Под от ОСБ-плоскости

За всякакви дискусии свързани с дома, уюта, дизайна и подредбата на дома.
qn4eto
Виенско кафе
Мнения: 375
Регистриран: вт дек 22, 2009 7:59 pm
Местоположение: Силистра

ср юли 11, 2018 6:34 pm

Имам нужда от съвет. Старо прогниващо дюшеме. В по-далечно бъдеще ще се слага ново, но за няколко години ни трябва приемливо решение, бързо и ефтино. Варианта с ОСБ. Върху дюшемето. Но от време на време котката изкарва отнякъде по една хлебарка и имаме съмниния, че по пукнатини идват от близко разположения тръбопровод и си правят укрития в гнилите участъци на дюшемето. Страхуваме се, че ще продължим да съжителстваме с гадинките и не знаем какво можем да направим, за да не се случи така. Моля някой патил, знаещ, чувал за подобен проблем да даде съвет.
0 x

maiakt
Виенско кафе
Мнения: 495
Регистриран: ср яну 21, 2015 4:50 pm
Местоположение: гр.София
x 3

чет юли 12, 2018 8:09 am

Здравей, относно Осб плоскостите- имайте в предвид,че това не е подова настилка,или за да стане за под,няма да е бюджетно. ОСБ плоскостите,след като ги сложите на пода,задължително трябва да се шлайфат и обработят с лак или боя. За лак не съм сигурна дали става, мога ако искаш да пробвам на някое парче на вилата. С боя съм боядисвала - става, но заминава огромно количество боя. Предполагам с лак или масло ще е същото. Също така трябва да вземете ОСБ 3, понеже е влагоустойчиво. И пак - без шлайфане не става. Просто ОСБ плоскостите не са гладки. Като цена за материал ( по спомени плоча ОСБ 3 на 15мм е над 10 лв. за кв.м. ). По скоро помислете за някоя друга, по евтина подова настилка.
0 x
Потребителски аватар
Skio
Кафевар/ка/
Мнения: 775
Регистриран: нед дек 15, 2013 1:50 pm
Местоположение: Стара Загора
x 1

чет юли 12, 2018 11:03 am

Янчето, съгласна съм с Мaiakt, но все пак мисля, че te са повече видове, и нешлайфаните ги пишат, че са такива. Погледни от този линк плоскостите с мъжко и женско, а ако имате Практис наблизо направо ги ослушайте на живо.

https://praktis.bg/stroitelstvo/darven- ... 2500h675mm

Стъпвала съм на такова нещо и даже бях с токчета, и като ме поканиха, попитах дали няма да се надраска. Много симпатично стоеше, но и имаше первази от плоските по-височки, боядисани в искрящо синьо, и малък, кръгъл син мокетен килим. Килимчето беше съвсем символично - заради цвета навярно - но помещението стоеше много добре. Стените бяха бели.
Иначе за хлебарките прочети в темата "Бързи въпроси и отговори", върни се няколко страници назад, хората дават конкретни имена на средства за ефикасна борба.
0 x
Mi sa che un tentativo lo farei volentieri...ma se mi nuoce?

"Времето все си тече, независимо дали си заровил някаква изненада в земята, или не". [Mерка]
qn4eto
Виенско кафе
Мнения: 375
Регистриран: вт дек 22, 2009 7:59 pm
Местоположение: Силистра

съб юли 14, 2018 11:28 pm

Така изглеждат, но са 8 мм, влагоустойчиви са. В едната стая са готови, харесва ми как изглеждат, особено като сложиха ъгловите лайсни и златисти алуминиеви между плоскостите - вече има завършена визия. Но не шкурихме и се притеснявам това да не направи проблем. Лака ни е двукомпонентен, минахме 2 ръце. Дали ако се наложи пришкурване впоследствие върху него мож е да се нанесе водоразтворим- че съхне много бързо и не мирише.
0 x
qn4eto
Виенско кафе
Мнения: 375
Регистриран: вт дек 22, 2009 7:59 pm
Местоположение: Силистра

пон юли 16, 2018 6:55 am

За втората стая ги поошкурих леко -само връхчетата. Остава ми въпроса за лака обаче - от предния пост, че ми остава едно притеснение.
0 x

Отговори

Върни се в “Дом, дизайн, домакинство”