Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Хахах, вкусен нали, Мама Ли
Ма защо посреднощ, душо, сън ли не те хвана или тестото тръгна да те търси
Тутти, чак сега виждам снимките ти. Наистина хубав дундьо. Много нежна и свежа изглежда средата. Как беше след няколко дни (ако сте му дали толкова време)? Сигурно е имало и други опити след това, показвай!
Най-хубави разрези се получават с бръснарско ножче. Продават ги в разните евтинджос-магазини и функцинално въобще не ти трябва държач като в клиповете. В началото режех и с макетно ножче, по-дебело е, но също върши работа.
Ма защо посреднощ, душо, сън ли не те хвана или тестото тръгна да те търси
Тутти, чак сега виждам снимките ти. Наистина хубав дундьо. Много нежна и свежа изглежда средата. Как беше след няколко дни (ако сте му дали толкова време)? Сигурно е имало и други опити след това, показвай!
Най-хубави разрези се получават с бръснарско ножче. Продават ги в разните евтинджос-магазини и функцинално въобще не ти трябва държач като в клиповете. В началото режех и с макетно ножче, по-дебело е, но също върши работа.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
wenche, среднощното печене ти е запазена марка , ама този път и аз се включих . Минавайки през кухнята посред нощ, надникнах в хладилника да видя какви ги вълши хлебчето. Ами то си беше готово за печене ! До сутринта щеше да превтаса. И хайде, включи печката и печи.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Леле, много прашасала темата ни, никой ли не меси?
Днес от мен едни бриош-кифлички. Много сериозна конкуренция на козунаците, нищо, че не са сладки. Въздушно меки и ухаещи на масло и вървят с всичко - и сладко и солено. Наслада за небцето.
Саша и Диманка да се стягат
Днес от мен едни бриош-кифлички. Много сериозна конкуренция на козунаците, нищо, че не са сладки. Въздушно меки и ухаещи на масло и вървят с всичко - и сладко и солено. Наслада за небцето.
Саша и Диманка да се стягат
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
И хляб пека.
Един пшенично-ръжен с бира, семена и масло. 70-75% хидратация за любимата ми финошуплеста текстура.
Срязах го уж равномерно, той обаче си се разпука, както си иска. Какво му пречеше да отвори и четирите разреза и да ме зарадва!
И един със спелта и семена, много вкусен.
Един пшенично-ръжен с бира, семена и масло. 70-75% хидратация за любимата ми финошуплеста текстура.
Срязах го уж равномерно, той обаче си се разпука, както си иска. Какво му пречеше да отвори и четирите разреза и да ме зарадва!
И един със спелта и семена, много вкусен.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
wenche , нищо че съм вечеряла, пак ще се удавя . Разкошно изглеждат и кифличките и хлебчетата!
За месене, меся, не съм спирала, но общо взето едно и също. Ти, Господинов и маестра сте новатори.
А къде се изгуби Господинов? Скоро не се е мяркал.
За месене, меся, не съм спирала, но общо взето едно и също. Ти, Господинов и маестра сте новатори.
А къде се изгуби Господинов? Скоро не се е мяркал.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
абе кой от вас, хлебарите и хлебарките, ще носи от тия хлябове на срещата?
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Вярвай Венче, ходя си гладна от неделя. Ох какво ни чака....wenche написа: ↑Ное 20, '18, 20:03 Леле, много прашасала темата ни, никой ли не меси?
Днес от мен едни бриош-кифлички. Много сериозна конкуренция на козунаците, нищо, че не са сладки. Въздушно меки и ухаещи на масло и вървят с всичко - и сладко и солено. Наслада за небцето.
Саша и Диманка да се стягат
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Хаха, ти вземи че хапни нещо, щото ще ядете, каквото си опечете . Мале, колко съм лоша!