Домашно консервиране
Re: Домашно консервиране
prijatel62 калиевия сорбат го слагам още след като наредя зелето,като съм вкарал 20литра примерно,вкарвам и него.
Така направено може и да не се претака ,но аз го продухвам все пак с маркуч.
[quote="МГХ"]Светка, ще покажа мазата ти на ММ ,че нашата хич не е подредена.
Ние зелето си го ядем на салата с червен пипер и олио. Миналата година аз го правих и сложих вътре малко хрян и джинджифил. Стана супер. Добавям и една или половин червена зелка и сокът става розово лилав. В началото като е още прясна зелевата чорба си пийваме . Много е полезна. Даже има една рецепта за лечение на рак и какво ли не още със сок от кисело зеле.
Веднъж пия само зеленка и то 3-4 чаши за да ми подейства пречистващо Разбираш ме нали? Хахха!
Миме, не показвай на мъжа си моля те.И аз де пуснах тия снимки Да не се скарате ейй,внимателно
Поздрави на семействата ви и наздраве !
Така направено може и да не се претака ,но аз го продухвам все пак с маркуч.
[quote="МГХ"]Светка, ще покажа мазата ти на ММ ,че нашата хич не е подредена.
Ние зелето си го ядем на салата с червен пипер и олио. Миналата година аз го правих и сложих вътре малко хрян и джинджифил. Стана супер. Добавям и една или половин червена зелка и сокът става розово лилав. В началото като е още прясна зелевата чорба си пийваме . Много е полезна. Даже има една рецепта за лечение на рак и какво ли не още със сок от кисело зеле.
Веднъж пия само зеленка и то 3-4 чаши за да ми подейства пречистващо Разбираш ме нали? Хахха!
Миме, не показвай на мъжа си моля те.И аз де пуснах тия снимки Да не се скарате ейй,внимателно
Поздрави на семействата ви и наздраве !
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Домашно консервиране
Сега ще ви пусна моите рецепти за приятно люти чушки и за краставички.
Даже са при половени тубите.
Люти чушки в 20 литров бидон
Нужни са 5-6 кг чушки Шипка
Отдолу се нарежда копър,след това чушките.По средата се слага чесън.Чесъна измит и подрязан отдолу но със шлюпките.
До нареждат се чушките и отгоре отново чесън и копър.Залива се със следната саламура:
На 10 литра вода 1кг морска трапезна сол от ситната
1л.оцет. Ние ползваме само ябълков на Велико търново.
Сега за краставички
За 20 л. бидонче 7кг. краставички екстра качество
На дъното се слага копър и чесън отгоре краставички и по средата се слага пак копър и чесън ,краставици и пак копър и чесън.
Прави се следната саламура:
6л.вода 400-450гр.морска трапезна от ситната сол 200мл.оцет и 20гр. натриев бензоат
Налива се и така
Даже са при половени тубите.
Люти чушки в 20 литров бидон
Нужни са 5-6 кг чушки Шипка
Отдолу се нарежда копър,след това чушките.По средата се слага чесън.Чесъна измит и подрязан отдолу но със шлюпките.
До нареждат се чушките и отгоре отново чесън и копър.Залива се със следната саламура:
На 10 литра вода 1кг морска трапезна сол от ситната
1л.оцет. Ние ползваме само ябълков на Велико търново.
Сега за краставички
За 20 л. бидонче 7кг. краставички екстра качество
На дъното се слага копър и чесън отгоре краставички и по средата се слага пак копър и чесън ,краставици и пак копър и чесън.
Прави се следната саламура:
6л.вода 400-450гр.морска трапезна от ситната сол 200мл.оцет и 20гр. натриев бензоат
Налива се и така
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
- МГХ
- Наркоман
- Мнения: 10108
- Регистриран на: Окт 4, '12, 23:28
- Местоположение: Русе
- Дал благодарност: 366 пъти
- Получил благодарност: 1028 пъти
Re: Домашно консервиране
Сторено е вече , но за толкова години заедно изобщо не ми се връзва. Пък и намери оправдание , че твоята маза била 20 квадрата и имало място...Миме, не показвай на мъжа си моля те.И аз де пуснах тия снимки Да не се скарате ейй,внимателно
Поздрави на семействата ви и наздраве !
Защо слагаш на краставичките 20гр. натриев бензоат. Иначе омекват ли? Не ми се иска да използвам химикали, затова питам . Направих една кофа туршия само със сол и сега всяка вечер я проверявам и опитвам резултата.
Re: Домашно консервиране
Да,стабилизира ги.Остават си твърди и хрупкави.
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15876
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 845 пъти
- Получил благодарност: 1695 пъти
Re: Домашно консервиране
Направих половината дюли по начина на Дани, а другата - по начина на Ванина. Само че първите слязоха в мазето преди да ги снимам, но и по двата начина станаха пре-въз-ход-ни ! Момичета, благодаря ви сърдечно !!!
А ето ги стърганите:
А ето ги стърганите:
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Re: Домашно консервиране
На моите бързо втасващи зеленчуци, бидончето вече е пресполовено
Само чесънът си седи свеж и не ще да става кисел.
Ама все до като стигнем дъното може и да стане
Само чесънът си седи свеж и не ще да става кисел.
Ама все до като стигнем дъното може и да стане
"Възрастта е без значение , когато носиш слънцето в себе си!"
Re: Домашно консервиране
Не се У-ДЪР-ЖАШ Да донесеш едно на РД...ама от стърганите Така за всеки ,ще има по една стрготинкаГео, граф написа:Направих половината дюли по начина на Дани, а другата - по начина на Ванина. Само че първите слязоха в мазето преди да ги снимам, но и по двата начина станаха пре-въз-ход-ни ! Момичета, благодаря ви сърдечно !!!
А ето ги стърганите:
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15876
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 845 пъти
- Получил благодарност: 1695 пъти
Re: Домашно консервиране
Малката Ида написа: Не се У-ДЪР-ЖАШ Да донесеш едно на РД...ама от стърганите Така за всеки ,ще има по една стрготинка
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1464
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Домашно консервиране
Много се радвам, че ти хареса!Гео, граф написа:Направих половината дюли по начина на Дани, а другата - по начина на Ванина. Само че първите слязоха в мазето преди да ги снимам, но и по двата начина станаха пре-въз-ход-ни ! Момичета, благодаря ви сърдечно !!!
...
Аз сега съм на вълна туршия, царска - моркови, камби, целина и карфиол. Аз една си знам, една правя. Ама тая година нещо не мога да уцеля количеството - все ми остава материал от някой зеленчук, пак купувам от другите, те пък се оказват повече ... абе за трети път ще слагам тия дни
Ама пък бурканчета ще има, и много хубава стана - опитахме от първата партида