Хляб с квас - възраждане на една традиция.
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5621
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1703 пъти
- Получил благодарност: 1919 пъти
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Гмурнах се и аз в дълбокото. Направих малка питка с квас и смес от безглутенови брашна с малко бяло. Има нахут, оризово, лимец, тапиока, малко ръж, италианско твърда пшеница. Кваса го взех от био магазин-някакъв немски. Никак не вярвах че ще стане, но след като престоя 10 часа на стайна температура, а сутринта го ламинирах два пъти, изпекох го в затворен съд.
Първата снимка е на квасеното хлебче, а втората е на резервното хлебче бяло брашно с мая, в случай че беше станал провал с кваса.
Е, когато си повярвам, ще съм по- конкретна с грамажите и всичко, сега само се разписах с първи опит.
Първата снимка е на квасеното хлебче, а втората е на резервното хлебче бяло брашно с мая, в случай че беше станал провал с кваса.
Е, когато си повярвам, ще съм по- конкретна с грамажите и всичко, сега само се разписах с първи опит.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Хайде бе, Тутти, откога те чакаме Чуднички самунчета си измайсторила!
Докато стоиш в разкрачена позиция, можеш да изследваш разликата при една и съща брашняна смес, но втасвана с мая и с квас. И реакцията на стомахчето. Ще чакам снимковите репортажи.
Докато стоиш в разкрачена позиция, можеш да изследваш разликата при една и съща брашняна смес, но втасвана с мая и с квас. И реакцията на стомахчето. Ще чакам снимковите репортажи.
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5621
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1703 пъти
- Получил благодарност: 1919 пъти
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Стомахчето обича квас. Изпробвано, и по- малко глутен, безспорно. Но красив бухнал хляб без никакъв глутен е абсурд. Затова сутринта прибавих малко бяло брашно, тогава кваса се събуди. Има много да се уча. За снимките също, презентацията си е важна. И да взема да записвам, а не да карам по усет. Все пак и повторяемост да има си е нужно.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Тутти супер хлебчета, добре дошла!
Пожелавам ти много успехи в хлебарстването с квас и да споделяш резултатите в темата.
Пожелавам ти много успехи в хлебарстването с квас и да споделяш резултатите в темата.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
3 ч. през нощта, най-доброто време за печене на козунаци. Определено съм докарала кулинарни сънища на комшиите.
По рецепта на Петя Петрова от фейса. Още не съм ги пробвала. Не мога да им се нарадвам. По-късно ще докладвам за вкуса и конците.
По рецепта на Петя Петрова от фейса. Още не съм ги пробвала. Не мога да им се нарадвам. По-късно ще докладвам за вкуса и конците.
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1968
- Регистриран на: Окт 15, '13, 14:31
- Дал благодарност: 184 пъти
- Получил благодарност: 153 пъти
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Венче, изглеждат много добре, но заедно с отзивите дай и рецептата все пак.
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15881
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 853 пъти
- Получил благодарност: 1705 пъти
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Венче, подкосиха ми се краката и изпитах внезапен остър недостиг на въглехидрати ...
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5621
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1703 пъти
- Получил благодарност: 1919 пъти
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Това с квас ли е? Невероятно изглежда. Рецепта, рецепта...
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Днешното хлебче. Този път е с преобладаващо бяло 75/25 с пълнозърнесто.
и разрез
Венчеее, давай рецептата за козунаците! Трябва да се пробва!
и разрез
Венчеее, давай рецептата за козунаците! Трябва да се пробва!