Приказка за хляба
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Ами ай със здраве. На мен лично няма да ми липсваш.
Пия си кафето и се чудя, трябва ли толкова бързо да се отказваме от хубавата тема заради някакво тролене.
Пия си кафето и се чудя, трябва ли толкова бързо да се отказваме от хубавата тема заради някакво тролене.
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1885
- Регистриран на: Юни 19, '14, 16:03
- Дал благодарност: 8 пъти
- Получил благодарност: 3 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Баба ми е правила хляб с квас /преди маята/,
така че в "приказката за хляба" влиза и този хляб.
Не намирам противоречие.
И аз само чета и се навивам, ама де да видим кога
така че в "приказката за хляба" влиза и този хляб.
Не намирам противоречие.
И аз само чета и се навивам, ама де да видим кога
"Благодаря ти Боже за поръчките" Tanet
- kim
- Наркоман
- Мнения: 13525
- Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
- Дал благодарност: 157 пъти
- Получил благодарност: 257 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Тук какво се е случило...?
И накрая всички заживели щастливо...
troll, кажи нещо или
"Без отговор е повече унизително отколкото презрително мълчание."
Мишел дьо Монтен
И благодаря...
И накрая всички заживели щастливо...
troll, кажи нещо или
"Без отговор е повече унизително отколкото презрително мълчание."
Мишел дьо Монтен
И благодаря...
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Ако искате да си правите бързо хляб всеки ден то:
Взимате една 5-6 литрова съдина с капак и в нея слагате:
600-700 мл вода на стайна t°
1 супена лъжица мая бърза, за машина
1÷1.5 супени лъжици сол
6.5 чаши (около 0.9÷1кг брашно)
Позабърквате да се хомогенизира.
Наръсвате леко с брашно отгоре и оставяте за 2 часа на стайна t°.
После- в хладилника.
Аз съм го пазил до 10-15 дни в хладилника. Накрая почва да киселее.
Така се получава 1.6 кг тесто.
Аз си го вадя по 400 гр.
Вади се с много набрашнени ръце,че е силно хидратирано и лепне.
400-500 гр се пече за половин час.
Аз като го извадя от хладилника ако го слагам веднага във фурна го слагам в студена. Иначе го държа на стайна температура поне 30, може и 120 мин. И после печенето е нормалното за вас.
Колкото повече седи толкоз са по- големи дупките.
За мен - бива. За 1 час - хляб.
Взимате една 5-6 литрова съдина с капак и в нея слагате:
600-700 мл вода на стайна t°
1 супена лъжица мая бърза, за машина
1÷1.5 супени лъжици сол
6.5 чаши (около 0.9÷1кг брашно)
Позабърквате да се хомогенизира.
Наръсвате леко с брашно отгоре и оставяте за 2 часа на стайна t°.
После- в хладилника.
Аз съм го пазил до 10-15 дни в хладилника. Накрая почва да киселее.
Така се получава 1.6 кг тесто.
Аз си го вадя по 400 гр.
Вади се с много набрашнени ръце,че е силно хидратирано и лепне.
400-500 гр се пече за половин час.
Аз като го извадя от хладилника ако го слагам веднага във фурна го слагам в студена. Иначе го държа на стайна температура поне 30, може и 120 мин. И после печенето е нормалното за вас.
Колкото повече седи толкоз са по- големи дупките.
За мен - бива. За 1 час - хляб.