Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Господинов, прибирам в се от РД с подарък - двата вида квас от Мама ли. Мамче, благодаря ти . Ще се помъча Господинов. Благодаря за уроците на Тутти, Лоис, Венче, Мама ли и дано не пропускам някой. Стискане палци!
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Ето го последният - колкото широк, толкова и висок, удари капака на тенджерата.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Диманка, писах ти на лични, но да сложа и тук линковете, където се предлагат банетони и други неща за хлебарството.
http://bgpartners-bg.com/category/khlebari
https://lobbi.bg/darveni-ratanovi-formi ... -hlab.html
Чакаме да покажеш снимки.
Господинов, брашното е само пшенично - бяло на Конуш и пълнозърнесто на Екосем. Замесих с тъмна бира и добавих маково семе и много малко (може би 20 гр, не го мерих) масло.
Удоволствието беше като от пищно нацъфтяла роза.
http://bgpartners-bg.com/category/khlebari
https://lobbi.bg/darveni-ratanovi-formi ... -hlab.html
Чакаме да покажеш снимки.
Господинов, брашното е само пшенично - бяло на Конуш и пълнозърнесто на Екосем. Замесих с тъмна бира и добавих маково семе и много малко (може би 20 гр, не го мерих) масло.
Удоволствието беше като от пищно нацъфтяла роза.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Супер се е получило Венче.
А само пълнозънесто пробвала ли си?
А само пълнозънесто пробвала ли си?
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Само веднаж отдавна и беше провал. Един от двата случая, когато хлябът изобщо не ставаше за ядене. Но тогава много неща още не ми бяха ясни. Добре, че ме попита, ще пробвам пак
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Аз мисля, че всички други хлябове(с бяло или смесено) са прелюдия към пълнозърнестия - истинския, първичен, насъщен хляб.
Той е като картина на Пикасо - първично грозна но същевременно уникална и велика.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
[quote=wenche post_id=849656 time=1543526262 user_id=2478]
Ето го последният - колкото широк, толкова и висок, удари капака на тенджерата.
от тази снимка, единствено достижим за мен е фонът
Някой опитвал ли е да пече само на 180°С ?
Ето го последният - колкото широк, толкова и висок, удари капака на тенджерата.
от тази снимка, единствено достижим за мен е фонът
Някой опитвал ли е да пече само на 180°С ?
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
В това изречение всяка дума трябва да се възприема буквално, защото ябълките са от градината на Саша
Несравнимо вкусни!!
Саше, що 180° ? Печката ли те предаде или въртя копчето без очила?
Господинов, още съм при импресионистите, но за посоката съм съгласна