Домашно консервиране
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1968
- Регистриран на: Окт 15, '13, 14:31
- Дал благодарност: 184 пъти
- Получил благодарност: 153 пъти
Re: Домашно консервиране
Ванина, защо да не ти става ябълковия оцет? Аз го правя за втора година по рецепта на една съседка и става за около месец и половина и без да слагам оцетна гъба. Тя се образува сама.
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1463
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Домашно консервиране
Оффф ми не знам! И помен няма от някакво образувание, дето да прилича на оцетна гъба...marka написа:Ванина, защо да не ти става ябълковия оцет? Аз го правя за втора година по рецепта на една съседка и става за около месец и половина и без да слагам оцетна гъба. Тя се образува сама.
Може ли да дадеш твоята рецепта, догодина ще пробвам с нея
Сега съм го оставила в съда, отгоре с тензухче, то така си и беше досега де, ще го чакам, пък да видим! И са ми обещали домашен ябълков, ще му сипя и
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1968
- Регистриран на: Окт 15, '13, 14:31
- Дал благодарност: 184 пъти
- Получил благодарност: 153 пъти
Re: Домашно консервиране
Знам наизуст съставките, но рецептата с точните мерки е на село. Като ходя ще я препиша. Слагам нарязани паднали ябълки, каквито има в градината. Единственото по-специфично е, че трябва да се бърка 3 пъти на ден с дървена лъжица. Сигурна съм, че догодина ще ти се получи.vanina_g написа:Оффф ми не знам! И помен няма от някакво образувание, дето да прилича на оцетна гъба...marka написа:Ванина, защо да не ти става ябълковия оцет? Аз го правя за втора година по рецепта на една съседка и става за около месец и половина и без да слагам оцетна гъба. Тя се образува сама.
Може ли да дадеш твоята рецепта, догодина ще пробвам с нея
Сега съм го оставила в съда, отгоре с тензухче, то така си и беше досега де, ще го чакам, пък да видим! И са ми обещали домашен ябълков, ще му сипя и
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13701
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 177 пъти
- Получил благодарност: 355 пъти
Re: Домашно консервиране
днес направих експеримент
в класически компот от череши сложих стрък мента и така го стерилизирах
всъщност - три проби
само с мента
с мента и кръгче джинджифил
с мента и малини
ще докладвам става ли или не става за консумация
в класически компот от череши сложих стрък мента и така го стерилизирах
всъщност - три проби
само с мента
с мента и кръгче джинджифил
с мента и малини
ще докладвам става ли или не става за консумация
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17029
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 137 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашно консервиране
Уред за сушене на плодове и зеленчуци
До сега сушех на слънце, но при тия дъждове ми се ще да взема сушилна за плодове, обаче нямам идея доколко върши работа , когато се сушат по-едри плодове, пояснявам, суша джанки, но с костилките, само ги цепвам на 4 , мързелива съм, не мож ме накара да махам костилки , а и после в манджата най-обичам вкуса на сливите, когато са с костилки , та въпроса ми е дали и за колко време ще се изсушат узрели джанки около 3 см в диаметър? И каква сушилна да взема, от 250W, от 520 W или нагоре? Има ли смисъл от по-силна ?
Обаче да знаете, че джанката е узряла и ми трябват отговори бързо
И естествено марка, от която сте доволни.
До сега сушех на слънце, но при тия дъждове ми се ще да взема сушилна за плодове, обаче нямам идея доколко върши работа , когато се сушат по-едри плодове, пояснявам, суша джанки, но с костилките, само ги цепвам на 4 , мързелива съм, не мож ме накара да махам костилки , а и после в манджата най-обичам вкуса на сливите, когато са с костилки , та въпроса ми е дали и за колко време ще се изсушат узрели джанки около 3 см в диаметър? И каква сушилна да взема, от 250W, от 520 W или нагоре? Има ли смисъл от по-силна ?
Обаче да знаете, че джанката е узряла и ми трябват отговори бързо
И естествено марка, от която сте доволни.
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17029
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 137 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашно консервиране
Защото вентилаторът вие и нов ще дойде след месец , а сушилната мисля да я инсталирам на втория етаж, където няма да пречи, освен това сушим много билки , мястото ми е малко и понякога не успявам да ги доизсуша както трябва
-
- Наркоман
- Мнения: 11640
- Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
- Дал благодарност: 86 пъти
- Получил благодарност: 62 пъти
Re: Домашно консервиране
Не знам колко им е обема на сушилните ,но едва ли ще ти свърши работа и тя.По-скоро ,някакви скари на етажи,за увеличаване а площта?