Приказка за хляба
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
След едноседмично отсъствие и престой на кваса в хладилника, сега го спасявам . Заварих го разслоен вода/брашно. Добавих само брашно, рабърках и оставих на стайна температура/лятна /. Май тръгна.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Браво, Господинов, че поддържаш огъня. Аз тази седмица бях с гости, та не остана време за снимки.
Имам и аз проблем с кваса. След последното месене отказва да се храни, размножава и да бълбука. Пълно вцепенение. Снощи изхвърлих по-голямата част и започнах да го храня по 3 пъти на ден, но все още няма признаци на живот. На стайна температура е, дали не се е шашнал от жегите.
Имам и аз проблем с кваса. След последното месене отказва да се храни, размножава и да бълбука. Пълно вцепенение. Снощи изхвърлих по-голямата част и започнах да го храня по 3 пъти на ден, но все още няма признаци на живот. На стайна температура е, дали не се е шашнал от жегите.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
При мен се оправи и вече два пъти меся. Забъркай нов, за всеки случай, ако този продължи да стачкува. Имам изсушен, мога да ти прехвърля, тъкмо да видим как се получава с него. Или аз да възбудя и да ти дам?
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1971
- Регистриран на: Окт 15, '13, 14:31
- Дал благодарност: 190 пъти
- Получил благодарност: 154 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Мислех, че само аз имам проблеми с кваса. Никакво бълбукане и нарастване. И аз го държа навън. Да не би това да е проблем? Да не би да трябва да е в хладилника?
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Аз съм редовен с правенето на хляб
При мен няма проблем с кваса, поне до този момент......това, което описвате е доста странно.
Не мисля, че причината е в топлината, все още не се е стоплило толкова ,че да му оказва влияние.
При мен няма проблем с кваса, поне до този момент......това, което описвате е доста странно.
Не мисля, че причината е в топлината, все още не се е стоплило толкова ,че да му оказва влияние.
- shoshy
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2931
- Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 3 пъти
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Моят квас стои в хладилника. Преди да го ползвам го подхранвам и оставям на стайна температура. След това, което остане, пак в хладилника.
Преди време и моят квас беше отделил течност на повърхността. Излях течността, захраних го отново и се възстанови.
Да покажа новия хляб
Този път е печен в стъклена тенджера и кората стана доста по тънка. Повече ми хареса .
Преди време и моят квас беше отделил течност на повърхността. Излях течността, захраних го отново и се възстанови.
Да покажа новия хляб
Този път е печен в стъклена тенджера и кората стана доста по тънка. Повече ми хареса .