Приказка за хляба

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
gospodinov

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от gospodinov »

Ето такива балончета, трябва да има
Изображение

Това е хлебчето, което опекох преди минути, за майка ми, на която отивам на гости след малко.
Тя също се запали и си прави хляб, но реших да и направя този, специално за нея.

Изображение

Изображение
Аватар
Tanet
Кафе машина
Мнения: 4787
Регистриран на: Яну 13, '10, 11:52
Местоположение: Севлиево 5-а зона
Дал благодарност: 2 пъти
Получил благодарност: 1 път

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от Tanet »

Как 10 дни, моя квас е на 5 и тази сутрин видях, че се е надигнал в буркана и има много мехурчета и забърках опарата . Действам по рецептата на Динко,но с половината доза все пак нали съм още чирак. Кваса има приятен мирис на боза . Стискайте палци да ми се получи от първия път, че аз бързо се обезкуражавам. Довечера ще го омеся и утре ще пека.
"Истинските неща в живота, не са нещата"
[img]http://smileys.on-my-web.com/repository ... gonfly.gif[/img]

градинките на "утринния покой"
wenche

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от wenche »

Господинов, много красив ти се е получил днешният хляб :daaa:
Танче, щом е малко хлебчето, печи максимум на 230 градуса. 30 мин. в затворен съд, предварително загрят (йенска тенджера с капак напр.) и още 15-тина отхлупен за допичане.
reni64
Виенско кафе
Мнения: 483
Регистриран на: Окт 10, '12, 18:20

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от reni64 »

Благодаря shoshy! Сега очаквам квасът да съзрее и ще опитам.
gospodinov

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от gospodinov »

Танче, принципно една от предпоставките за сполучлив хляб е силния, редовно подхранван квас.
Нормално е да си нетърпелива :dovolen: аз също съм.
Успех с хляба, очакваме снимки :stiskam:
troll

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от troll »

Di_Va написа:Вени, и ти си от неуморимите :ieeee: !
Сега малко извън темата за хляба, ( не знам къде ще е подходящото място за споделяне), да ви разкажа как направих маслото ГХИ от аюрведическата култура ;) , или препържено масло според терминологията от времето на бабите ни. Не зная как покрай четивата за хляб, квас, здравословни продукти и пр., попаднох на статия за маслото ГХИ и за това колко много е полезно и как се приготвя. Четейки, ми светна ламичка за един разговор с баща ми, че той маслото харесвал, както на времето го е правила баба ми, а по-точно някак си го препържвала, но как точно и защо, не знаеше. Реших да пробвам и това "ново" нещо, а май всъщност добре(не)забравено старо и резултатът беше изключително вкусно масло, с което супичките придобиват несравним аромат! Получи се нещо много хубаво, пише, че и полезно било, защото при пърженето, остатъчният белтък коагулирал, отделял се и т.н и т.н тук химиците да му мислят как точно става :lol: , аз го харесах и реших да не търся противните тези на тази полезност!
Та с няколко думи - много е вкусно и полезно маслото ГХИ!
Благодаря, че обърна внимание!
Изображение
Моето се студи.
Di_Va
Кафе машина
Мнения: 4884
Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
Дал благодарност: 334 пъти
Получил благодарност: 278 пъти

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от Di_Va »

Вярвам, че ще го харесате :), темата стана по хляб и масло! :lol:
troll

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от troll »

Почвам да избирам големина на хляба, за да го правя всеки ден.
Изображение

Изображение
Di_Va
Кафе машина
Мнения: 4884
Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
Дал благодарност: 334 пъти
Получил благодарност: 278 пъти

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от Di_Va »

Един въпрос за кваса - заредила съм в буркан с вместимост 1,2 л. и не зная кога ще се получи, обаче след десетина дена заминавам и ще отсъствам месец и половина, мога ли за това време да прибера буркана в хладилника и когато се прибера, да го извадя, събудя и т.н или да го хвърлям и после отначало?
Аватар
Мария Николова
Наркоман II ранг
Мнения: 31644
Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
Местоположение: Нова Загора
Дал благодарност: 967 пъти
Получил благодарност: 2196 пъти

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от Мария Николова »

Дафи, сложи буркана в багажа. И натам, и насам. :daaa:
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”