Страница 29 от 64

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 28, '13, 23:14
от dantonova
E, конците са си навсякъде в козунка...
Но може би си права, моето тесто става по-меко от това във видеото.
Иначе втория път изчаквам цикъла на месене да свърши (на тая програма е 30 мин) и после изваждам тестото.

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 29, '13, 08:00
от dora
Titi написа:Доре, наскоро те четох във ФБ, че правиш първи опит през тази година за великденските козунаци. Ако е бил успешен, споделяй рецепти и майсторлък, че Великден чука на вратата.
Тити, сега виждам.Даже два пъти връщах да видя , кое е това Доре :lol:
Да опитите станаха успешни и на домашните им си харесаха.
Рецептата е идентична с тази на dantonova, но аз нямах и съответно не сложих бадеми и стафиди.
В единия от трита/ толкова излязоха от моето тесто / сложих ягодово сладко.
Под сладкото обаче стоеше някак мокро и тиклаво- няма да повторя опита.
Слагала съм за плънка шоколад и орехи и става разкош.
Сега отивам да си крадна от вашия опит. :tzvetentze:
Забравих и да добавя, че моята мазнина беше - мас.

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Май 1, '13, 10:28
от Titi
Моите козунаци са готови и кифличките също. Да е жива и здрава пералнята, че и тази година не ме изложи. Направих ги по-рано, защото днес тръгваме към село, а там печката е по-стара от мен и не признава никакво задаване на градуси.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Май 1, '13, 15:15
от dal
прекрасни са на вид и сигурно и на вкус :ieeee:
Днес си купих чудно хубаво мекичко козуначено ролце с мармалад , стафиди и отгоре препечена захар и бадемки настъргани - утре пак ще взема като го изядат - 1,80 струваше
онзи ден ми докараха топли един приятел , дето ги пече -бяха някаква друга рецепта -пак хубави
в къщи много не ги закачат обаче

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Май 1, '13, 15:22
от joannka
Дал,от къде това "купих",че да тичкам и аз... :angelche: ???
Още ми я няма музата за месене,а много обичам "пълнени" козунаци! :oops:
:D :D

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Май 1, '13, 15:27
от dal
от фантазията на булевард хр ботев :nod:
жега ми е , потрисам се пред угрозата да се фърля в нощвите :lol:

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Май 1, '13, 15:34
от joannka
:tzeluvka:
:oops: Уффф,и аз така!
Ееее,минах наблизо преди малко,ма що не спрях да видя ... :hmmm: айде ,после...като мине жегата :ssmiah:

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Май 1, '13, 16:33
от Зари
А аз като се зарибих и като се развилнях... Напррау станах спицялиска по козунацити.
Значи... оня ден реших да направя проба по рецептата на Ева Тонева за 550-600гр брашно, която се оказа особено сполучлива, козунакът бе преполовен преди да изстине още в тавата, че докато взема апарата и...
Изображение
Вече с повече кураж направих за празника повечко - за 1,200 кг брашно, мисля, че беше Златкината рецепта:
ИзображениеИзображение
Коментари за вкуса и конците - след празниците. :D

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Май 4, '13, 20:25
от Galq 03
Готова съм :ieeee:
dаntonovа , благодаря за споделения опит с хлебопекарната :tzvetentze: Тази година меси тя :liubov2: Посоченото количество брашно при мен се оказа недостатъчно :hmmm: досипвах на око, докото тестото започна да се отделя от стените на съда :nod:
На вид се получиха, на вкус и "конци"...утре ще стане ясно ;)

Изображение

Изображение

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Май 8, '13, 14:44
от nadiak
Изображение

Изображение