Домашно консервиране

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
vanina_g
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1460
Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
Местоположение: Пловдив
Дал благодарност: 3 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от vanina_g »

Ето продукцията от една доза - три буркана от 1,5 и два от 0,7
Изображение
marka
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1968
Регистриран на: Окт 15, '13, 14:31
Дал благодарност: 171 пъти
Получил благодарност: 149 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от marka »

Ванина, защо да не ти става ябълковия оцет? Аз го правя за втора година по рецепта на една съседка и става за около месец и половина и без да слагам оцетна гъба. Тя се образува сама.
Аватар
vanina_g
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1460
Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
Местоположение: Пловдив
Дал благодарност: 3 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от vanina_g »

marka написа:Ванина, защо да не ти става ябълковия оцет? Аз го правя за втора година по рецепта на една съседка и става за около месец и половина и без да слагам оцетна гъба. Тя се образува сама.
Оффф ми не знам! :cry: И помен няма от някакво образувание, дето да прилича на оцетна гъба...
Може ли да дадеш твоята рецепта, догодина ще пробвам с нея :daaa:
Сега съм го оставила в съда, отгоре с тензухче, то така си и беше досега де, ще го чакам, пък да видим! И са ми обещали домашен ябълков, ще му сипя и :stiskam:
marka
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1968
Регистриран на: Окт 15, '13, 14:31
Дал благодарност: 171 пъти
Получил благодарност: 149 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от marka »

vanina_g написа:
marka написа:Ванина, защо да не ти става ябълковия оцет? Аз го правя за втора година по рецепта на една съседка и става за около месец и половина и без да слагам оцетна гъба. Тя се образува сама.
Оффф ми не знам! :cry: И помен няма от някакво образувание, дето да прилича на оцетна гъба...
Може ли да дадеш твоята рецепта, догодина ще пробвам с нея :daaa:
Сега съм го оставила в съда, отгоре с тензухче, то така си и беше досега де, ще го чакам, пък да видим! И са ми обещали домашен ябълков, ще му сипя и :stiskam:
Знам наизуст съставките, но рецептата с точните мерки е на село. Като ходя ще я препиша. Слагам нарязани паднали ябълки, каквито има в градината. Единственото по-специфично е, че трябва да се бърка 3 пъти на ден с дървена лъжица. Сигурна съм, че догодина ще ти се получи.
petrov70
Kафенце
Мнения: 23
Регистриран на: Яну 4, '17, 21:30

Re: Домашно консервиране

Мнение от petrov70 »

Браво!
Аватар
zeleno
Наркоман
Мнения: 13673
Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
Дал благодарност: 123 пъти
Получил благодарност: 237 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от zeleno »

днес направих експеримент
в класически компот от череши сложих стрък мента и така го стерилизирах
всъщност - три проби
само с мента
с мента и кръгче джинджифил
с мента и малини
ще докладвам става ли или не става за консумация
Аватар
Миша
Наркоман
Мнения: 17028
Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
Местоположение: София
Дал благодарност: 136 пъти
Получил благодарност: 468 пъти
Обратна връзка:

Re: Домашно консервиране

Мнение от Миша »

Уред за сушене на плодове и зеленчуци

До сега сушех на слънце, но при тия дъждове ми се ще да взема сушилна за плодове, обаче нямам идея доколко върши работа , когато се сушат по-едри плодове, пояснявам, суша джанки, но с костилките, само ги цепвам на 4 , мързелива съм, не мож ме накара да махам костилки :angel2: , а и после в манджата най-обичам вкуса на сливите, когато са с костилки , та въпроса ми е дали и за колко време ще се изсушат узрели джанки около 3 см в диаметър? И каква сушилна да взема, от 250W, от 520 W или нагоре? Има ли смисъл от по-силна ?
Обаче да знаете, че джанката е узряла и ми трябват отговори бързо :mrgreen:
И естествено марка, от която сте доволни.
Свирете, музиканти! Дълга нощ ще е тази - чак до изгрева на надеждата......


Разсадник
Изображение
libra
Наркоман
Мнения: 11635
Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
Дал благодарност: 73 пъти
Получил благодарност: 53 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от libra »

А,защо не във фурната на 50 гр. през нощта?
Аватар
Миша
Наркоман
Мнения: 17028
Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
Местоположение: София
Дал благодарност: 136 пъти
Получил благодарност: 468 пъти
Обратна връзка:

Re: Домашно консервиране

Мнение от Миша »

Защото вентилаторът вие и нов ще дойде след месец :ufff: , а сушилната мисля да я инсталирам на втория етаж, където няма да пречи, освен това сушим много билки , мястото ми е малко и понякога не успявам да ги доизсуша както трябва
Свирете, музиканти! Дълга нощ ще е тази - чак до изгрева на надеждата......


Разсадник
Изображение
libra
Наркоман
Мнения: 11635
Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
Дал благодарност: 73 пъти
Получил благодарност: 53 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от libra »

Не знам колко им е обема на сушилните ,но едва ли ще ти свърши работа и тя.По-скоро ,някакви скари на етажи,за увеличаване а площта?
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”