Домашно консервиране
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1460
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 3 пъти
Re: Домашно консервиране
И аз я правя така, само с едно допълнение - зеленчуците нарязвам от вечерта да омекнат леко и на сутринта пълня!apis написа: ↑Юли 11, '18, 09:00 Една рецепта за лесна и много вкусна туршия.Не се стерилизира.
Продукти :
червени камби
моркови
карфиол (или зеле,тази която опитах,беше със зеле)
целина
За 1 бр. буркан,компотен :
4 суп. лъж. захар
1 суп. лъж. сол , равна
1 каф. чаша оцет
2 аспирина , предварително разтворени
Слага се от предварително нарязаните зеленчуци,
Допълва се с вряла вода догоре.
Затваря се със стара капачка или найлонова.Обръща се на капачката.
Оставя се да престои 10 дни и е готова за консумация.
Много е хубава, много си я харесваме в къщи
Re: Домашно консервиране
Може би осоляваш леко,за да омекнат ?
Мисля си дали двата аспирина могат да се заместят с 1 гр. салицил ?
Мисля си дали двата аспирина могат да се заместят с 1 гр. салицил ?
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1460
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 3 пъти
Re: Домашно консервиране
Оооо да - осолявам леко, пропуснала съм да го напиша, извинете ме
И по тая причина, не 4, а 3 лъжици сол после
И по тая причина, не 4, а 3 лъжици сол после
Re: Домашно консервиране
Имаш предвид захар - от 4 суп. лъж. на буркан,стават 3 суп. лъж на буркан.
Сол - тя е 1 суп. лъж. на буркан.
Сол - тя е 1 суп. лъж. на буркан.
- МГХ
- Наркоман
- Мнения: 10086
- Регистриран на: Окт 4, '12, 23:28
- Местоположение: Русе
- Дал благодарност: 347 пъти
- Получил благодарност: 918 пъти
Re: Домашно консервиране
Тук не разбрах. Как стои с найлонова капачка обърнато. Ами то тече така.
Аз правя така с вряла вода, но капачката се запечатва от топлото. Иначе тече.
Аз правя така с вряла вода, но капачката се запечатва от топлото. Иначе тече.
Re: Домашно консервиране
Ако е с найлонова капачка,или стара,може би не трябва да се обръща.
Но най добре е сигурно да е с нова капачка,както ти ги правиш.
Но най добре е сигурно да е с нова капачка,както ти ги правиш.
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5252
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 67 пъти
- Получил благодарност: 90 пъти
Re: Домашно консервиране
Да попитам
Изненадаха ме с едни манатарки- искам някак да ги съхраня-
може би-в бурканчета
Правили ли сте и ако може да ми помогнете с изпитана рецепта
Четох в нета - с бланширане,но ми се иска помощ от приятел
Изненадаха ме с едни манатарки- искам някак да ги съхраня-
може би-в бурканчета
Правили ли сте и ако може да ми помогнете с изпитана рецепта
Четох в нета - с бланширане,но ми се иска помощ от приятел
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13673
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 123 пъти
- Получил благодарност: 237 пъти
Re: Домашно консервиране
гъбите се бланшират за да се свият
после пълниш плътно бурканчето , сок от този в който си ги бланширала и малко сол
варят се обаче поне половин час
ние обаче манатарки само сушим / и сърнела също само сушена /
нарязани на тънки филиики , в отворена фурна на 50 градуса , наредени на кухненска хартия или такава за печене , ако нямаш сушилня за плодове и зеленчуци / и ако са във фурна , можеш да наредиш поне три реда , двете тавички , които продават с печката и скарата /
или нанизани на връв в подходящо помещение
после пълниш плътно бурканчето , сок от този в който си ги бланширала и малко сол
варят се обаче поне половин час
ние обаче манатарки само сушим / и сърнела също само сушена /
нарязани на тънки филиики , в отворена фурна на 50 градуса , наредени на кухненска хартия или такава за печене , ако нямаш сушилня за плодове и зеленчуци / и ако са във фурна , можеш да наредиш поне три реда , двете тавички , които продават с печката и скарата /
или нанизани на връв в подходящо помещение
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5252
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 67 пъти
- Получил благодарност: 90 пъти
Re: Домашно консервиране
Ооо,благодаря!
То в сушилнята съм заложила- но стават бавно,та няма да имам време за втора порция
Затова ми хрумна в бурканче!Искаш да кажеш -както всяка гъба
Рекох си,че за манатарка може някой да знае по-така рецепта,ама явно с бланширане ще е!
Пак благодаря !Започвам ги!
То в сушилнята съм заложила- но стават бавно,та няма да имам време за втора порция
Затова ми хрумна в бурканче!Искаш да кажеш -както всяка гъба
Рекох си,че за манатарка може някой да знае по-така рецепта,ама явно с бланширане ще е!
Пак благодаря !Започвам ги!
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13673
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 123 пъти
- Получил благодарност: 237 пъти
Re: Домашно консервиране
не ти трябва по-изчанчена рецепта , подправки и прочие
целта е да запазиш точно нейния вкус , максимално
пък после - според употребата ще овкусяваш
аз съм купувала горски гъби в бурканче , от магазин , а ми то печурки простосмъртни да бяха , щяха да имат повече аромат от тези с черен пипер , дафинов лист и дрън дрън
целта е да запазиш точно нейния вкус , максимално
пък после - според употребата ще овкусяваш
аз съм купувала горски гъби в бурканче , от магазин , а ми то печурки простосмъртни да бяха , щяха да имат повече аромат от тези с черен пипер , дафинов лист и дрън дрън