Приказка за хляба

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
gospodinov

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от gospodinov »

Шоши, не знам моите хлябове, но твоя е образцов. :daaa: :potekoha:
За хартията ползвам такава от Лидл, може да е по качествена, става кафява ако я ползвам 2-ти една и съща.
Последно промяна от gospodinov на Апр 16, '18, 09:13, променено общо 1 път.
Аватар
Tanet
Кафе машина
Мнения: 4787
Регистриран на: Яну 13, '10, 11:52
Местоположение: Севлиево 5-а зона
Дал благодарност: 2 пъти
Получил благодарност: 1 път

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от Tanet »

Защо хлябът ми става с много твърда кора. Докато е топъл бива ама после не се реже?
"Истинските неща в живота, не са нещата"
[img]http://smileys.on-my-web.com/repository ... gonfly.gif[/img]

градинките на "утринния покой"
gospodinov

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от gospodinov »

Как го печеш Танет- затворен в съд, в тава?
Ако е в тава, вода слагаш ли в някакъв метален съд?
Колко време продължава печенето и как протича - от горе и от долу или......?
mama_li

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от mama_li »

Първите опити и при мен бяха с твърда кора. Печени открити с купичка вода. Последните няколко пъти пека в йена с капак и коричката става тънка, каквато трябва да бъде. Не се втвърдява и при престояване. Днес довършвам едно хлебче, което пекох в средата на миналата седмица и още си е приятно. Това е моя скромен опит с хляба.
Lois

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от Lois »

Ей, чаках да вдигнете темата, че да се запиша и аз :)
От сто години си бях купила банетони и какво ли не, но си седяха в шкафа. Обачеееее ви прочетох и се вдъхнових! Любезната Венче ми даде от нейния квас, а и аз си отглеждам собствен, така че бройте ме в групата на ентусиастите.
Засега успехи няма, но опитите вървят ;)
Аватар
Tanet
Кафе машина
Мнения: 4787
Регистриран на: Яну 13, '10, 11:52
Местоположение: Севлиево 5-а зона
Дал благодарност: 2 пъти
Получил благодарност: 1 път

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от Tanet »

Пека го в йенска тенджера с включени и двата реотана 20мин на 250 и 20-25 на 220 с махнат капак . Правя половин доза. Ще взема да го пека в началото на долен реотан а после на горен. Ето последния, все нещо не ми достига да го харесам ма н се отказвам.

Изображение
Последно промяна от Tanet на Апр 16, '18, 10:10, променено общо 1 път.
"Истинските неща в живота, не са нещата"
[img]http://smileys.on-my-web.com/repository ... gonfly.gif[/img]

градинките на "утринния покой"
Аватар
Гео, граф
Наркоман
Мнения: 15868
Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
Местоположение: София-Подуенската градинка
Дал благодарност: 834 пъти
Получил благодарност: 1682 пъти

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от Гео, граф »

Ей, Лоиз, радвам се да те видя :liubov: ! Три месеца те няма, къде се губиш, а :svekurva: ?!?
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!

"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
gospodinov

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от gospodinov »

Танет, супер изглежда хляба, много ми харесва.
Явно при всеки е различно, при мен в тенджера, когато печах ставаше с дебела кора, при Мама Ли обратното...
Трябва да експериментираш.
mama_li

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от mama_li »

Танет, хлебчето изглежда чудесно! Дай снимка на разреза, да видим какво не му харесваш и колко е дебела коричката.
Ей, маестра, радвам се да те видя! Не е трябвало да чакаш вдигане на темата! И недей да скромничиш за успехите.
wenche

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от wenche »

Танет, 500-600 гр. ги пека в тенджерата и в йена, когато съм на село.
И в двата съда пека 30 мин. на 230 градуса под капак и още 15 мин. на 220 градуса.
Вадя веднага от съда и охлаждам върху решетка. Ако метна веднага кърпа отгоре, коричката става дори твърде мека за моя вкус.

Шоши, брашно или грис е това върху хляба. Много добре изглежда и вътре, и всякак.

Е, и павенца излизат понякога, Господинов ;)

Хайде, Лоиз, давай снимките, имаш толкова да наваксваш :ieeee:
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”