Приказка за хляба
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Ех Венче,голяма майсторица се извъди !
Пък аз съм на безглутенови и само се облизвам
Да не си посмяла да дойдеш на среща без самун,даже два,че сме ящни,знаеш
Пък аз съм на безглутенови и само се облизвам
Да не си посмяла да дойдеш на среща без самун,даже два,че сме ящни,знаеш
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Джоя каза среща Крайно време е!!! И ще има самунчета непременно
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15868
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 834 пъти
- Получил благодарност: 1682 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Срещата ясна, ми кво става с ляба питам аз? Моя стартер е на стартова позиция, ама ако си затрая, да си знаете, че съм го о*кала
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Тролска фокача украсена с черни маслини, сушени на слънце домати и листа от розмарин.
-
- Кафе машина
- Мнения: 4885
- Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
- Дал благодарност: 338 пъти
- Получил благодарност: 278 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Леле, толкова апетитно изглежда! Троле, факир си на хлябовете!
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Ами не само изглежда, ами е и много вкусна. Има нещо средиземноморско в нея и туй е изобилието на олио д'олива.
Другото е мащерка, чубрица, чесън, черен пипер, риган и пак олио.
Фокачата е свързващото звено между хляба и пицата.
Другото е мащерка, чубрица, чесън, черен пипер, риган и пак олио.
Фокачата е свързващото звено между хляба и пицата.
- scleri
- Кафе машина
- Мнения: 3883
- Регистриран на: Юли 10, '10, 13:14
- Дал благодарност: 49 пъти
- Получил благодарност: 268 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Хляб в гювеч по рецептата на баба Гина от село Лехчево.
/ на сума народ съм дала рецептата, един недоволен няма! /
Продукти: 3 ч. ч. бяло брашно, 1/2 ч. л. суха мая за хляб, 1 и 1/2 ч. л. сол, щипка захар, 3/4 ч. ч. бира, 1/2 ч. ч. вода, олио за купата и гювеча.
Приготвяне: Пресейте брашното, оформете в средата кладенче и сипете захарта, солта и маята. Започнете да сипвате по малко от бирата и водата и с дървена лъжица разбийте до получаване на гладка смес. Това тесто не се меси. Не се притеснявайте, че е лепкаво. Прехвърлете го в намаслена купа, завийте с кърпа и оставете на топличко за 12 часа. Извадете върху посипана с брашно повърхност, но за кратко, колкото да го оформите на топка. Върнете го в намаслената купа за повторно втасване. Час преди да започнете печенето, загрейте фурната до 175 градуса и сложете намасления гювеч да се загрява. Изсипете внимателно тестото вътре, разклатете съда няколко пъти, направете върху хляба няколко разреза и похлупете гювеча. Печете при 200 градуса около половин час. Отхлупете и ако хлябът няма добре препечена коричка, допечете го без капак за десетина минути.
/ на сума народ съм дала рецептата, един недоволен няма! /
Продукти: 3 ч. ч. бяло брашно, 1/2 ч. л. суха мая за хляб, 1 и 1/2 ч. л. сол, щипка захар, 3/4 ч. ч. бира, 1/2 ч. ч. вода, олио за купата и гювеча.
Приготвяне: Пресейте брашното, оформете в средата кладенче и сипете захарта, солта и маята. Започнете да сипвате по малко от бирата и водата и с дървена лъжица разбийте до получаване на гладка смес. Това тесто не се меси. Не се притеснявайте, че е лепкаво. Прехвърлете го в намаслена купа, завийте с кърпа и оставете на топличко за 12 часа. Извадете върху посипана с брашно повърхност, но за кратко, колкото да го оформите на топка. Върнете го в намаслената купа за повторно втасване. Час преди да започнете печенето, загрейте фурната до 175 градуса и сложете намасления гювеч да се загрява. Изсипете внимателно тестото вътре, разклатете съда няколко пъти, направете върху хляба няколко разреза и похлупете гювеча. Печете при 200 градуса около половин час. Отхлупете и ако хлябът няма добре препечена коричка, допечете го без капак за десетина минути.
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31650
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 980 пъти
- Получил благодарност: 2238 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Ей това е истински хляб, браво, Склери! Ще те докара до стоте.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Драга Мария!
Склери е един фитилджия!
Баба ти Гина Топалова живее близо до Козлодуй и говори за съвсем друга рецепта. Тя се радва да може да си купи хляб.
Твоята баба слагала ли е бира в хляба?
Възрастните хора се нуждаят от уважение и се борят за него.
Иначе рецептата е разумна. Като купя бира ще я пробвам.
Склери е един фитилджия!
Баба ти Гина Топалова живее близо до Козлодуй и говори за съвсем друга рецепта. Тя се радва да може да си купи хляб.
Твоята баба слагала ли е бира в хляба?
Възрастните хора се нуждаят от уважение и се борят за него.
Иначе рецептата е разумна. Като купя бира ще я пробвам.