Приказка за хляба
- kim
- Наркоман
- Мнения: 13536
- Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
- Дал благодарност: 164 пъти
- Получил благодарност: 261 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Как бе ...те след опичане се съвземат и много вредятtroll написа: Никой не яде мая, а нейните живо опечени трупове,
Не стига, че надуват тестото, ами като ги опечеш пак действат...правят камъни
Туй е като да ядеш печена ябълка и да си мислиш, че се тъпчеш с витамин С
Козунак с квас, не е козунак...
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
- kim
- Наркоман
- Мнения: 13536
- Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
- Дал благодарност: 164 пъти
- Получил благодарност: 261 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Тъй де...все дрожди...
В скоро време няма да се учудя и ако се чуе нещо и за киселото родно мляко, колко е вредно Да живее Данон
Ама тез баби,... дето са взимали квас от търбуси на животни
Веднага да се осъдят по давност за нарушаване на животинските права и моменталически някак да се вмъкнат в ИК и европейското законодателство...Японците да си ги ползват бактериите...щот са тъпи
В скоро време няма да се учудя и ако се чуе нещо и за киселото родно мляко, колко е вредно Да живее Данон
Ама тез баби,... дето са взимали квас от търбуси на животни
Веднага да се осъдят по давност за нарушаване на животинските права и моменталически някак да се вмъкнат в ИК и европейското законодателство...Японците да си ги ползват бактериите...щот са тъпи
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Е ся ...
Не бива да бъдем жестоки с определен тип хора, щото те не са виновни, че са такива, каквито са.
Не бива да бъдем жестоки с определен тип хора, щото те не са виновни, че са такива, каквито са.
- kim
- Наркоман
- Мнения: 13536
- Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
- Дал благодарност: 164 пъти
- Получил благодарност: 261 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Ама то си е жестоко направо... да ползваш само едни бактерии, сакури, фотоапарати и суши си е жива скука...
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Според мен въпросът не е дали ядем жива или изпечена мая, а какво се е случило преди това.troll написа: Никой не яде мая, а нейните живо опечени трупове, заедно с част от пръдните й.
Най-съществената разлика между хляба с квас и този с мая е протичащият или липсващ процес на ферментация. По време на дългото втасване на хляба с квас протича естествена ферментация, при която неусвояемите протеини в брашното и тестото се разграждат до аминокиселини, които вече са усвояема храна.
Докато с бързо втасващата мая тестото набухва, но се пропуска целия процес на ферментация и се питам дали именно заради тази липсващата стъпка не ядем всъщност брашно?
Що бе, все дрожди, още тези дни ще я проверя тази работа. Ще викам доброволци за обективна оценка.kim написа: Козунак с квас, не е козунак...
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
А питките , правени със сода за хляб вредни ли са ?
- kim
- Наркоман
- Мнения: 13536
- Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
- Дал благодарност: 164 пъти
- Получил благодарност: 261 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Като го изпечеш хляба, няма никакво значение какви бактерии са играли блус докато се любят Само дето единия ще е по-кисел, щото блуса е бил по-дълъг
Козунака с квас ще е нещо като Щолен, демек порьозен, а не на конци
Козунака с квас ще е нещо като Щолен, демек порьозен, а не на конци
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
От личен опит мога да твърдя, че хлябът с квас не е кисел, дори и когато е втасвал цяла нощ.
Ким, правила ли си козунак с квас? Колкото до липсата на конци - това може да се постигне и с мая
Ким, правила ли си козунак с квас? Колкото до липсата на конци - това може да се постигне и с мая
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Правила съм щолен по различни рецепти,то има повече ядки,подправки,сушени плодове отколкото тесто.