Приказка за хляба
-
- Кафе машина
- Мнения: 4888
- Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
- Дал благодарност: 342 пъти
- Получил благодарност: 279 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Чета ви и се радвам, че аз не стигнах да направя хляб, извадих кваса от хладилника, след като се прибрах и после го забравих вън и се запилях за още 10 дена, а когато се върнах - квасът плесенясал отгоре и със странен мирис!
Чета сега Вени и се чудя дали не е прихванал нещо от "заразения" от сиренца хладилник ?
Ще зареждам нов квас и силно се надявам да стигна до краен продукт, а до тогава ще се радвам на вашите!
Господинов, ако ти се получи с технологията " тесто в хладилника за заквасване" да споделиш!
Сега отивам да плевя, че докато свърша и нов плевеляк вече е издигнал ръст!
Чета сега Вени и се чудя дали не е прихванал нещо от "заразения" от сиренца хладилник ?
Ще зареждам нов квас и силно се надявам да стигна до краен продукт, а до тогава ще се радвам на вашите!
Господинов, ако ти се получи с технологията " тесто в хладилника за заквасване" да споделиш!
Сега отивам да плевя, че докато свърша и нов плевеляк вече е издигнал ръст!
- daneda
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2211
- Регистриран на: Мар 14, '12, 11:23
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1343 пъти
- Получил благодарност: 522 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Не ми се искаше да показвам неуспешните, или по-скоро малко успешните опити за правенето на хляб с квас, но вече мисля, че достъгнах собственото си съвършенство в правенето на моя си хляб! Пека го във форми за кекс на водна баня и слагам много семена освен няколкото вида брашно! Всички вкъщи ядем вече от този хляб!
-
- Кафе машина
- Мнения: 4888
- Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
- Дал благодарност: 342 пъти
- Получил благодарност: 279 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Дани, браво! Много вкусно изглежда!
Вчера заложих квас и за първи път тръгва толкова бързо, е, подхранвам го няколко пъти вече, защото ми се иска по-скоро да стане, че пак да пробвам да правя хляб и се надявам най-после да ми се получи !
Вчера заложих квас и за първи път тръгва толкова бързо, е, подхранвам го няколко пъти вече, защото ми се иска по-скоро да стане, че пак да пробвам да правя хляб и се надявам най-после да ми се получи !
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
И моите хлебчета напоследък май са едни и същи. Това е, защото сме постигнали повторяемост в качеството , но ще трябва да разнообразим асортимента. На последните пробвах разрези с различна дълбочина. Най-добре стана, когато срязах само образувалата се "кожичка". Квасът е отличник засега
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Добро утро хлеботворци.
Честит празник със закъснение, вчера беше деня на хлебаря.
Ето моето сутрешно хлебче.
Честит празник със закъснение, вчера беше деня на хлебаря.
Ето моето сутрешно хлебче.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Добро утро и от мен! Защото е било празник на хлебаря, без да знем, вчера си напекох хлебчета за няколко дни напред. Вече съм при градината и няма да имам нито условия, нито време за печене на хляб. Дано като се прибера квасът да е още жив .
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Гледай ти, имали сме празник, колко хубаво!
Господинов е железен в постоянството си
Лиде, що не пъхна кваса в чантата, така щеше да ти е под око тия дни.
Моят си пътува с мен, даже ММ ме подсеща да не го забравя
Господинов е железен в постоянството си
Лиде, що не пъхна кваса в чантата, така щеше да ти е под око тия дни.
Моят си пътува с мен, даже ММ ме подсеща да не го забравя
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Тая тема, нещо замря, къде сте хлебари?
Тъй като експериментаторското в мен не спи, пробвам нови начини за правене на хляб.
Последните хлябове, ги правя с кефир, който ползвам за квас.
Идеята е, че кефира за разлика от обикновения квас има пълния набор от лактобацили. При кваса тези бактерии може да са много различни спрямо използваната вода, брашно, регион.....
Тъй като експериментаторското в мен не спи, пробвам нови начини за правене на хляб.
Последните хлябове, ги правя с кефир, който ползвам за квас.
Идеята е, че кефира за разлика от обикновения квас има пълния набор от лактобацили. При кваса тези бактерии може да са много различни спрямо използваната вода, брашно, регион.....
Последно промяна от gospodinov на Май 22, '18, 10:00, променено общо 1 път.