Вегетарианска и веганска кухня
Re: Вегетарианска и веганска кухня
Ноне, цвеклото е много, много полезно и усещам реално тази полза. Благодаря за подсещането за супичка. Винегрет обичам също. Ще ги подкарам наред рецептите в темата, започвайки с добавка на ябълка към салатата от цвекло и моркови. Следва пастетчето. Също изпекох цвекло върху сол, но не стигнахме до него. Купих лимон и изобщо ще са ни цвеклови салатите.
Апис, благодаря за всички събрани рецепти!
Апис, благодаря за всички събрани рецепти!
Re: Вегетарианска и веганска кухня
Минавам да благодаря на Елмаз! Лесно и вкусно е печеното цвекло върху морска сол. С малко сок от лимон и олио стана много добре. Дали бихте препоръчали марка зехтин? Може в спойлер, ако някой се притеснява, че ще е реклама.
Re: Вегетарианска и веганска кухня
Солен кекс. Вегетариански е с яйца и кисело мляко. Оригиналната рецепта е с колбас ,но аз го прескочих .Има царевица ,маслини ,кисели краставички и семена.
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17033
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 137 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Вегетарианска и веганска кухня
Веднага се поправям
4 яйца,1 ч.ч. кисело мляко с непълна каф. л. сода , половин ч.ч. олио, 5 ч.ч. брашно , 100 гр. натрошено сирене .Плънката е 1 и половина ч.ч. от каквото желаете - колбас, гъби, грах. Семената наръсих отгоре ,но може и в самия кекс. Става и с пълнозърнесто брашно. По-ефектен е , ако се изпече в кексова форма . Моят кекс стана доста тънък ,защото го пекох в голяма тава. Пека на 200 градуса и проверявам с шишче дали е готов.
- ln_none
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1058
- Регистриран на: Мар 30, '15, 10:06
- Местоположение: Сахара
- Получил благодарност: 426 пъти
Re: Вегетарианска и веганска кухня
Основно по два начина го правя.
Едното е пастет за филийки - намачкано авокадо, лук на много ситно, лимон, малко зехтин, люта чушка на много ситно или лют червен пипер, или черен пипер.
Другото е сос за паста, което е пак същото само че с чесън вместо лук. И с маслинки, а ако има и с пресен босилек.
Предпочитам го по-натюр така да е, без много завързани рецепти. Само да е добре узряло.
Едното е пастет за филийки - намачкано авокадо, лук на много ситно, лимон, малко зехтин, люта чушка на много ситно или лют червен пипер, или черен пипер.
Другото е сос за паста, което е пак същото само че с чесън вместо лук. И с маслинки, а ако има и с пресен босилек.
Предпочитам го по-натюр така да е, без много завързани рецепти. Само да е добре узряло.
Re: Вегетарианска и веганска кухня
Бени, от колко милилитра са чашите?
това 5 ч.ч. брашно си е почти едно кило?
това 5 ч.ч. брашно си е почти едно кило?
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Вегетарианска и веганска кухня
Когато не мога да реша как точно да приготвя авокадото, просто го срязвам на две , посолявам ,изцеждам малко лимон и си го хапвам с лъжичка.