Домашно консервиране
Re: Домашно консервиране
Туршията е в бидончето след 10 тина дни ще видим какво става...
Сега друго да питам. Сушените зеленчуци, мога ли да съхранявам в бурканче?
Това е смес от моркови, целина, рукола , зеле и картофи. Подправка за супа. Миналата година в хартиен плик беше...но завъди пеперуди.
Сега друго да питам. Сушените зеленчуци, мога ли да съхранявам в бурканче?
Това е смес от моркови, целина, рукола , зеле и картофи. Подправка за супа. Миналата година в хартиен плик беше...но завъди пеперуди.
"Възрастта е без значение , когато носиш слънцето в себе си!"
- Emilly1212
- Кафе машина
- Мнения: 4385
- Регистриран на: Май 10, '15, 21:16
- Местоположение: Троян
- Дал благодарност: 2068 пъти
- Получил благодарност: 693 пъти
Re: Домашно консервиране
Ние съхраняваме сушените зеленчуци и сушените плодове в стъклени буркани.
Най-важните неща на този свят са онези, които нямат етикет с цена, защото колкото и много да струват, не могат да бъдат нито купени, нито продадени!
Нашето любимо място - Emilly1212
Нашето любимо място - Emilly1212
Re: Домашно консервиране
Бидончето е наредено.ще видим след седмица...две...
Освен това затворих сушената зеленчукова подправка в бурканчета...
Както и пренаредих бурканчетата със сушени домати в свободният вече хладилник в лятната кухня....
Това приятелчета е моята първа зимнина догодина , ако резултатите не ме откажат, ще пробвам с повече
Освен това затворих сушената зеленчукова подправка в бурканчета...
Както и пренаредих бурканчетата със сушени домати в свободният вече хладилник в лятната кухня....
Това приятелчета е моята първа зимнина догодина , ако резултатите не ме откажат, ще пробвам с повече
"Възрастта е без значение , когато носиш слънцето в себе си!"
- mariyanag
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1810
- Регистриран на: Ное 6, '14, 12:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 109 пъти
- Получил благодарност: 35 пъти
Re: Домашно консервиране
Аз пък спретнах натурален сок от грозде - отел. И мармалад от гроздето, дюлево сладко и туршийка от гулийка.
До снимки не го докарвам, но редят се рафчетата.
До снимки не го докарвам, но редят се рафчетата.
Re: Домашно консервиране
Това трушийка от гулийка баят ми хареса... да вземеш да разкажеш ли?!
"Възрастта е без значение , когато носиш слънцето в себе си!"
Re: Домашно консервиране
Mariyanag, как правиш мармалада от грозде? Аз всяка година глобявам ММ с десетина литра от безценния гроздов сок и правя петмез. Любима съставка ми е в обмазките за печено месо.
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1464
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 21 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Домашно консервиране
И аз направих натурален сок от грозде със соковарката, обаче това с петмеза звучи много примамливо - може ли рецептата? За догодина де...wenche написа:Mariyanag, как правиш мармалада от грозде? Аз всяка година глобявам ММ с десетина литра от безценния гроздов сок и правя петмез. Любима съставка ми е в обмазките за печено месо.
Re: Домашно консервиране
И аз съхранявам сушените зеленчуци в бурканчета - лук, моркови, червени чушки, пащърнак, целина, корени и листа магданоз.
Лукът го изпуснах и поопекох тази година случайно, но грешката ми хареса и ще я повтарям, страхотен аромат на печен лук.
Плодовете не посмях в буркани, ябълки, круши, кайсии и сини сливи суших, но са в кутии във фризера.
Сушените черита също.
Марианка, напиши за сока от грозде в соковарката, и аз имам такъв уред, правих само сироп от къпини това лято в него. А, да, и желе от къпини, стана случайно.
Лукът го изпуснах и поопекох тази година случайно, но грешката ми хареса и ще я повтарям, страхотен аромат на печен лук.
Плодовете не посмях в буркани, ябълки, круши, кайсии и сини сливи суших, но са в кутии във фризера.
Сушените черита също.
Марианка, напиши за сока от грозде в соковарката, и аз имам такъв уред, правих само сироп от къпини това лято в него. А, да, и желе от къпини, стана случайно.
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15885
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 859 пъти
- Получил благодарност: 1724 пъти
Re: Домашно консервиране
Мериън, да споделиш как правиш това сладко, моля! Чета в нета, ама си е друго като ти каже другарчеmariyanag написа:... дюлево сладко...
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Re: Домашно консервиране
Ванина, за петмеза - моят е от мерло, защото с това разполагам в излишък. Вземам десетина литра от смачканото грозде за виното, прецеждам го от семки и люспи и го варя на бавен огън, докато достигне желаната гъстота ( да се точи като мед). Това е всичко. Не добавям захар, защото мерлото е много сладко, не слагам и лимонтозу, защото не се захаросва.
Един от детските ми спомени за аромати беше именно на петмез и носталгична беше причината, когато го направих за първи път, но оттогава не пропускам година.
Роузи, страхотно изглеждат сушените плодове. Виждам апетитна коричка, във фурна ли ги сушиш? Сподели и за лука.
Един от детските ми спомени за аромати беше именно на петмез и носталгична беше причината, когато го направих за първи път, но оттогава не пропускам година.
Роузи, страхотно изглеждат сушените плодове. Виждам апетитна коричка, във фурна ли ги сушиш? Сподели и за лука.