде подходящ
- ida_ili64
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2535
- Регистриран на: Ное 24, '09, 16:38
- Местоположение: между Eвропа и Родопите
Re: Кухни
Зачетох се в темата, и във всяко мнние откривах по някоя истина от моя гледна точка и същевремено неща, които не прилягат за мен.
Къщата ни трябваше да закупим с обзавеждането( всяка стая на втория етаж се състоеше от спалня, скрин и две нощни шкафчета)- разподарих всички, запазих само тази в черешов фурнир и е в стаята за гости. Кухнята бе изградена - с ел уредите и се оказа, че няма къде да наместим нашите си ел уреди. Както и масата и столовете, които бяха почти нови, обаче нямаше как да се пригодят за новата къща.
На втория етаж имаше една стая с канализация- не се замислих и от предвидена за перално помешение, я превърнах в кухня. Реално нея ползвам през цялата зима, защото доло ми е дискомфортно понеже ми духа от прозорците...Не мога да кажа, че е най-функционалния вариант, в случая аз трябваше да я изградя така, че да пасне на габаритите на стаята, да се вградят хладилник, миялна машина, керамичната мифка, фурната и керамичните котлони, масата столовете и един стар реставриран шкаф, за който се оказа, че няма място никъде, а Вилфрид си го искаше...
В крайна сметка, за да се получи хармония и да се съберат всички иноксови изделия в едната кухня, фурната, от първия етаж се премести на втория, нашат собсвена и керамичните котлони, понеже са на трифазен ток, са монторани на първия етаж, понеже като поредна грешка, трифазен ток е прокаран само доло и за да не дупчим тавани, опъваме кабел-канали, реших, че това е по- лесния и симпатичен вариант.
Относно готвнето - обичаме да готвим и двамата, но съм далеч от идеята да прекарам живота си в кухнята, макар, че много харесвам уютните кухни, където има прозорци и достатъчно светлина, за да приседна на масата, да си разлистя едно списание и да си изпия там кафето.
Новата ни кухня изглежда така:
На тази снимка имам шкафа, който и сега си е на това място, до него си стои фризерчето- тихо и кротко, за сега- полупразно.Има само кутия сладолед в него винаги
От опит - всички долни шкафове вместо врати да са с чекмеджета, на хубави плъзгащи се плъзгачи с плавно самоприбиране. Така с едно издърпване всичко ти е под ръка и не е нужно да вадиш първо това отпред, за да достигнеш това - отзад. И лично мое мнение пак - по-малко витрини, по малко главоболие, аз имам две тесни и то с мат стъкло. Витрината е красиво нещо, но страшно непрактично - за да има красив дизайн, трябва да подредиш един сервиз - заемащ толкова място, на което иначе ще подредя поне 3 сервиза, ако не трябва да изглеждат лицеприятно.
Плотовете са ни от гранит - не бих повторила това втори път по две причини : първо, все имам усещането че не са почистени и второ- чувствителен е към червено вино - вече имам един отпечатък от бутилка, по която се е пълъзнала някоя капка от виното, няма как да обясняваш на всеки гост: '"Внимание!!! Забранено е да поставяте чашите си с вино или бутилката на плота! "
Въртящата конзола я монтирах за ''гъдел'', но се оказа грешка - ако репите да поставяте такива елементи, убедете се че имате нужното пространство и са поставени на правилното място. При мен на площ 60см е поставена конзола с кошници за вино, които изискват минимум 90 см площ. Иначе си е хубаво нещо но е добър вариант за открити плотови пространства, като барплот или свободно рамо на П - кухня.
Относно островите не мога да споделя, нямам опит, съответно не мога да имам и мнение, но докато бяхме в къщата за гости във Франция, кухнята там ми допадна много, тя бе П- образна, като на свободното от стена рамо на П-то бе индукционно-керамичен плот с котлони - невероятно удобно е, защото можеш да готвиш и от двете страни на плота без всякакъв проблем и не е нужно да заобикаляш, само за да разбъркш нещо на котлона. Снимах я, така че ще ви я покажа.
Пароуловителя бе чудесен и не разнасяше миризма, защото и аз не обичм да ми мирише на готвилки после из цялата къща, за разлика от Вилфрид, който ще остави вратите навсякъде отворени, когато готви .Сигурно има резон, да са изнесени на тераска фурни, котлони и грилове, стига човек да я има тази възможност, при мен тя не съществува.
Лично аз обичам кънтри стила на кухни, и едни от любимите ми модели са на ALNO, от този род:
https://www.google.bg/search?q=k%C3%BCc ... B504%3B332" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.google.bg/search?q=k%C3%BCc ... B655%3B461" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.google.bg/search?q=k%C3%BCc ... B655%3B461" onclick="window.open(this.href);return false;
Къщата ни трябваше да закупим с обзавеждането( всяка стая на втория етаж се състоеше от спалня, скрин и две нощни шкафчета)- разподарих всички, запазих само тази в черешов фурнир и е в стаята за гости. Кухнята бе изградена - с ел уредите и се оказа, че няма къде да наместим нашите си ел уреди. Както и масата и столовете, които бяха почти нови, обаче нямаше как да се пригодят за новата къща.
На втория етаж имаше една стая с канализация- не се замислих и от предвидена за перално помешение, я превърнах в кухня. Реално нея ползвам през цялата зима, защото доло ми е дискомфортно понеже ми духа от прозорците...Не мога да кажа, че е най-функционалния вариант, в случая аз трябваше да я изградя така, че да пасне на габаритите на стаята, да се вградят хладилник, миялна машина, керамичната мифка, фурната и керамичните котлони, масата столовете и един стар реставриран шкаф, за който се оказа, че няма място никъде, а Вилфрид си го искаше...
В крайна сметка, за да се получи хармония и да се съберат всички иноксови изделия в едната кухня, фурната, от първия етаж се премести на втория, нашат собсвена и керамичните котлони, понеже са на трифазен ток, са монторани на първия етаж, понеже като поредна грешка, трифазен ток е прокаран само доло и за да не дупчим тавани, опъваме кабел-канали, реших, че това е по- лесния и симпатичен вариант.
Относно готвнето - обичаме да готвим и двамата, но съм далеч от идеята да прекарам живота си в кухнята, макар, че много харесвам уютните кухни, където има прозорци и достатъчно светлина, за да приседна на масата, да си разлистя едно списание и да си изпия там кафето.
Новата ни кухня изглежда така:
На тази снимка имам шкафа, който и сега си е на това място, до него си стои фризерчето- тихо и кротко, за сега- полупразно.Има само кутия сладолед в него винаги
От опит - всички долни шкафове вместо врати да са с чекмеджета, на хубави плъзгащи се плъзгачи с плавно самоприбиране. Така с едно издърпване всичко ти е под ръка и не е нужно да вадиш първо това отпред, за да достигнеш това - отзад. И лично мое мнение пак - по-малко витрини, по малко главоболие, аз имам две тесни и то с мат стъкло. Витрината е красиво нещо, но страшно непрактично - за да има красив дизайн, трябва да подредиш един сервиз - заемащ толкова място, на което иначе ще подредя поне 3 сервиза, ако не трябва да изглеждат лицеприятно.
Плотовете са ни от гранит - не бих повторила това втори път по две причини : първо, все имам усещането че не са почистени и второ- чувствителен е към червено вино - вече имам един отпечатък от бутилка, по която се е пълъзнала някоя капка от виното, няма как да обясняваш на всеки гост: '"Внимание!!! Забранено е да поставяте чашите си с вино или бутилката на плота! "
Въртящата конзола я монтирах за ''гъдел'', но се оказа грешка - ако репите да поставяте такива елементи, убедете се че имате нужното пространство и са поставени на правилното място. При мен на площ 60см е поставена конзола с кошници за вино, които изискват минимум 90 см площ. Иначе си е хубаво нещо но е добър вариант за открити плотови пространства, като барплот или свободно рамо на П - кухня.
Относно островите не мога да споделя, нямам опит, съответно не мога да имам и мнение, но докато бяхме в къщата за гости във Франция, кухнята там ми допадна много, тя бе П- образна, като на свободното от стена рамо на П-то бе индукционно-керамичен плот с котлони - невероятно удобно е, защото можеш да готвиш и от двете страни на плота без всякакъв проблем и не е нужно да заобикаляш, само за да разбъркш нещо на котлона. Снимах я, така че ще ви я покажа.
Пароуловителя бе чудесен и не разнасяше миризма, защото и аз не обичм да ми мирише на готвилки после из цялата къща, за разлика от Вилфрид, който ще остави вратите навсякъде отворени, когато готви .Сигурно има резон, да са изнесени на тераска фурни, котлони и грилове, стига човек да я има тази възможност, при мен тя не съществува.
Лично аз обичам кънтри стила на кухни, и едни от любимите ми модели са на ALNO, от този род:
https://www.google.bg/search?q=k%C3%BCc ... B504%3B332" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.google.bg/search?q=k%C3%BCc ... B655%3B461" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.google.bg/search?q=k%C3%BCc ... B655%3B461" onclick="window.open(this.href);return false;
http://diva-edel-art.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Кухни
Люб, благодаря че си отворила някои от линковете, които публикувах. Благодаря за обяснението . пак ще се пробвам.
За големите тенджери ми е напълно ясно . Оборудвала съм се и са в постоянна употреба. От 1-2 години съм фен на съдове с каменно покритие, които не загарят и се почистват лесно, та съм им изкупила почти цялата гама. Последно декември си взех дълбок 28 см. тиган, та ми е съвсем по мярка . Да са ми живи и здрави, много им се радвам че хапват добре зверчетата.
Ето ти няколко бели старинно-модерни кухни :
Ей на тази много ми харесва острова, но нямам такова пространство. И кухнята е хубава, стига да нямаше толкова прозорци по вратите - изпитвам ужас към много прозорци в практиката, защото предполага по-трудно чистене, а и съответно вътре всичко трябва да е подредено .
За големите тенджери ми е напълно ясно . Оборудвала съм се и са в постоянна употреба. От 1-2 години съм фен на съдове с каменно покритие, които не загарят и се почистват лесно, та съм им изкупила почти цялата гама. Последно декември си взех дълбок 28 см. тиган, та ми е съвсем по мярка . Да са ми живи и здрави, много им се радвам че хапват добре зверчетата.
Ето ти няколко бели старинно-модерни кухни :
Ей на тази много ми харесва острова, но нямам такова пространство. И кухнята е хубава, стига да нямаше толкова прозорци по вратите - изпитвам ужас към много прозорци в практиката, защото предполага по-трудно чистене, а и съответно вътре всичко трябва да е подредено .
Re: Кухни
Ида, сегашната ти кухня, предвид перипетиите, изглажда много функционална и пълна с живот . Личи си, че не е музеен експонат. Споделям напълно мнението ти за витрините и чекмеджетата. Настоящата ми кухня е предимно с чекмеджета под плотовете. Нещо което не ми харесва при моите обаче е, че са изцяло от ПДЧ и трудно се почистват,не носят много на препарати, разковават се от време на време . В следващата ми кухня ще са с готови механизми отвътре.
Re: Кухни
Ида, спомняш ли си марката на пароуловителя/аспиратора, за който казваш, че е поемал добре миризмите, защото това е една от основните ми чуденки при уредите. Сегашният ми е AEG, обикновен бял, върши добра работа, но ми се ще да имам по-мощен.
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Мнения: 7287
- Регистриран на: Яну 26, '10, 12:13
- Местоположение: Пловдив 7а зона
- Дал благодарност: 737 пъти
- Получил благодарност: 1322 пъти
Re: Кухни
Загледах се в кухните на Ално, и нямам нищо против да имам остров, но такъв
И изобщо цялата кухня от тази серия ми е много по сърце
И тази харесах, особено това през прозорците
И изобщо цялата кухня от тази серия ми е много по сърце
И тази харесах, особено това през прозорците
- ida_ili64
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2535
- Регистриран на: Ное 24, '09, 16:38
- Местоположение: между Eвропа и Родопите
Re: Кухни
Люб, тогава ще трябва да превземеш целия ''Манхатън'" на Коматево , че да имаш площ за тези "кухнички" и после- гледката през втория прозорец, в добавка- прислуга за чистене, майтап истина, аз вече се замислям за чистенето тук. Да си на село, си е като да си си на село, в което ти си единствения основен жител- прах в изобилие и винаги, паяци да искаш, до час-два след като си почистил... се образуват нови крсоти за улавяне на слънчевите лъчи, а за скакалците лятото, няма да говоря- просто бяха нескончаени и неуморими- единствено аз пръскам в диаметър от 5-6 км сигурно .
Розичке, не съм се заглеждала в марки, моя изглежа подобен и е на Пирамис. това, което е важно първо, обемът му на конвекция да е съобразен с кубиците на стаята и да е задължително с малко по- голям, но не и прекаленно. И второ, монтажа в никакъв случай не трябва да е по висок от 60 см, нещо, което при мен не е спазено и трябва да викна да го дръпнат кюнеца на долу след време. За сега, освен че на второто си включване изпуши и му смениха цялата карантия, аз съм доволна как работи. Модели и марки- бол и понякога най- безизвестната дава най-добър резултат, а най- прехваленото се дъни...всичко е въпрос на симбиоза между моментен късмет и стомашен импулс при покупкта.
Розичке, не съм се заглеждала в марки, моя изглежа подобен и е на Пирамис. това, което е важно първо, обемът му на конвекция да е съобразен с кубиците на стаята и да е задължително с малко по- голям, но не и прекаленно. И второ, монтажа в никакъв случай не трябва да е по висок от 60 см, нещо, което при мен не е спазено и трябва да викна да го дръпнат кюнеца на долу след време. За сега, освен че на второто си включване изпуши и му смениха цялата карантия, аз съм доволна как работи. Модели и марки- бол и понякога най- безизвестната дава най-добър резултат, а най- прехваленото се дъни...всичко е въпрос на симбиоза между моментен късмет и стомашен импулс при покупкта.
http://diva-edel-art.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;