Домашно консервиране
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1464
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Домашно консервиране
Без да се вари?! Брееей, това е супер! И как така не се разваля? От солта сигурноСветката написа:Момичета вижте Подправка Здравка за супа
Правим я лятото когато продуктите ги има в градината.
Ще ви дам и рецептата.Много лесно и бързо се прави.С робота се нарязва всичко.
Необходими продукти за една доза:
2кг.моркови
1кг лук
1кг.домати
1кг.пипер
1кг.сол.
Продуктите се нарязват и се осоляват.Пълнят се в бурканчета без да се вари.Могат спокойно и 2-3 години да престоят ако се направят по вече дози.
Едно бурканче за една чорбичка
Дай боже продукция да има догодина и ще се пробва!
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1464
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Домашно консервиране
И малко продукция
Компот от круши
Засега малко буркани, ама са толкова хубави крушите, че ни дожаля на компот да ги правим и решихме, че ще си ги ядем!
Компот от круши
Засега малко буркани, ама са толкова хубави крушите, че ни дожаля на компот да ги правим и решихме, че ще си ги ядем!
Re: Домашно консервиране
Нашата мазичка е фрашкана.
Удоволствие е ,за нас да си произвеждаме макар че е ,уморително лятно време.Всяка вечер по нещо все правим
Бидончетата с туршията ги държим на др.място.
Тая вечер направих зелето.Бидона е 50 литров.
Събира 24 кг зеле.
Обелвам горните листа,правя кръст от към кочана и слагам в бидона с дупето нагоре.
Два царевични мамула пъхам между зелето.На 10 литра вода слагам 16 лъжици и половина равни морска трапезна сол.
Слагам и на 6 кг зеле по 1 пакетче калиев сорбат. В случая аз слагам 4 пакетчета.Става превъзходно зеле.
По принцип го ползваме най вече за сърми,и за готвене с ребро и кокъл.
Удоволствие е ,за нас да си произвеждаме макар че е ,уморително лятно време.Всяка вечер по нещо все правим
Бидончетата с туршията ги държим на др.място.
Тая вечер направих зелето.Бидона е 50 литров.
Събира 24 кг зеле.
Обелвам горните листа,правя кръст от към кочана и слагам в бидона с дупето нагоре.
Два царевични мамула пъхам между зелето.На 10 литра вода слагам 16 лъжици и половина равни морска трапезна сол.
Слагам и на 6 кг зеле по 1 пакетче калиев сорбат. В случая аз слагам 4 пакетчета.Става превъзходно зеле.
По принцип го ползваме най вече за сърми,и за готвене с ребро и кокъл.
Последно промяна от Светката на Ное 1, '17, 20:53, променено общо 1 път.
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Домашно консервиране
Чудесно е компотчето мила.Много ми харесваvanina_g написа:И малко продукция
Компот от круши
Засега малко буркани, ама са толкова хубави крушите, че ни дожаля на компот да ги правим и решихме, че ще си ги ядем!
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
- МГХ
- Наркоман
- Мнения: 10108
- Регистриран на: Окт 4, '12, 23:28
- Местоположение: Русе
- Дал благодарност: 366 пъти
- Получил благодарност: 1028 пъти
Re: Домашно консервиране
Светка, ще покажа мазата ти на ММ ,че нашата хич не е подредена.
Ние зелето си го ядем на салата с червен пипер и олио. Миналата година аз го правих и сложих вътре малко хрян и джинджифил. Стана супер. Добавям и една или половин червена зелка и сокът става розово лилав. В началото като е още прясна зелевата чорба си пийваме . Много е полезна. Даже има една рецепта за лечение на рак и какво ли не още със сок от кисело зеле.
Не знам дали е вярно , но кой знае.Ето я : http://pik.bg/%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BE- ... 76841.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ние зелето си го ядем на салата с червен пипер и олио. Миналата година аз го правих и сложих вътре малко хрян и джинджифил. Стана супер. Добавям и една или половин червена зелка и сокът става розово лилав. В началото като е още прясна зелевата чорба си пийваме . Много е полезна. Даже има една рецепта за лечение на рак и какво ли не още със сок от кисело зеле.
Не знам дали е вярно , но кой знае.Ето я : http://pik.bg/%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BE- ... 76841.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15876
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 845 пъти
- Получил благодарност: 1695 пъти
Re: Домашно консервиране
Ванина, благодаря ти за рецептата, мила ! Имам повечко дюли, така че ще направя и по двата начина - на Дани и твоя .
Майка ми прави компот от дюли, ябълки и круши и май е единствения освен черешовия, на който ям плодовете - фантастичен е
Майка ми прави компот от дюли, ябълки и круши и май е единствения освен черешовия, на който ям плодовете - фантастичен е
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Re: Домашно консервиране
Светка, много искам кисело зеле...ама нямам мазе... Мръзне ли?
"Възрастта е без значение , когато носиш слънцето в себе си!"
-
- Кафе машина
- Мнения: 4889
- Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
- Дал благодарност: 345 пъти
- Получил благодарност: 279 пъти
Re: Домашно консервиране
Джулс, напълно подкрепям Стеф, мазето не е задължително, става и на балкона!