Приказка за хляба

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
troll

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от troll »

Ами зависи кога мажеш мазнината.
Ако мажеш преди и по време на печене кората става по-дебела.
Щото мазното се грее повече и задържа повече топло и пече тестото около него.
Ако го мажеш след печене правиш кората по-мека. А различната мазнина дава различен вкус.
А аз така съм с доматите. Вече не мога от магазина. Ма си намерих едни органически и биологически и биват долу горе.Е ся не съ кат моите.
:mrgreen:
Малката Ида

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от Малката Ида »

Направих първият си хляб...ама какви сте провокатори самооооо! :tzvetentze:
Много е далеч от вашето съвършенство,но все от някъде трябва да се започне! ;)
Миришеше много вкусно...вече не мирише :angel2:

Изображение

Изображение

Изображение

Поздрав най-сърдечен! :tzeluvka: :tzvetentze:
troll

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от troll »

Браво!
Ми той е много хубав! и от вътре добре изглежда.
Ако му беше направила повече и по 5мм дълбоки прорези нямаше да се сцепи.
а аз си втасвам хлябовете в същата садинка от термостъкло на пирекс 1.5 л / твоето май е 2.5 л.
А нали знаеш най-важното за тоз дето прави хляб?
Всеки ден да си проверява личното тегло.
:lol:
А да... и мазното по време на печене прави кората по-червена и по-плътна. Това, което прави кората по-дългото печене на ниска температура.
bell

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от bell »

Кога ли ще достигна съвършените разрези на хляба, като Гале :liubov2:
Венче, много хубави хлебчета и за клиповете мерси. Това месене с прищипване на тестото ми е убягвало, когато трябва да се праят тип франзели, а е много хубаво защото дава допълнителната възждушност и движение на тестото, усукване. Напомня ми приготвянето на бутер тестото. Е, то е доста по- различно, но пак идеята е да има лист върху лист тесто. Ще го пробвам :daaa:
Трол, последния ти хляб е майсторска работа и на мен ми харесва повече с брашното :dovolen:
Иде, страхотен хляб! Тази тема ухае зимно :liubov2:
troll написа: А да... и мазното по време на печене прави кората по-червена и по-плътна. Това, което прави кората по-дългото печене на ниска температура.
:daaa:
само с малко уточнение, ако се изяжда на същия ден. Намазаната кора е красива, но на другия ден е бетон и трябва да се стопли, ако не я мажа става за ядене и след два дни, хрупкава и лесно се реже.

Едно ръжено-пшеничено и напъленно с масълце, сирена, кашкавали и други вкусотии и пак обратно във фурната да се запича.

Изображение
troll

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от troll »

Много вкусно изглежда.
Аз гледам да правя всеки ден хляб, но реално е на 2 дни или както тук казват всеки друг ден.
Та втория ден се топли в микрото, тоства, слага му се нещо отгоре и прочие магии.
:mrgreen:
troll

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от troll »

Най-офицялно ви се извинявам!
Признавам си че съм голямо диване!
До сега търсих чук да си размажа кутрето, но не намерих. След туй ще продължа да търся.
Последния ми хляб е интересен, че съм сложил вътре сирене т.е. кашкавал моцарела.
Ей ся се сетих, че не съм го написал.
:ufff: :ufff: :ufff:
След като тестото си стана и се отлепи на топка върху куката за месене, а аз увеличих скороста и миксера почна да пляска тестото по стените, както баба ми едно време го удряше в масата, аз се замислих дълбоко ква друга простотия мога да направя на тоз етап.
И тогава се сетих, че съм чел, че туй е момента да се добавят ябълки, семе, стафиди и други в рамките на 15% (пекарски), което за този хляб значи 75 гр. Та в хладилника намерих 90 гр. Настъргана моцарела и я праснах при тестото, но намалих скоростите на въртене.
Пиша туй за да ви кажа, че гледката е умопомрачителна. Тестото се върти и блъска парчетата/лентичкита кашкавал и ги къса на по-малки и като че ли нищо не се случва, но постепенно парчетата кашкавал намаляват и не е ясно къде отиват.
Но после във вкуса ги има.
:mrgreen:
Аватар
Гео, граф
Наркоман
Мнения: 15868
Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
Местоположение: София-Подуенската градинка
Дал благодарност: 834 пъти
Получил благодарност: 1682 пъти

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от Гео, граф »

Лелей, полудЕхте :lol: ! Ама то пък в тоя форум има ли нормални :hmmm: ... Ше зема и аз някой ден...
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!

"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Аватар
Tanet
Кафе машина
Мнения: 4787
Регистриран на: Яну 13, '10, 11:52
Местоположение: Севлиево 5-а зона
Дал благодарност: 2 пъти
Получил благодарност: 1 път

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от Tanet »

Само дето Склери нищо не казва по въпроса за хляба пък нали уж него ще правим щастлив тук.
"Истинските неща в живота, не са нещата"
[img]http://smileys.on-my-web.com/repository ... gonfly.gif[/img]

градинките на "утринния покой"
Аватар
Мария Николова
Наркоман II ранг
Мнения: 31650
Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
Местоположение: Нова Загора
Дал благодарност: 980 пъти
Получил благодарност: 2240 пъти

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от Мария Николова »

Танче, ами Склери е написал само едно мнение в цялото Готварство. Не знам Трол от къде го е цитирал в първото си мнение на 31.ХІІ.
Търсих, търсих в "хлебните" теми и не открих изказването на Склери.
Та казвам, той хабер си няма колко щастлив може да се чувства.
Редовната му тема е "Смешки". Всеки ден поне веднъж ме усмихва. :lol:
Трябва там да го светнете за страхотните си постижения.
Ощастливете го, де!!! :mrgreen: :daaa: :daaa:
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
Аватар
johnstalker
Наркоман
Мнения: 11807
Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
Дал благодарност: 145 пъти
Получил благодарност: 184 пъти
Обратна връзка:

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от johnstalker »

Tanet написа:Само дето Склери нищо не казва по въпроса за хляба пък нали уж него ще правим щастлив тук.
Ето от тук тръгва всичко.. ;) - Петък вечер
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”