Домашно консервиране
- МГХ
- Наркоман
- Мнения: 10105
- Регистриран на: Окт 4, '12, 23:28
- Местоположение: Русе
- Дал благодарност: 366 пъти
- Получил благодарност: 1020 пъти
Re: Домашно консервиране
Супер , тичам да си купя. Боря се с високо кръвно съвсем безуспешно с лекарства.
- ln_none
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1044
- Регистриран на: Мар 30, '15, 10:06
- Местоположение: Сахара
- Получил благодарност: 385 пъти
Re: Домашно консервиране
Дано ти помогне. Да нямаха толкова фира пустите нарове, щях да пращам, ама то хем половината хвърляш, хем докато не го отвориш не знаеш бива ли го, не го ли. И така си гният в килера а в магазина днес ги гледах - над лев е бройката.
Re: Домашно консервиране
Днес консервирах бобена салата "Ропотамо". Наложи ми се, щото като разчиствах фризера намерих един солиден пакет печени чушки от миналата есен, които не исках да прибирам отново Останалото го имах - боб, грах, моркови, кисели краставички, доматено пюре. Ей тъй от нищото направих 8 големи буркана, мисля че студентът ще им се зарадва много.
Всъщност, ако човек си е опекъл и замразил чушки предварително, тъкмо сега е времето за тая салата, установих го. Щото няма какво друго да се прави, зимнината вече е направена и не бързаш, тя не мирише, може и в кухнята да се приготви....
ей тъй, споделям, ако някой като мен има изостанали печени чушки.
Всъщност, ако човек си е опекъл и замразил чушки предварително, тъкмо сега е времето за тая салата, установих го. Щото няма какво друго да се прави, зимнината вече е направена и не бързаш, тя не мирише, може и в кухнята да се приготви....
ей тъй, споделям, ако някой като мен има изостанали печени чушки.
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13702
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 179 пъти
- Получил благодарност: 365 пъти
Re: Домашно консервиране
тази салата има един единствен дефект - изяжда се цяло бурканче наведнъж и после питат - а ми к"во ще вечеряме
- greeneyed
- Наркоман
- Мнения: 10026
- Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
- Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
- Дал благодарност: 590 пъти
- Получил благодарност: 1071 пъти
Re: Домашно консервиране
Много съм горда - приготвих домашен ябълков оцет! Въобще не ми беше ясен процесът , вино не съм правила, но се получи. Отначало ме притесняваше, че не е кристално бистър, както е купешкия, но четох, че трябва да е мътен. Сега имам вече и оцетна гъба, а ММ каза, че има едни дребни ябълки..... които могат да станат на оцет. Имаме 6 л оцет, той иска още!
-
- Кафе машина
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
- Дал благодарност: 340 пъти
- Получил благодарност: 279 пъти
Re: Домашно консервиране
Браво, Грийни, и аз правих ябълков оцет, но добивът ми беше около 200-300 гр.
Догодина повече, а оцетната гъба си я съхранявам в буркан в хладилника, само дето не зная до кога може да стои там .
Догодина повече, а оцетната гъба си я съхранявам в буркан в хладилника, само дето не зная до кога може да стои там .
Re: Домашно консервиране
Аз тази година съм на 60 литраgreeneyed написа: ↑Дек 11, '18, 16:18 Много съм горда - приготвих домашен ябълков оцет! Въобще не ми беше ясен процесът , вино не съм правила, но се получи. Отначало ме притесняваше, че не е кристално бистър, както е купешкия, но четох, че трябва да е мътен. Сега имам вече и оцетна гъба, а ММ каза, че има едни дребни ябълки..... които могат да станат на оцет. Имаме 6 л оцет, той иска още!
Миналата направих около 10-15 литра но свърши скорострелно.
Тази съм се запасил...да видим.
Всъщност може да си направите успешно оцет и без гъба.
-
- Кафе машина
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
- Дал благодарност: 340 пъти
- Получил благодарност: 279 пъти
Re: Домашно консервиране
Брей 60 литра!!!
Без гъба го правих аз, но си запазих гъбата, защото четох, че с нея процесът доста се ускорява, ама това ще го видя догодина евентуално.
Без гъба го правих аз, но си запазих гъбата, защото четох, че с нея процесът доста се ускорява, ама това ще го видя догодина евентуално.
Re: Домашно консервиране
Мдаа, идеята е половината да остане за догодина и да се ползва престоял оцет.
Така е според В.Тасков, престоялия оцет е по-полезен за директна консумация.
-
- Кафе машина
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
- Дал благодарност: 340 пъти
- Получил благодарност: 279 пъти
Re: Домашно консервиране
А когато престоява оцетът, не продължава ли да образува гъба, която се храни с него и го изконсумира един вид?