Страница 55 от 63
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Публикувано на: Апр 3, '19, 09:11
от apis
gospodinov , радвам се,че се включваш.
Много ни липсваше !
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Публикувано на: Апр 3, '19, 09:28
от gospodinov
apis написа: ↑Апр 3, '19, 09:11
gospodinov , радвам се,че се включваш.
Много ни липсваше !
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Публикувано на: Апр 3, '19, 10:02
от Мария Николова
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Публикувано на: Апр 3, '19, 10:23
от calico
gospodinov написа: ↑Апр 3, '19, 09:01
Тия евро директиви не е ясно до колко искат да предпазят хората или да раздвижат малко търговията с ензими. Защото използването на ензима аспарагиназа (asparaginase) потиска образуването на акриламид.......много удобно като се замислиш.
http://www.analytica-bg.com/useful/acrylamide/
И как точно пълнозърнестото брашно е вредно, като това е естественото състояние на смляното зърно?
Добре си се завърнал, Динко
нали знаеш, че могат да приведат "научни доказателства" за всичко и против всичко
ние май вече позагрубяхме откъм такъв род инфо и не им обръщаме прекалено внимание.
липсват тук твоите прекрасни хлебчета
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Публикувано на: Апр 3, '19, 11:10
от Гео, граф
Видях да свети хлебната тема и си викам: ха, някой вместо пролетно в градината, се е вихрил в кухнята. А то Господинов се притеснява за вредността на пълнозърнестото брашно
! Ама нали цял живот все това сме яли бре, човек, ще изкараме още някое и друго десетилетие
. Слушай Мерка и спи спокойно
Радвам се, че те виждам, Динко
!
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Публикувано на: Апр 3, '19, 11:44
от gospodinov
Здравейте на всички и ви благодаря за топлите думи.
Проблема далеч надхвърля моите притеснения за жалост.
Това нещо се вкарва като изискване във всички производства където може според тях да се образува акриламид - хляб и хлебни изделия, бисквити и производни, кафе и т.н. т.е. при всяко едно производство, което се ползва термична обработна ще трябва да се добавя ензима аспаргиназа.
Или казано с други думи, допълнителна химия в храните от магазина.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Публикувано на: Апр 3, '19, 12:08
от greeneyed
Поредната заповед отгоре/ от ЕС/ , която сигурно само ние ще изпълним.
Като се сетя за гърците- нито смениха регистр.номера на колите- който ще напуска границата, да си сменя табелата, който си кара само в страната- остава със старата табела, нито минаха на цифрова телевизия.Въобще не им пука от директиви. А тук става въпрос за храна - и за нас и за нашите деца.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Публикувано на: Апр 3, '19, 13:04
от Мария Николова
Или казано с други думи, допълнителна химия в храните от магазина.
След толкова химии до сега, още сме живи, защото - като венец на природата - сме се адаптирали към тях.
Ще се адаптираме и към аспаргиназата, бъди сигурен!
Забравих да кажа, че предпочитам да дебелея от сладоледени "изделия", от колкото от хляб и други тестени изделия.
За идеята, купувам един козунак, отрязвам си един хууубав резен и веднага го подарявам, без да чакам да изсъхне и да го подарявам когато стане само за гугутки и врабчета.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Публикувано на: Апр 13, '19, 14:52
от marka
Да ви покажа хляб, направен със закваска от пълнозърнесто ръжено брашно.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Публикувано на: Апр 13, '19, 18:41
от gospodinov
Marka, разкошен ти се е получил, брашното бяло ли е?