Приказка за хляба

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Di_Va
Кафе машина
Мнения: 4884
Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
Дал благодарност: 334 пъти
Получил благодарност: 278 пъти

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от Di_Va »

Чета ви и се радвам, че аз не стигнах да направя хляб, извадих кваса от хладилника, след като се прибрах и после го забравих вън и се запилях за още 10 дена, а когато се върнах - квасът плесенясал отгоре и със странен мирис!
Чета сега Вени и се чудя дали не е прихванал нещо от "заразения" от сиренца хладилник :hmmm: ?
Ще зареждам нов квас и силно се надявам да стигна до краен продукт, а до тогава ще се радвам на вашите!
Господинов, ако ти се получи с технологията " тесто в хладилника за заквасване" да споделиш!
Сега отивам да плевя, че докато свърша и нов плевеляк вече е издигнал ръст!
Аватар
daneda
Баш кафе майстор
Мнения: 2210
Регистриран на: Мар 14, '12, 11:23
Местоположение: София
Дал благодарност: 1321 пъти
Получил благодарност: 513 пъти

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от daneda »

Не ми се искаше да показвам неуспешните, или по-скоро малко успешните опити за правенето на хляб с квас, но вече мисля, че достъгнах собственото си съвършенство в правенето на моя си хляб! Пека го във форми за кекс на водна баня и слагам много семена освен няколкото вида брашно! Всички вкъщи ядем вече от този хляб!

Изображение

Изображение
Di_Va
Кафе машина
Мнения: 4884
Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
Дал благодарност: 334 пъти
Получил благодарност: 278 пъти

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от Di_Va »

Дани, браво! Много вкусно изглежда! :daaa:
Вчера заложих квас и за първи път тръгва толкова бързо, е, подхранвам го няколко пъти вече, защото ми се иска по-скоро да стане, че пак да пробвам да правя хляб и се надявам най-после да ми се получи :stiskam: :stiskam: :stiskam: !
wenche

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от wenche »

И моите хлебчета напоследък май са едни и същи. Това е, защото сме постигнали повторяемост в качеството ;) , но ще трябва да разнообразим асортимента. На последните пробвах разрези с различна дълбочина. Най-добре стана, когато срязах само образувалата се "кожичка". Квасът е отличник засега :stiskam:

Изображение
gospodinov

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от gospodinov »

Добро утро хлеботворци.
Честит празник със закъснение, вчера беше деня на хлебаря.
Ето моето сутрешно хлебче.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
mama_li

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от mama_li »

Добро утро и от мен! Защото е било празник на хлебаря, без да знем, вчера си напекох хлебчета за няколко дни напред. Вече съм при градината и няма да имам нито условия, нито време за печене на хляб. Дано като се прибера квасът да е още жив :stiskam: .
wenche

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от wenche »

Гледай ти, имали сме празник, колко хубаво!
Господинов е железен в постоянството си :daaa:
Лиде, що не пъхна кваса в чантата, така щеше да ти е под око тия дни. :dovolen:
Моят си пътува с мен, даже ММ ме подсеща да не го забравя :lol:
gospodinov

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от gospodinov »

От тази сутрин, изпекан за тъщата специално :angelche:

Изображение

Изображение

Изображение
gospodinov

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от gospodinov »

Тая тема, нещо замря, къде сте хлебари? :hmmm:
Тъй като експериментаторското в мен не спи, пробвам нови начини за правене на хляб.

Изображение

Изображение

Последните хлябове, ги правя с кефир, който ползвам за квас.
Идеята е, че кефира за разлика от обикновения квас има пълния набор от лактобацили. При кваса тези бактерии може да са много различни спрямо използваната вода, брашно, регион.....
Последно промяна от gospodinov на Май 22, '18, 10:00, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”