детенце на 3 годинки, което посяга на мама

Дарина
Kафенце
Мнения: 4
Регистриран: нед юли 15, 2018 10:00 am

ср юли 18, 2018 5:50 pm

Здравейте!
Пиша по молба на моя приятелка, която е скарана с компютрите :dovolen: . Помоли ме да отворя тема свързана с нейното детенце, което на 3 годинки. Расте сред интелигентни хора, осигурено му е всичко, но в един момент започва да посяга на майка си. Когато е ядосано хапе и рита. В началото тя опитвала с молби и търпение да овладява положението, но вече ми сподели, че го пляска по дупето, или ръчичките. Каза, че веднъж в месеца не по - често...
Помоли ме да ви попитам посягали ли сте си на :tyzhnoangelche: дечицата, имали ли сте подобен вид проблем и как сте го разрешили.
Благодаря ви за отговорите от нейно име!
0 x

Потребителски аватар
Тутти
Баш кафе майстор
Мнения: 2327
Регистриран: съб ное 21, 2015 6:47 am
Местоположение: София
x 171
x 525

чет юли 19, 2018 12:34 am

Детето не се интересува дали мама е интилигентна и дали му е осигурила всичко. Няма опита, за да прави сравнение. То става агресивно тогава, когато не може да привлече вниманието и нежността на много заетите си близки хора. Това е начин да предизвика контакт с майката.
Не мисля че е правилно да го пляска, така детето остава неразбрано и се задълбочава проблема. Затова нежност и гушкане, специално време с детето, дори за кратко, всеки ден, но време изцяло отдадено в занимания и игри заедно е много силен лек. Разходки, рисуване, готвене, пеене, танци, масаж, смях, обличане на дрехи и ролеви игри, театър вкъщи, не е нужно да е нещо сложно, всичко може да се измисли. И всяка домакинска работа може да е игра за мама и детето. Заедно, целувки, прегръдки, разговор, и признание в любов....
0 x
Дарина
Kафенце
Мнения: 4
Регистриран: нед юли 15, 2018 10:00 am

чет юли 19, 2018 12:39 am

Тутти, благодаря ти от сърце за изчерпателния съвет и готовността да помогнеш. Утре като се видим ще и прочета отговора ти и съм сигурна, че много ще се зарадва и ще опита.
Желая ти лека вечер:-)
0 x
Martinka
Kафенце
Мнения: 5
Регистриран: пет мар 15, 2019 10:06 am
x 1
x 1

пет мар 15, 2019 10:57 am

Темата е малко поостаряла, но съм напълно съгласна с Тутти . В допълнение бих вмъкнала, че макар детенцето да е на толкова крехка възраст те попиват абсолютно всичко от средата, в която растат. За да отговаря с агресия най-вероятно някъде е видяло тази агресия, било то вкъщи, по телевизия, в ясла, ако евентуално посещава. Но абсолютно съм съгласна, че решението на проблема не е в това да се отговори на агресията с агресия. От любов и говорене има нужда.
0 x
Отговори

Върни се в “За децата, духа и свободата”