Пица "Кума Лиса" - рецепта в снимки
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11809
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 146 пъти
- Получил благодарност: 186 пъти
- Обратна връзка:
Пица "Кума Лиса" - рецепта в снимки
Както много от вас не знаят аз съм един много неизвестен експериментатор интерпретатор и в кухнята. Вчера в деня на пицата решихме с "душичката" да си направим някаква пица каквато никъде не сме яли. Между другото, някой от вас ял ли е някъде пица с риба? Докато кротко си се плацикахме във ваната нахвърляхме схемата на сглобката.
Продукти:
- риба тон
- сушени домати
- кисели краставички
- каперси
- сладка царевица
- моцарела
- кашкавал
- песто дженовезе
- кетчуп
- рукола (който иска)
- брашно, вода и мая + сол
Един от важните критерии за мен е дебелината на тестото, обичам го само когато е тъничко и хрупкаво след изпичане.
Задължително подмазваме дъното на тавата със зехтин от сушените домати. (не се заглеждайте в тавата, на 50 години е )
Поръсваме и малко брашно.
Документирам месенето
Ето така се разточва на тънко..
Полагаме в тавата и леко повдигаме крайчетата
Ползваме готово песто, но и с домашно приготвено трябва да стане.
Разстиламе една лъжица от пестото равномерно (колкото можем)
После слагаме около 80-100 мл кетчуп
И пак с лъжицата..
Рибата тон творчески я разпределяме върху кетчупа
С царевичката действаме по същия начин
Фугираме с на ситно нарязаните кисели краставички и сушени домати
Наръсваме около една супена лъжица каперси, но с хъс! С много хъс!
Моцарелваме стотина грама
И запечатваме със 80-100 грама кашкавал (да не е повече)
Печенето е ясно, няма да го коментирам. Печете докато ви харесва.
Ето това извадихме ние от фурната. Зеленото е рукола и е само в моята част на пицата. Тя се ръсва след изваждането.
И една по-отблизо
Името на пицата го дадох аз, защото обичам да кръщавам разни неща. Както се видя от снимките от страни всичко е много лесно. Щракаш си с фотото, пийваш си биричка и даваш кратки и ясни напътствия.
Ако някой реши да тества рецептата задължително да пусне коментари и снимки!
Продукти:
- риба тон
- сушени домати
- кисели краставички
- каперси
- сладка царевица
- моцарела
- кашкавал
- песто дженовезе
- кетчуп
- рукола (който иска)
- брашно, вода и мая + сол
Един от важните критерии за мен е дебелината на тестото, обичам го само когато е тъничко и хрупкаво след изпичане.
Задължително подмазваме дъното на тавата със зехтин от сушените домати. (не се заглеждайте в тавата, на 50 години е )
Поръсваме и малко брашно.
Документирам месенето
Ето така се разточва на тънко..
Полагаме в тавата и леко повдигаме крайчетата
Ползваме готово песто, но и с домашно приготвено трябва да стане.
Разстиламе една лъжица от пестото равномерно (колкото можем)
После слагаме около 80-100 мл кетчуп
И пак с лъжицата..
Рибата тон творчески я разпределяме върху кетчупа
С царевичката действаме по същия начин
Фугираме с на ситно нарязаните кисели краставички и сушени домати
Наръсваме около една супена лъжица каперси, но с хъс! С много хъс!
Моцарелваме стотина грама
И запечатваме със 80-100 грама кашкавал (да не е повече)
Печенето е ясно, няма да го коментирам. Печете докато ви харесва.
Ето това извадихме ние от фурната. Зеленото е рукола и е само в моята част на пицата. Тя се ръсва след изваждането.
И една по-отблизо
Името на пицата го дадох аз, защото обичам да кръщавам разни неща. Както се видя от снимките от страни всичко е много лесно. Щракаш си с фотото, пийваш си биричка и даваш кратки и ясни напътствия.
Ако някой реши да тества рецептата задължително да пусне коментари и снимки!
- kim
- Наркоман
- Мнения: 13536
- Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
- Дал благодарност: 164 пъти
- Получил благодарност: 261 пъти
Re: Пица "Кума Лиса" - рецепта в снимки
Изглежда апетитно
Да, на една верига, но пицата е с аншоа.
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11809
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 146 пъти
- Получил благодарност: 186 пъти
- Обратна връзка:
Re: Пица "Кума Лиса" - рецепта в снимки
Ще се пробва и с аншоа.. и с пушена ще стане мнго добре.
- Emilly1212
- Кафе машина
- Мнения: 4384
- Регистриран на: Май 10, '15, 21:16
- Местоположение: Троян
- Дал благодарност: 1989 пъти
- Получил благодарност: 692 пъти
Re: Пица "Кума Лиса" - рецепта в снимки
Изглежда много апетитно, и със сигурност ще я пробвам, не съм яла с риба.
Най-важните неща на този свят са онези, които нямат етикет с цена, защото колкото и много да струват, не могат да бъдат нито купени, нито продадени!
Нашето любимо място - Emilly1212
Нашето любимо място - Emilly1212