Страница 32 от 95
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Публикувано на: Фев 5, '18, 13:12
от troll
А за кваса .... действията са разумни, но обясненията.....
Автолизата, например, винаги се случва.
Но това:
"....На всеки 30 мин. го разтегляте и завивате от всяка страна за да изкарате максимално глутена от брашното. Това е много важна стъпка. Не я пропускайте. ......"
Видиш ли Калико как трябва с глутена!
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Публикувано на: Фев 5, '18, 18:01
от scleri
Така е в нета. Всеки краде всичко от всякъде. Аз тая снимка заедно с рецептата я видях тук -
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0 ... &vote=show . Доколкото публикацията е от 2015 год. , а френския хляб от
http://sladkoisoleno.blogspot.ca/2013/1 ... 82.html?m= е от 2013 година повече от ясно е кой от къде е краднал снимката.
Остава сега Троле ти да вземеш да измайсториш един хляб по тая бирена рецепта, и да ни покажеш как наистина изглежда това чудо.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Публикувано на: Фев 5, '18, 19:27
от sendi1966
Склери,точно по тази рецепта не съм си направила кваса.Всичко на око,само технологията горе долу по направата съм спазвала и имам квас и правя хляб с квас.Не е толкова сложно.Рядко правя автолиза,но разтяганията ги правя.Карам малко по съкратената процедура и става много хубав хляб.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Публикувано на: Фев 5, '18, 22:26
от wenche
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Публикувано на: Фев 5, '18, 22:39
от wenche
troll написа:Ами не само изглежда, ами е и много вкусна. Има нещо средиземноморско в нея и туй е изобилието на олио д'олива.
Другото е мащерка, чубрица, чесън, черен пипер, риган и пак олио.
Фокачата е свързващото звено между хляба и пицата.
Ммммм, много апетитно !
Троле, всички тези миришки, дето ги изброяваш, са намазани отгоре с олиото или е овкусено тестото с тях. Дали ще се изпече хубаво, ако маслините се нарежат на ситно и се омесят в тестото.
В моя любим блог Hefe und mehr има рецепти с бира. Ще взема да се пробвам и аз.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Публикувано на: Фев 5, '18, 22:58
от Deleted User 5091
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Публикувано на: Фев 5, '18, 23:15
от johnstalker
Бравост! Не си си написала годините.. та не знаем как да те оценим!
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Публикувано на: Фев 5, '18, 23:46
от troll
Ха ха ха!
Чичо Джон - оценител!
Ся за Склери и Баба Гина....
Историята си я бива.
Значи в този блог публикуват статии на Новинар, където има и Новинар Кулинар.
Та въпросната статия е от там.
Рецептата е от книгата на Невяна Кънчева, „Хляб от фурната и хлебопекарната”, ИК „Колхида” , но там снимки няма. И ся тук съм триумителен. Или някой от Новинар или Командващия блога е решил да има и зрелище и е зел та праснал снимката с връзка към оргиналния сайт. Тя снимката излиза като напишеш в гуглата "хляб в гювеч" - картинки. Ма тия не могат и да крадът, като хората.
Ква е връзката с Баба Гина?
Това е надпис, който излиза над текущата статия с връзка рекламиращ друга статия за рецепта за здраве, те излизат случайно и на Склери се е паднало туй дето го е копирал.
А на новоправещите честито. Голяма е тръпка.
Ся тук е книгата на Невяна Кънчева, „Хляб от фурната и хлебопекарната” и класическата книга Пенка Чолчева.
http://slavuncho.blogspot.ca/p/blog-page_19.html?m=1
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Публикувано на: Фев 5, '18, 23:54
от wenche
По делата ще оценяваш, Джони, как иначе !
Добре дошла в клуба, Мия
Направо се чува, как се отчупва къшей по нарезите
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Публикувано на: Фев 6, '18, 00:00
от troll
Ся Венче ..... аз почнах с една рецепта па я умешах с друга.
Обаче
Ако искаш маслините, а и доматите вътре в хляба е важно кво целиш: вкус или визия, щото тез неща рядко вървят заедно.
Та ако е вкус трябва да ги оставиш по-водни така и да намалиш водата в рецептата, ако е за изглед и вкусови изненади ги слагаме върху домакинска хартия и ги сушим да не дебалансираме рецептата, щото тя си има всичко, а ние искаме и още от всичко и тъй се развалят рецептите.
Ся ще ми се да изтъкна нещо.
Всички брашна са безглутенови! А някой като им сложиш вода почват да го правят глутена и ако сложиш мазно силно намаляваш формирането на глутена.
И в пшеницата няма глутен.
Глутен има в тесто само.