Домашно приготвяне на сирене, кашкавал, катък и други млечни деликатеси.

Изкушения за лакомници и гурмани.
gospodinov

Re: Домашно приготвяне на сирене, кашкавал, катък и други млечни деликатеси.

Мнение от gospodinov »

Dar, 20кг. мляко си е направо грандиозно, браво.
При всичките неудобства на градското жилище за подобен род дейност.
troll

Re: Домашно приготвяне на сирене, кашкавал, катък и други млечни деликатеси.

Мнение от troll »

Аз много дълго се чудих и чесах дет не ме сърби, но реших да напиша следното:
Трябва да се публикуват във форума само собствени снимки.
Ако искате да покажете нещо, то се прави с връзка с него към оргиналното му място.
Съгласно едно решение на Съд на европейския съюз от 2015 г. оговорноста за публикувани снимки, които са чужда собственост е на собственика на сайта.
Аватар
kim
Наркоман
Мнения: 13526
Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
Дал благодарност: 159 пъти
Получил благодарност: 258 пъти

Re: Домашно приготвяне на сирене, кашкавал, катък и други млечни деликатеси.

Мнение от kim »

troll написа: Мар 31, '18, 00:17
Съгласно едно решение на Съд на европейския съюз от 2015 г.
... :D Ко речи...? Нещо за кривите краставици, за прахосмукачките, или... :hmmm: ?
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi

– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Аватар
kim
Наркоман
Мнения: 13526
Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
Дал благодарност: 159 пъти
Получил благодарност: 258 пъти

Re: Домашно приготвяне на сирене, кашкавал, катък и други млечни деликатеси.

Мнение от kim »

Добре, аз съм почти сигурна, че сиренето няма да се получи, ако кравите не са били щастливи и не са имали "чесалки"... по стандарта на ЕС :mrgreen: Освен това, сухото мляко с тонове, въобще не влиза в ЕС, въпреки...едно-друго... , а чрез едно-друго... :mrgreen:
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi

– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Аватар
kim
Наркоман
Мнения: 13526
Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
Дал благодарност: 159 пъти
Получил благодарност: 258 пъти

Re: Домашно приготвяне на сирене, кашкавал, катък и други млечни деликатеси.

Мнение от kim »

troll написа: Мар 31, '18, 01:41 Преди правене на сирене се прави интервю с кравата!
:mrgreen:
Задължително! Иначе няма да и са спазени правата й по отношение на млякото и за какво да бъде използвано то!
Присъства ветеринарен адвокат, някой член на някое НПО, може и частен съдебен изпълнител :mrgreen:
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi

– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Аватар
Димана
Кафе машина
Мнения: 3082
Регистриран на: Яну 29, '11, 16:59

Re: Домашно приготвяне на сирене, кашкавал, катък и други млечни деликатеси.

Мнение от Димана »

Дар, браво бе момиче. Такова количество мляко да преработваш, че и в апартамент...Шапка ти свалям! :tzvetentze:
Загледах се в състава на маята за сиренето и ми се видяха Е до Е. В един сайт видях това:
http://recepti.plovdivweek.com/recepy/e ... e-bez-maya
Пробвах го с 3 л мляко. Прецеди се само в цедилото. Във формата го сложих само, за да стане кръгло. Може да се слагат и подправки за различен вкус.

Изображение
wenche

Re: Домашно приготвяне на сирене, кашкавал, катък и други млечни деликатеси.

Мнение от wenche »

Димана написа: Мар 31, '18, 12:06 Може да се слагат и подправки за различен вкус.
Или пък цветя - лавандула, виолки, листенца от рози
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”