Домашно консервиране
Re: Домашно консервиране
И аз Венче се окапах.Харесват ми твоите изтънчено приготвени ястия.Който може го може
Всичко което показваш е ПЕРФЕКТ. Дървената купа е иникат-нали?
И те моля като казваш на кучето си Ще те изям от радост ,то наистина не го изяждай Само аз си ям домашните любимци
Всичко което показваш е ПЕРФЕКТ. Дървената купа е иникат-нали?
И те моля като казваш на кучето си Ще те изям от радост ,то наистина не го изяждай Само аз си ям домашните любимци
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Домашно консервиране
Венче, с какво го правиш гулаша?
Преди години в Метро имаше една унгарска паста гулаш-крем, божествен ставаше с него, след това го спряха, импровизирах, но не е същото. А ММ много го обича.
Преди години в Метро имаше една унгарска паста гулаш-крем, божествен ставаше с него, след това го спряха, импровизирах, но не е същото. А ММ много го обича.
Re: Домашно консервиране
Аз направо отивам при Венче с празната паничка, пък може и да ми вържеГео, граф написа:Е те тоа гулаш на върха на главата ми поникна,
Re: Домашно консервиране
Леле пак огулашихме пейзажа
Ми хайде, идвайте, в тенджерата има още , нареждам паничките
Роузи, ето я пастата, която ползвамЕ (защото ММ е баш-гулаш-майсторът). Снабдяваме се от Унгария, не ми се е налагало да я търся тук.
Ми хайде, идвайте, в тенджерата има още , нареждам паничките
Роузи, ето я пастата, която ползвамЕ (защото ММ е баш-гулаш-майсторът). Снабдяваме се от Унгария, не ми се е налагало да я търся тук.
Re: Домашно консервиране
Аууу, същата е, едната беше люта. Спряха да я продават в Метро, известно време имаше някаква паста в бурканчета, ама не беше толкова хубава, после и нея я спряха.
Ми да си организираме поръчка за тубички гулаш, че не мож ни изхрани толкова мераклии?
Ми да си организираме поръчка за тубички гулаш, че не мож ни изхрани толкова мераклии?
-
- Кана кафе
- Мнения: 522
- Регистриран на: Дек 22, '09, 19:59
- Местоположение: Силистра
- Дал благодарност: 69 пъти
- Получил благодарност: 75 пъти
Re: Домашно консервиране
Преди години имах рецепта за лютивка, която се приготвя от люти чушки, пипер, чесън , смлени в месомелачка,сол, захар, оцет. Е, не можах да я намеря. Намерих друга- с печен пипер и чушки , и понатамъних пропорциите,като се ориентират от намерената рецепта. Получи се - мъжът ми много го хареса, та правих и втори път. Мелих всичко в блендера, добавих аспирин и готово. Не отнема много време.
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15816
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 710 пъти
- Получил благодарност: 1479 пъти
Re: Домашно консервиране
Изръшках целия подфорум Готварство, но не намерих рецепта за сладко от дюли. Моля някой да ме светне за него. Не че в нетя няма, но все си е друго наш човек да ти каже
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5252
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 67 пъти
- Получил благодарност: 90 пъти
Re: Домашно консервиране
Е, и аз да съм полезна:
нарязвам дюлите на кубчета- не по-големи от 1.5 на 1.5 см
сварявам парченцата като за компот/т.е. до омекване/,отцеждам
сварявам захарен сироп / за кило плод -кило захар/почти до готовност и
слагам сварените кубчета в сиропа/седят така докато изстине/
Следва варене - като всяко сладко, малко преди финала- слагам лъжичка лимонтузу.
Пълня сухи топли бурканчета и обръщам след затваряне.
Може да се подправи с аромат по избор, но на мен ми харесва дюления и не слагам нищо.
Става като рачел на цвят -тиквен.
Ако сложиш водата от варенето на плода за зах. сироп - желира,но аз слагам чиста вода -въпрос на вкус!
Същото правя и с ябълки и подправям с листа мента или градински чай.
нарязвам дюлите на кубчета- не по-големи от 1.5 на 1.5 см
сварявам парченцата като за компот/т.е. до омекване/,отцеждам
сварявам захарен сироп / за кило плод -кило захар/почти до готовност и
слагам сварените кубчета в сиропа/седят така докато изстине/
Следва варене - като всяко сладко, малко преди финала- слагам лъжичка лимонтузу.
Пълня сухи топли бурканчета и обръщам след затваряне.
Може да се подправи с аромат по избор, но на мен ми харесва дюления и не слагам нищо.
Става като рачел на цвят -тиквен.
Ако сложиш водата от варенето на плода за зах. сироп - желира,но аз слагам чиста вода -въпрос на вкус!
Същото правя и с ябълки и подправям с листа мента или градински чай.
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1460
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 3 пъти
Re: Домашно консервиране
Дани, да те допълня малко за сладката от дюли, круши, изобщо плодовете, дето потъмняват като стоят нарязани - майка ми (тя е майсторката в къщи на сладка) докато ги чисти и реже, готовите парченца плод пуска във вода с малко лимонтузу. Така цвета на плода и после и на сладкото се запазва много светъл. После ги промива с вода и веднага слага в горещия захарен сироп.
Гео, специално от дюли, майка ми прави "стъргано сладко" - дюлите ги настъргва мнесто да ги реже! Става разкошно! Обаче рецептата - довечера!
Гео, специално от дюли, майка ми прави "стъргано сладко" - дюлите ги настъргва мнесто да ги реже! Става разкошно! Обаче рецептата - довечера!
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15816
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 710 пъти
- Получил благодарност: 1479 пъти
Re: Домашно консервиране
Благодаря ти, Дани , но как да разбирам ''сварявам захарен сироп... почти до готовност" ? Как изглежда готовия? Или поне колко време се вари, за да стане готов? А белиш ли плодовете или само ги нарязваш? Виж колко малко разбирам ...
Ванинка, ще чакам и твоето предложение . Минава ми през ум злодейската мисъл, че мога да хвана Шефа да ми ги настърже (мога ли !?)
Ванинка, ще чакам и твоето предложение . Минава ми през ум злодейската мисъл, че мога да хвана Шефа да ми ги настърже (мога ли !?)
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд