Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Гледах ги подробно брашната в Кауфланд,но ги няма Мелко тип 450 и Топаз мел тип 400.
mama_li , много хубаво хлебче ! Синапеното семе смляно ли го слагаш ?
mama_li , много хубаво хлебче ! Синапеното семе смляно ли го слагаш ?
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Благодаря! Наистина се получи!
Вече е разразян и пробван. Вкусен е! Има сладка жилка от меда, по този показател лееко напомня бирения, който също малко ми сладни. Чувства се ароматът на горчицата, който аз харесвам. Синапеното семе го сложих цяло, без да накисвам. По пръстите остават мазнички следи от зехтина, което ми е необичайно.
Вече е разразян и пробван. Вкусен е! Има сладка жилка от меда, по този показател лееко напомня бирения, който също малко ми сладни. Чувства се ароматът на горчицата, който аз харесвам. Синапеното семе го сложих цяло, без да накисвам. По пръстите остават мазнички следи от зехтина, което ми е необичайно.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Да се запиша с първи хляб с квас след отпуската.
Квас от кефир, брашно Сладкар на Топаз + пълнозърнесто 1850 на София мел, пропорция едно към гьотере но бялото е повече.
Квас от кефир, брашно Сладкар на Топаз + пълнозърнесто 1850 на София мел, пропорция едно към гьотере но бялото е повече.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Само кваса е с кефир, но не пречи и да се замеси с кефир, ще се получи добре според мен.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Вчера на една екопътека имаше много хмел,набрах две шепи.
Дали ще се вкорени с резници,откъснах 2-3 резника.
Ще го пробвам,надявам се да не е някакъв неядлив подвид.
Трябва в другата тема да питам botan , има ли някакви двойници ?
Дали ще се вкорени с резници,откъснах 2-3 резника.
Ще го пробвам,надявам се да не е някакъв неядлив подвид.
Трябва в другата тема да питам botan , има ли някакви двойници ?
- botan
- Наркоман
- Мнения: 10728
- Регистриран на: Ное 23, '09, 22:06
- Местоположение: София, умерен източнобалконски климат с високи годишни амплитуди
- Дал благодарност: 203 пъти
- Получил благодарност: 368 пъти
- Обратна връзка:
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
botan , радвам се че се включи. Благодаря ти за отговора !
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Здравейте! Днес съм набрала пресен хмел. Динко, ти искаше да ти изпратя. Давай адрес на ЛС. Ако още някой иска да се обажда.