Страница 58 от 64

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 7, '18, 13:03
от cameraman
!!
Изображение
Изображение

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 7, '18, 13:18
от troll
:potekoha: :daaa: :potekoha:

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 7, '18, 18:04
от mama_li
Браво cameraman!
Разкошни козунаци!

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 8, '18, 16:08
от Margaritenia
За втори път в живота ми правя козунаци...благодаря, Тутти, за хубавата рецепта, по нея са!:)
Изображение

Изображение

Изображение

Светъл празник на всички!

Изображение

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 8, '18, 17:26
от Daniela Pargu
Вълшебници сте вие,ВЪЛШЕБНИЦИ! :sclap: :sclap: :sbow:

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 8, '18, 18:15
от Тутти
Леле, колко хубави козунаци!!! Вкусни и красиви, цял разкош.

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 8, '18, 22:12
от Гале
Хубав козунак се прави с щипка любов. :dovolen:

Изображение

Изображение

350 гр. брашно (100%)
120 гр. пудра захар (36%)
100 мл. мляко (28%)
70 гр. масло (20%)
1 и 1/2 ч.л суха мая
2 броя яйца - 120 гр.
2 ч.л Куантро́
ванилия, кора от лимон и портокал, стафиди, шипков мармалад

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 11, '18, 09:29
от denyo
troll, мазнините естествено не ги броя за "хидратация". И при условие, че съм дал указания колко трябва да е яйчно-млечната смес спрямо брашното не виждам особен проблем. Също и останалите пропорции са ясно описани... и най-вече резултата е отличен, казва го един доста капризен дегустатор. В крайна сметка, нали за това започнах да търся как да си направя хубав козунак. Просто такъв не намирах, единствения варинат беше сам да си го правя. За мен истинския козунак на конци е този, който потопен в прясно млечице (както най-го обичам) остава на конци, като го дъвчеш усещането е като от добре приготвено бяло месо... но сладко естествено. Само който е опитал, знае за какво говоря. Ако се потопи в мляко и заприлича на попара от хляб - не ми го хвали този козунак :) Дълго време препоръчвах, при лошо брашно да се добави още брашно... но тия дни ми светна по-хитър начин по който става по-добър козунака. По козуначено време една бета-тестерка от ФБ го пробва и каза,че се е получило, така че явно технологията има още дребни детайли за доизкусуряване. Но това определено не са грешки, а идеята е в този огромен pdf да има отговори на абсолюто всички въпроси, защото като настане козуначено време, нали се сещате, няма да седна да пиша със 100 човека едновременно. Иначе по молба на много хора, вероятно ще пусна съкратен вариант, за хората с опит, да не отекчават от трите страници в момента.

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 11, '18, 15:41
от gospodinov
denyo, впечатлен съм от любовта ви към печивата и в частност - козунака.
Похвално е споделянето на толкова ценна информация относно рецептурата и тънкостите за козунака.
Нека да има повече хора като вас. :daaa:

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 11, '18, 21:48
от Мария Николова
Драги ми майсторици и майстори на козунака, поздравления за вашите постижения! :shandshake: :sstar: :sstar: :sstar:
На мен обаче, ми липсва черешката на сладоледа. Попарени с вряла вода бадеми охлаждате и давате на детето, или внучето да им съблече кафявото елече. Подсушавате белите цели бадеми и ги нареждате както ви харесва върху козунака с лекичко притискане преди мятането му във фурната. Ще сънувате вкуса на бадем от козунак. :sdaaa: :sdaaa: :sdaaa:
Моите са винаги успешни, защото купувам само успешни. :srofl: Поради което са без бадеми... :snif: