Как се прави хубав козунак?
Re: Как се прави хубав козунак?
Оле , какви сте лоши .Така ми се доядоха та бягах до магазина.
Ще меся и аз тази година- както всяка от последните./няма ми го тефтера обаче /
Давайте рецепти моля.
Ще меся и аз тази година- както всяка от последните./няма ми го тефтера обаче /
Давайте рецепти моля.
“Че съм умен – умен съм, но защо съм толкова красив?! Сигурно, защото съм скромен, а скромността краси човека.”
Re: Как се прави хубав козунак?
Никога не съм правила козунак, струва ми се много, много сложно. Но се замислям дали тази година да не се пробвам. По принцип у нас мъжът ми меси
Търся добри хора
Re: Как се прави хубав козунак?
Да не си посмяла да развалиш тертипа във вашата къща.bouquet написа:Никога не съм правила козунак, струва ми се много, много сложно. Но се замислям дали тази година да не се пробвам. По принцип у нас мъжът ми меси
Трудно е точно като за мъже.
“Че съм умен – умен съм, но защо съм толкова красив?! Сигурно, защото съм скромен, а скромността краси човека.”
Re: Как се прави хубав козунак?
На първа страница е рецептата на Рости за хлебопекарна.calico написа:Тити, моля те напиши пак тук рецептата за месените в центрофугата козунаци, да не я търсим назадTiti написа:Хайде дружина, вадя темата от прахта, изтупвам я да лъсне и вие сте наред сега
Няма нужда да се ядосвате за нещо, което може да се промени. А ако не може да се промени, съвсем няма смисъл.
Re: Как се прави хубав козунак?
На 11 страница от темата най-отгоре съм описвала как съм използвала центрофугата, а най-отдолу е рецептата на zlatka, по която правих козунаците и кифличките миналата година.calico написа:Тити, моля те напиши пак тук рецептата за месените в центрофугата козунаци, да не я търсим назадTiti написа:Хайде дружина, вадя темата от прахта, изтупвам я да лъсне и вие сте наред сега
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Как се прави хубав козунак?
Ще те послушамdora написа: Да не си посмяла да развалиш тертипа във вашата къща.
Измислих вариант - сестра ми има хлебопакарна, не може ли там да месим и да печем козунаците?! Някой пробвал ли е, има ли рецепта?
Търся добри хора
Re: Как се прави хубав козунак?
Не ти препоръчвам да ги печеш в хлебопекарната.Пробвах го......не стават хубави.
Аз хлебопекарната я използвам за месенето.
Така спестявам голяма част от хамалогията (основното месене и първото втасване).
Като извадя тестото от машината(то си има шуплите) само леко го доомесвам и си правя козунаци,рула,кифлички....
Оставам ги да втасат и в печката.
Аз хлебопекарната я използвам за месенето.
Така спестявам голяма част от хамалогията (основното месене и първото втасване).
Като извадя тестото от машината(то си има шуплите) само леко го доомесвам и си правя козунаци,рула,кифлички....
Оставам ги да втасат и в печката.
Re: Как се прави хубав козунак?
Благодаря за съвета! Основната трудност на козунаците е месенето, а после все ще ги изпека...Все повече се навивам да опитам тази година
Търся добри хора
Re: Как се прави хубав козунак?
Не се навивай повече , а опитай.bouquet написа:Благодаря за съвета! Основната трудност на козунаците е месенето, а после все ще ги изпека...Все повече се навивам да опитам тази година
Прекрасно е да си в къщи и да се носи миризма на прясно опечен козунак мммммммм.
Аз нямам търпение , а и съм отпускарка тогава та сега избирам рецепта.
Много моля , а ко някой има някоя безотказна / ама като на баба / да я метне насам.
“Че съм умен – умен съм, но защо съм толкова красив?! Сигурно, защото съм скромен, а скромността краси човека.”
- gonel
- Кафевар/ка/
- Мнения: 952
- Регистриран на: Фев 23, '10, 08:27
- Дал благодарност: 2 пъти
- Получил благодарност: 24 пъти
Re: Как се прави хубав козунак?
От месец някъде имам пекарна, и аз я взех повече да ми меси, че на моите им меся често...
Вече й посвикнах на съотношението, дето трябва да й подавам - много съм доволна!
Реших да се пробвам за козунаци, че много обичаме - първия опит-добре/защото беше малко захарта!/, втория-ФАНТАСТИЧЕН!!!
Мерките са ми на око: 2ч.ч. мляко, 5 яйца - доливам мляко до 1ч.ч., 1с.л. суха мая, която бухвам в мляко, захар и брашно, 1ч.ч. захар и 7ч.ч. брашно...
Сложих кора от портокал и ванилия. А, и половин пакетче масло.... И пуснах това в програмата за месене... Като стигна до втасване, пак я пуснах от начало, т.е. два пъти месене...
И после втаса мноооого хубаво!
След това направих плитки с пълнеж или без... Малко втасаха в топла фурна и после само засилих фурната... Опекох ги ....
Ииииии!!! Велико нещо са козунаците!!!
А моите станаха на конци, много меки и пухкави! Ароматни! Не може да се спре човек, като ги ОТпочне...
От своя опит мога да кажа, че носят на яйца и захар, искат топло и най-важното - много месене! Мисля, че това е ключът!
Четох из нета, че пускали на месене три пъти - мисля да пробвам и аз...
Меся през два-три дена, редувам солено и сладко, отново е ред на козунаците и нямам търпение да ги ваааадя вече от фурната...
Всеки с пекарна задължително да се наслади!!! Аз ще гледам да ви ги покажа и моите...
Вече й посвикнах на съотношението, дето трябва да й подавам - много съм доволна!
Реших да се пробвам за козунаци, че много обичаме - първия опит-добре/защото беше малко захарта!/, втория-ФАНТАСТИЧЕН!!!
Мерките са ми на око: 2ч.ч. мляко, 5 яйца - доливам мляко до 1ч.ч., 1с.л. суха мая, която бухвам в мляко, захар и брашно, 1ч.ч. захар и 7ч.ч. брашно...
Сложих кора от портокал и ванилия. А, и половин пакетче масло.... И пуснах това в програмата за месене... Като стигна до втасване, пак я пуснах от начало, т.е. два пъти месене...
И после втаса мноооого хубаво!
След това направих плитки с пълнеж или без... Малко втасаха в топла фурна и после само засилих фурната... Опекох ги ....
Ииииии!!! Велико нещо са козунаците!!!
А моите станаха на конци, много меки и пухкави! Ароматни! Не може да се спре човек, като ги ОТпочне...
От своя опит мога да кажа, че носят на яйца и захар, искат топло и най-важното - много месене! Мисля, че това е ключът!
Четох из нета, че пускали на месене три пъти - мисля да пробвам и аз...
Меся през два-три дена, редувам солено и сладко, отново е ред на козунаците и нямам търпение да ги ваааадя вече от фурната...
Всеки с пекарна задължително да се наслади!!! Аз ще гледам да ви ги покажа и моите...
Търся хибискуси Black Dragon, Magnifique, Zoey!