Приказка за хляба
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Шоши, не знам моите хлябове, но твоя е образцов.
За хартията ползвам такава от Лидл, може да е по качествена, става кафява ако я ползвам 2-ти една и съща.
За хартията ползвам такава от Лидл, може да е по качествена, става кафява ако я ползвам 2-ти една и съща.
Последно промяна от gospodinov на Апр 16, '18, 09:13, променено общо 1 път.
- Tanet
- Кафе машина
- Мнения: 4787
- Регистриран на: Яну 13, '10, 11:52
- Местоположение: Севлиево 5-а зона
- Дал благодарност: 2 пъти
- Получил благодарност: 1 път
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Защо хлябът ми става с много твърда кора. Докато е топъл бива ама после не се реже?
"Истинските неща в живота, не са нещата"
[img]http://smileys.on-my-web.com/repository ... gonfly.gif[/img]
градинките на "утринния покой"
[img]http://smileys.on-my-web.com/repository ... gonfly.gif[/img]
градинките на "утринния покой"
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Как го печеш Танет- затворен в съд, в тава?
Ако е в тава, вода слагаш ли в някакъв метален съд?
Колко време продължава печенето и как протича - от горе и от долу или......?
Ако е в тава, вода слагаш ли в някакъв метален съд?
Колко време продължава печенето и как протича - от горе и от долу или......?
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Първите опити и при мен бяха с твърда кора. Печени открити с купичка вода. Последните няколко пъти пека в йена с капак и коричката става тънка, каквато трябва да бъде. Не се втвърдява и при престояване. Днес довършвам едно хлебче, което пекох в средата на миналата седмица и още си е приятно. Това е моя скромен опит с хляба.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Ей, чаках да вдигнете темата, че да се запиша и аз
От сто години си бях купила банетони и какво ли не, но си седяха в шкафа. Обачеееее ви прочетох и се вдъхнових! Любезната Венче ми даде от нейния квас, а и аз си отглеждам собствен, така че бройте ме в групата на ентусиастите.
Засега успехи няма, но опитите вървят
От сто години си бях купила банетони и какво ли не, но си седяха в шкафа. Обачеееее ви прочетох и се вдъхнових! Любезната Венче ми даде от нейния квас, а и аз си отглеждам собствен, така че бройте ме в групата на ентусиастите.
Засега успехи няма, но опитите вървят
- Tanet
- Кафе машина
- Мнения: 4787
- Регистриран на: Яну 13, '10, 11:52
- Местоположение: Севлиево 5-а зона
- Дал благодарност: 2 пъти
- Получил благодарност: 1 път
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Пека го в йенска тенджера с включени и двата реотана 20мин на 250 и 20-25 на 220 с махнат капак . Правя половин доза. Ще взема да го пека в началото на долен реотан а после на горен. Ето последния, все нещо не ми достига да го харесам ма н се отказвам.
Последно промяна от Tanet на Апр 16, '18, 10:10, променено общо 1 път.
"Истинските неща в живота, не са нещата"
[img]http://smileys.on-my-web.com/repository ... gonfly.gif[/img]
градинките на "утринния покой"
[img]http://smileys.on-my-web.com/repository ... gonfly.gif[/img]
градинките на "утринния покой"
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15868
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 834 пъти
- Получил благодарност: 1682 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Ей, Лоиз, радвам се да те видя ! Три месеца те няма, къде се губиш, а ?!?
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Танет, супер изглежда хляба, много ми харесва.
Явно при всеки е различно, при мен в тенджера, когато печах ставаше с дебела кора, при Мама Ли обратното...
Трябва да експериментираш.
Явно при всеки е различно, при мен в тенджера, когато печах ставаше с дебела кора, при Мама Ли обратното...
Трябва да експериментираш.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Танет, хлебчето изглежда чудесно! Дай снимка на разреза, да видим какво не му харесваш и колко е дебела коричката.
Ей, маестра, радвам се да те видя! Не е трябвало да чакаш вдигане на темата! И недей да скромничиш за успехите.
Ей, маестра, радвам се да те видя! Не е трябвало да чакаш вдигане на темата! И недей да скромничиш за успехите.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Танет, 500-600 гр. ги пека в тенджерата и в йена, когато съм на село.
И в двата съда пека 30 мин. на 230 градуса под капак и още 15 мин. на 220 градуса.
Вадя веднага от съда и охлаждам върху решетка. Ако метна веднага кърпа отгоре, коричката става дори твърде мека за моя вкус.
Шоши, брашно или грис е това върху хляба. Много добре изглежда и вътре, и всякак.
Е, и павенца излизат понякога, Господинов
Хайде, Лоиз, давай снимките, имаш толкова да наваксваш
И в двата съда пека 30 мин. на 230 градуса под капак и още 15 мин. на 220 градуса.
Вадя веднага от съда и охлаждам върху решетка. Ако метна веднага кърпа отгоре, коричката става дори твърде мека за моя вкус.
Шоши, брашно или грис е това върху хляба. Много добре изглежда и вътре, и всякак.
Е, и павенца излизат понякога, Господинов
Хайде, Лоиз, давай снимките, имаш толкова да наваксваш