Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
dar
Баш кафе майстор
Мнения: 2898
Регистриран на: Окт 24, '14, 16:30

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от dar »

Господинов, прибирам в се от РД с подарък - двата вида квас от Мама ли. Мамче, благодаря ти :tzvetentze: . Ще се помъча Господинов. Благодаря за уроците на Тутти, Лоис, Венче, Мама ли и дано не пропускам някой. Стискане палци!
wenche

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от wenche »

Ето го последният - колкото широк, толкова и висок, удари капака на тенджерата. :ieeee: :ieeee:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
gospodinov

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от gospodinov »

Супер е Венче, какво е брашното, което ползва?
Аватар
Димана
Кафе машина
Мнения: 3082
Регистриран на: Яну 29, '11, 16:59

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от Димана »

От къде да си купя ратанов банетон?
wenche

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от wenche »

Диманка, писах ти на лични, но да сложа и тук линковете, където се предлагат банетони и други неща за хлебарството.

http://bgpartners-bg.com/category/khlebari
https://lobbi.bg/darveni-ratanovi-formi ... -hlab.html

Чакаме да покажеш снимки. :gydigydi:

Господинов, брашното е само пшенично - бяло на Конуш и пълнозърнесто на Екосем. Замесих с тъмна бира и добавих маково семе и много малко (може би 20 гр, не го мерих) масло.
Удоволствието беше като от пищно нацъфтяла роза. ;)
gospodinov

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от gospodinov »

Супер се е получило Венче.
А само пълнозънесто пробвала ли си?
wenche

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от wenche »

Само веднаж отдавна и беше провал. Един от двата случая, когато хлябът изобщо не ставаше за ядене. Но тогава много неща още не ми бяха ясни. Добре, че ме попита, ще пробвам пак :dovolen:
gospodinov

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от gospodinov »

wenche написа: Ное 30, '18, 17:07 Само веднаж отдавна и беше провал. Един от двата случая, когато хлябът изобщо не ставаше за ядене. Но тогава много неща още не ми бяха ясни. Добре, че ме попита, ще пробвам пак :dovolen:
Аз мисля, че всички други хлябове(с бяло или смесено) са прелюдия към пълнозърнестия - истинския, първичен, насъщен хляб.
Той е като картина на Пикасо - първично грозна но същевременно уникална и велика.
sasha

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от sasha »

[quote=wenche post_id=849656 time=1543526262 user_id=2478]
Ето го последният - колкото широк, толкова и висок, удари капака на тенджерата. :ieeee: :ieeee:

Изображение

от тази снимка, единствено достижим за мен е фонът :hihihi:
Някой опитвал ли е да пече само на 180°С ?
wenche

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от wenche »

sasha написа: Ное 30, '18, 19:32 от тази снимка, единствено достижим за мен е фонът :hihihi:
В това изречение всяка дума трябва да се възприема буквално, защото ябълките са от градината на Саша :tzeluvka: :tzeluvka:
Несравнимо вкусни!!

Саше, що 180° ? Печката ли те предаде или въртя копчето без очила?

Господинов, още съм при импресионистите, но за посоката съм съгласна :dovolen:
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”