Пица "Кума Лиса" - рецепта в снимки

Изкушения за лакомници и гурмани.
Аватар
johnstalker
Наркоман
Мнения: 11809
Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
Дал благодарност: 146 пъти
Получил благодарност: 186 пъти
Обратна връзка:

Пица "Кума Лиса" - рецепта в снимки

Мнение от johnstalker »

Както много от вас не знаят аз съм един много неизвестен експериментатор интерпретатор и в кухнята. ;) Вчера в деня на пицата решихме с "душичката" да си направим някаква пица каквато никъде не сме яли. Между другото, някой от вас ял ли е някъде пица с риба? ;) Докато кротко си се плацикахме във ваната нахвърляхме схемата на сглобката.
Продукти:
- риба тон
- сушени домати
- кисели краставички
- каперси
- сладка царевица
- моцарела
- кашкавал
- песто дженовезе
- кетчуп
- рукола (който иска)
- брашно, вода и мая + сол ;)

Един от важните критерии за мен е дебелината на тестото, обичам го само когато е тъничко и хрупкаво след изпичане. ;)

Задължително подмазваме дъното на тавата със зехтин от сушените домати. (не се заглеждайте в тавата, на 50 години е ;) )
Изображение

Поръсваме и малко брашно.
Изображение

Документирам месенето ;)
Изображение

Ето така се разточва на тънко..
Изображение

Полагаме в тавата и леко повдигаме крайчетата
Изображение

Ползваме готово песто, но и с домашно приготвено трябва да стане. ;)
Изображение

Разстиламе една лъжица от пестото равномерно (колкото можем)
Изображение

После слагаме около 80-100 мл кетчуп
Изображение

И пак с лъжицата..
Изображение

Рибата тон творчески я разпределяме върху кетчупа ;)
Изображение

С царевичката действаме по същия начин
Изображение

Фугираме с на ситно нарязаните кисели краставички и сушени домати
Изображение

Наръсваме около една супена лъжица каперси, но с хъс! С много хъс! :)
Изображение

Моцарелваме стотина грама
Изображение

И запечатваме със 80-100 грама кашкавал (да не е повече)
Изображение

Печенето е ясно, няма да го коментирам. Печете докато ви харесва.

Ето това извадихме ние от фурната. ;) Зеленото е рукола и е само в моята част на пицата. Тя се ръсва след изваждането.;)
Изображение

И една по-отблизо
Изображение

Името на пицата го дадох аз, защото обичам да кръщавам разни неща.;) Както се видя от снимките от страни всичко е много лесно. Щракаш си с фотото, пийваш си биричка и даваш кратки и ясни напътствия. :)
Ако някой реши да тества рецептата задължително да пусне коментари и снимки!
Аватар
kim
Наркоман
Мнения: 13536
Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
Дал благодарност: 164 пъти
Получил благодарност: 261 пъти

Re: Пица "Кума Лиса" - рецепта в снимки

Мнение от kim »

Изглежда апетитно
johnstalker написа: Фев 10, '19, 16:08 Между другото, някой от вас ял ли е някъде пица с риба?
Да, на една верига, но пицата е с аншоа.
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi

– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Аватар
johnstalker
Наркоман
Мнения: 11809
Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
Дал благодарност: 146 пъти
Получил благодарност: 186 пъти
Обратна връзка:

Re: Пица "Кума Лиса" - рецепта в снимки

Мнение от johnstalker »

kim написа: Фев 10, '19, 16:34 Изглежда апетитно
johnstalker написа: Фев 10, '19, 16:08 Между другото, някой от вас ял ли е някъде пица с риба?
Да, на една верига, но пицата е с аншоа.
Ще се пробва и с аншоа.. и с пушена ще стане мнго добре. :daaa:
Аватар
Emilly1212
Кафе машина
Мнения: 4384
Регистриран на: Май 10, '15, 21:16
Местоположение: Троян
Дал благодарност: 1989 пъти
Получил благодарност: 692 пъти

Re: Пица "Кума Лиса" - рецепта в снимки

Мнение от Emilly1212 »

Изглежда много апетитно, и със сигурност ще я пробвам, не съм яла с риба. :daaa:
Най-важните неща на този свят са онези, които нямат етикет с цена, защото колкото и много да струват, не могат да бъдат нито купени, нито продадени!

Нашето любимо място - Emilly1212
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”