Как се прави хубав козунак?
Re: Как се прави хубав козунак?
E, конците са си навсякъде в козунка...
Но може би си права, моето тесто става по-меко от това във видеото.
Иначе втория път изчаквам цикъла на месене да свърши (на тая програма е 30 мин) и после изваждам тестото.
Но може би си права, моето тесто става по-меко от това във видеото.
Иначе втория път изчаквам цикъла на месене да свърши (на тая програма е 30 мин) и после изваждам тестото.
Тити, сега виждам.Даже два пъти връщах да видя , кое е това ДореTiti написа:Доре, наскоро те четох във ФБ, че правиш първи опит през тази година за великденските козунаци. Ако е бил успешен, споделяй рецепти и майсторлък, че Великден чука на вратата.
Да опитите станаха успешни и на домашните им си харесаха.
Рецептата е идентична с тази на dantonova, но аз нямах и съответно не сложих бадеми и стафиди.
В единия от трита/ толкова излязоха от моето тесто / сложих ягодово сладко.
Под сладкото обаче стоеше някак мокро и тиклаво- няма да повторя опита.
Слагала съм за плънка шоколад и орехи и става разкош.
Сега отивам да си крадна от вашия опит.
Забравих и да добавя, че моята мазнина беше - мас.
“Че съм умен – умен съм, но защо съм толкова красив?! Сигурно, защото съм скромен, а скромността краси човека.”
- Titi
- Чист кофеин
- Получил благодарност: 1 път
Моите козунаци са готови и кифличките също. Да е жива и здрава пералнята, че и тази година не ме изложи. Направих ги по-рано, защото днес тръгваме към село, а там печката е по-стара от мен и не признава никакво задаване на градуси.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
прекрасни са на вид и сигурно и на вкус
Днес си купих чудно хубаво мекичко козуначено ролце с мармалад , стафиди и отгоре препечена захар и бадемки настъргани - утре пак ще взема като го изядат - 1,80 струваше
онзи ден ми докараха топли един приятел , дето ги пече -бяха някаква друга рецепта -пак хубави
в къщи много не ги закачат обаче
Днес си купих чудно хубаво мекичко козуначено ролце с мармалад , стафиди и отгоре препечена захар и бадемки настъргани - утре пак ще взема като го изядат - 1,80 струваше
онзи ден ми докараха топли един приятел , дето ги пече -бяха някаква друга рецепта -пак хубави
в къщи много не ги закачат обаче
Дал,от къде това "купих",че да тичкам и аз... ???
Още ми я няма музата за месене,а много обичам "пълнени" козунаци!
Още ми я няма музата за месене,а много обичам "пълнени" козунаци!
от фантазията на булевард хр ботев
жега ми е , потрисам се пред угрозата да се фърля в нощвите
жега ми е , потрисам се пред угрозата да се фърля в нощвите
Уффф,и аз така!
Ееее,минах наблизо преди малко,ма що не спрях да видя ... айде ,после...като мине жегата
- Зари
- Баш кафе майстор
- Дал благодарност: 1 път
- Получил благодарност: 1 път
А аз като се зарибих и като се развилнях... Напррау станах спицялиска по козунацити.
Значи... оня ден реших да направя проба по рецептата на Ева Тонева за 550-600гр брашно, която се оказа особено сполучлива, козунакът бе преполовен преди да изстине още в тавата, че докато взема апарата и...
Вече с повече кураж направих за празника повечко - за 1,200 кг брашно, мисля, че беше Златкината рецепта:
Коментари за вкуса и конците - след празниците.
Значи... оня ден реших да направя проба по рецептата на Ева Тонева за 550-600гр брашно, която се оказа особено сполучлива, козунакът бе преполовен преди да изстине още в тавата, че докато взема апарата и...
Вече с повече кураж направих за празника повечко - за 1,200 кг брашно, мисля, че беше Златкината рецепта:
Коментари за вкуса и конците - след празниците.
- Galq 03
- Кафеджия/Кафеджийка
Готова съм
dаntonovа , благодаря за споделения опит с хлебопекарната Тази година меси тя Посоченото количество брашно при мен се оказа недостатъчно досипвах на око, докото тестото започна да се отделя от стените на съда
На вид се получиха, на вкус и "конци"...утре ще стане ясно
dаntonovа , благодаря за споделения опит с хлебопекарната Тази година меси тя Посоченото количество брашно при мен се оказа недостатъчно досипвах на око, докото тестото започна да се отделя от стените на съда
На вид се получиха, на вкус и "конци"...утре ще стане ясно
[img]http://weathersticker.wunderground.com/ ... /15655.gif[/img]
http://kitka.snimka.bg/nature/flora-2011.589129" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kitka.snimka.bg/nature/flora-2011.589129" onclick="window.open(this.href);return false;
Животът е кратък. Прощавайте бързо, целувайте бавно, обичайте истински.