Паста от чушки
Re: Паста от чушки
Днес е ден на разтоварване и като се разшетах из форума, какво да видя: чудна тема.
Калико, страхотна идея, благодаря! Аз си играя да почиствам червени чушки, нарязвам ги на лентички с ширина около 2мм/не се шегувам, това си е чиста проба отклонение, но е тема за друг разговор/ и ги суша на слънце. После смилам. Така получен червен е уникален, но е голяма шетня. Рецептата на Калико е супер!
Лизи, какъв е вкусът на тази сладко-лютива бъркотия!
Абе къде отидоха емотиконите?
Калико, страхотна идея, благодаря! Аз си играя да почиствам червени чушки, нарязвам ги на лентички с ширина около 2мм/не се шегувам, това си е чиста проба отклонение, но е тема за друг разговор/ и ги суша на слънце. После смилам. Така получен червен е уникален, но е голяма шетня. Рецептата на Калико е супер!
Лизи, какъв е вкусът на тази сладко-лютива бъркотия!
Абе къде отидоха емотиконите?
Re: Паста от чушки
Много е хубаво. Доста люто обаче. Много свежо от лимона и джинджифила. За печени ребърца е супер.
Re: Паста от чушки
На слънце или на сянка сушиш, Саше. В нета пише, че ако са на слънче ставали по-светли и пиперът нямал този хубав червен цвят Тази година си купих домашен от пазара, ами друг вкус и всичко от купешкия, та тази есен ще се прави. А, и друго защо точно на 2 см ги режеш, за да ги разделиш на 42 англичани?
/щото сега се смях в другата тема с твоите приключения/
Емотиконите ги няма, ако дадеш бърз отговор, но ако си кликнеш отговори си ги има.
Re: Паста от чушки
Bell-че, суша ги най-напред в стая на сянка върху плат или хартия и често ги разбърквам. Но става много бавно и затова ги мятам на слънце. Е,малко изсветляват, но вкусът е...мммммм. А ги режа на тясно /за протокола - не на 2см, а на 2мм /, защото по незнайни причини съм си въобразила, че едно нещо за ядене е по-вкусно, ако е много трудно и бавно. Безумно, нали?
-
- Виенско кафе
- Мнения: 320
- Регистриран на: Ное 22, '14, 17:32
- Местоположение: село Тъжа
Re: Паста от чушки
Всяко лято свекървата се занимаваше с добиването на домашен червен пипер. Нарязваше чушките на ленти около 1 см широки, в тави и на слънце. Кога се получи, кога почернеят, но все ни е стигал. Миналото лято се пробвах аз. Нарязах пипера на доста по-тънко. Многократно ги разбърквах и до вечерта почти изсъхнаха, на другия ден ги доизсуших. След няколко дни пак заредих тавите, но... не всички разбърквах. Тези, на които не обърнах достатъчно внимание, почерняха и ги хвърлих.Научих си урока!