Приказка за хляба
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Ами зависи кога мажеш мазнината.
Ако мажеш преди и по време на печене кората става по-дебела.
Щото мазното се грее повече и задържа повече топло и пече тестото около него.
Ако го мажеш след печене правиш кората по-мека. А различната мазнина дава различен вкус.
А аз така съм с доматите. Вече не мога от магазина. Ма си намерих едни органически и биологически и биват долу горе.Е ся не съ кат моите.
Ако мажеш преди и по време на печене кората става по-дебела.
Щото мазното се грее повече и задържа повече топло и пече тестото около него.
Ако го мажеш след печене правиш кората по-мека. А различната мазнина дава различен вкус.
А аз така съм с доматите. Вече не мога от магазина. Ма си намерих едни органически и биологически и биват долу горе.Е ся не съ кат моите.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Направих първият си хляб...ама какви сте провокатори самооооо!
Много е далеч от вашето съвършенство,но все от някъде трябва да се започне!
Миришеше много вкусно...вече не мирише
Поздрав най-сърдечен!
Много е далеч от вашето съвършенство,но все от някъде трябва да се започне!
Миришеше много вкусно...вече не мирише
Поздрав най-сърдечен!
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Браво!
Ми той е много хубав! и от вътре добре изглежда.
Ако му беше направила повече и по 5мм дълбоки прорези нямаше да се сцепи.
а аз си втасвам хлябовете в същата садинка от термостъкло на пирекс 1.5 л / твоето май е 2.5 л.
А нали знаеш най-важното за тоз дето прави хляб?
Всеки ден да си проверява личното тегло.
А да... и мазното по време на печене прави кората по-червена и по-плътна. Това, което прави кората по-дългото печене на ниска температура.
Ми той е много хубав! и от вътре добре изглежда.
Ако му беше направила повече и по 5мм дълбоки прорези нямаше да се сцепи.
а аз си втасвам хлябовете в същата садинка от термостъкло на пирекс 1.5 л / твоето май е 2.5 л.
А нали знаеш най-важното за тоз дето прави хляб?
Всеки ден да си проверява личното тегло.
А да... и мазното по време на печене прави кората по-червена и по-плътна. Това, което прави кората по-дългото печене на ниска температура.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Кога ли ще достигна съвършените разрези на хляба, като Гале
Венче, много хубави хлебчета и за клиповете мерси. Това месене с прищипване на тестото ми е убягвало, когато трябва да се праят тип франзели, а е много хубаво защото дава допълнителната възждушност и движение на тестото, усукване. Напомня ми приготвянето на бутер тестото. Е, то е доста по- различно, но пак идеята е да има лист върху лист тесто. Ще го пробвам
Трол, последния ти хляб е майсторска работа и на мен ми харесва повече с брашното
Иде, страхотен хляб! Тази тема ухае зимно
само с малко уточнение, ако се изяжда на същия ден. Намазаната кора е красива, но на другия ден е бетон и трябва да се стопли, ако не я мажа става за ядене и след два дни, хрупкава и лесно се реже.
Едно ръжено-пшеничено и напъленно с масълце, сирена, кашкавали и други вкусотии и пак обратно във фурната да се запича.
Венче, много хубави хлебчета и за клиповете мерси. Това месене с прищипване на тестото ми е убягвало, когато трябва да се праят тип франзели, а е много хубаво защото дава допълнителната възждушност и движение на тестото, усукване. Напомня ми приготвянето на бутер тестото. Е, то е доста по- различно, но пак идеята е да има лист върху лист тесто. Ще го пробвам
Трол, последния ти хляб е майсторска работа и на мен ми харесва повече с брашното
Иде, страхотен хляб! Тази тема ухае зимно
troll написа: А да... и мазното по време на печене прави кората по-червена и по-плътна. Това, което прави кората по-дългото печене на ниска температура.
само с малко уточнение, ако се изяжда на същия ден. Намазаната кора е красива, но на другия ден е бетон и трябва да се стопли, ако не я мажа става за ядене и след два дни, хрупкава и лесно се реже.
Едно ръжено-пшеничено и напъленно с масълце, сирена, кашкавали и други вкусотии и пак обратно във фурната да се запича.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Много вкусно изглежда.
Аз гледам да правя всеки ден хляб, но реално е на 2 дни или както тук казват всеки друг ден.
Та втория ден се топли в микрото, тоства, слага му се нещо отгоре и прочие магии.
Аз гледам да правя всеки ден хляб, но реално е на 2 дни или както тук казват всеки друг ден.
Та втория ден се топли в микрото, тоства, слага му се нещо отгоре и прочие магии.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Най-офицялно ви се извинявам!
Признавам си че съм голямо диване!
До сега търсих чук да си размажа кутрето, но не намерих. След туй ще продължа да търся.
Последния ми хляб е интересен, че съм сложил вътре сирене т.е. кашкавал моцарела.
Ей ся се сетих, че не съм го написал.
След като тестото си стана и се отлепи на топка върху куката за месене, а аз увеличих скороста и миксера почна да пляска тестото по стените, както баба ми едно време го удряше в масата, аз се замислих дълбоко ква друга простотия мога да направя на тоз етап.
И тогава се сетих, че съм чел, че туй е момента да се добавят ябълки, семе, стафиди и други в рамките на 15% (пекарски), което за този хляб значи 75 гр. Та в хладилника намерих 90 гр. Настъргана моцарела и я праснах при тестото, но намалих скоростите на въртене.
Пиша туй за да ви кажа, че гледката е умопомрачителна. Тестото се върти и блъска парчетата/лентичкита кашкавал и ги къса на по-малки и като че ли нищо не се случва, но постепенно парчетата кашкавал намаляват и не е ясно къде отиват.
Но после във вкуса ги има.
Признавам си че съм голямо диване!
До сега търсих чук да си размажа кутрето, но не намерих. След туй ще продължа да търся.
Последния ми хляб е интересен, че съм сложил вътре сирене т.е. кашкавал моцарела.
Ей ся се сетих, че не съм го написал.
След като тестото си стана и се отлепи на топка върху куката за месене, а аз увеличих скороста и миксера почна да пляска тестото по стените, както баба ми едно време го удряше в масата, аз се замислих дълбоко ква друга простотия мога да направя на тоз етап.
И тогава се сетих, че съм чел, че туй е момента да се добавят ябълки, семе, стафиди и други в рамките на 15% (пекарски), което за този хляб значи 75 гр. Та в хладилника намерих 90 гр. Настъргана моцарела и я праснах при тестото, но намалих скоростите на въртене.
Пиша туй за да ви кажа, че гледката е умопомрачителна. Тестото се върти и блъска парчетата/лентичкита кашкавал и ги къса на по-малки и като че ли нищо не се случва, но постепенно парчетата кашкавал намаляват и не е ясно къде отиват.
Но после във вкуса ги има.
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15868
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 834 пъти
- Получил благодарност: 1682 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Лелей, полудЕхте ! Ама то пък в тоя форум има ли нормални ... Ше зема и аз някой ден...
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
- Tanet
- Кафе машина
- Мнения: 4787
- Регистриран на: Яну 13, '10, 11:52
- Местоположение: Севлиево 5-а зона
- Дал благодарност: 2 пъти
- Получил благодарност: 1 път
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Само дето Склери нищо не казва по въпроса за хляба пък нали уж него ще правим щастлив тук.
"Истинските неща в живота, не са нещата"
[img]http://smileys.on-my-web.com/repository ... gonfly.gif[/img]
градинките на "утринния покой"
[img]http://smileys.on-my-web.com/repository ... gonfly.gif[/img]
градинките на "утринния покой"
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31650
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 980 пъти
- Получил благодарност: 2240 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Танче, ами Склери е написал само едно мнение в цялото Готварство. Не знам Трол от къде го е цитирал в първото си мнение на 31.ХІІ.
Търсих, търсих в "хлебните" теми и не открих изказването на Склери.
Та казвам, той хабер си няма колко щастлив може да се чувства.
Редовната му тема е "Смешки". Всеки ден поне веднъж ме усмихва.
Трябва там да го светнете за страхотните си постижения.
Ощастливете го, де!!!
Търсих, търсих в "хлебните" теми и не открих изказването на Склери.
Та казвам, той хабер си няма колко щастлив може да се чувства.
Редовната му тема е "Смешки". Всеки ден поне веднъж ме усмихва.
Трябва там да го светнете за страхотните си постижения.
Ощастливете го, де!!!
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11807
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 145 пъти
- Получил благодарност: 184 пъти
- Обратна връзка:
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Ето от тук тръгва всичко.. - Петък вечерTanet написа:Само дето Склери нищо не казва по въпроса за хляба пък нали уж него ще правим щастлив тук.