Домашно консервиране

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
zeleno
Наркоман
Мнения: 13673
Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
Дал благодарност: 123 пъти
Получил благодарност: 237 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от zeleno »

поредния спам , обещавам - за последно
една -две гъбки в класическа супа от спанак , божествено
Аватар
маргото
Наркоман
Мнения: 10915
Регистриран на: Окт 24, '15, 22:43
Местоположение: Бяла Слатина
Дал благодарност: 170 пъти
Получил благодарност: 1316 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от маргото »

Зеленкооо, неее...и накрая - салфетка за окапване... :lol:
Много вкусно :potekoha: ...вервайте! :D
Аватар
Daniela Pargu
Чист кофеин
Мнения: 5252
Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
Местоположение: В.Търново
Дал благодарност: 67 пъти
Получил благодарност: 90 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от Daniela Pargu »

Аз пак за манатарките- приятел ми каза,че на парченца ги замразява във фризера и
стават за всичко !
Следващите ще ги правя така :angelche:
Аватар
Миша
Наркоман
Мнения: 17028
Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
Местоположение: София
Дал благодарност: 136 пъти
Получил благодарност: 468 пъти
Обратна връзка:

Re: Домашно консервиране

Мнение от Миша »

Някой ползвам ли е олиото от гроздови семена за консервиране?
За готвене и салати го ползвам, но в лютеници?
Свирете, музиканти! Дълга нощ ще е тази - чак до изгрева на надеждата......


Разсадник
Изображение
Аватар
Тутти
Чист кофеин
Мнения: 5505
Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
Местоположение: София
Дал благодарност: 1477 пъти
Получил благодарност: 1442 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от Тутти »

Вече няколко години използваме такова олио за готвене и за консервиране. Неутрален вкус, издържа високи температури. А лютеницата става много вкусна.
Аватар
Миша
Наркоман
Мнения: 17028
Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
Местоположение: София
Дал благодарност: 136 пъти
Получил благодарност: 468 пъти
Обратна връзка:

Re: Домашно консервиране

Мнение от Миша »

Тутти написа: Авг 12, '18, 12:44 Вече няколко години използваме такова олио за готвене и за консервиране. Неутрален вкус, издържа високи температури. А лютеницата става много вкусна.
Мерси! :tzvetentze:
Свирете, музиканти! Дълга нощ ще е тази - чак до изгрева на надеждата......


Разсадник
Изображение
libra
Наркоман
Мнения: 11635
Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
Дал благодарност: 73 пъти
Получил благодарност: 53 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от libra »

Kолко време трябва да се варят бурканите със смлени патладжани /кьопоолу/ ?Има и олио и чесън в сместта.
dar
Баш кафе майстор
Мнения: 2898
Регистриран на: Окт 24, '14, 16:30

Re: Домашно консервиране

Мнение от dar »

Либра, аз лютеницата я стерилизирам 10 мин., там също има чесън, патладжани и т.н. Предполагам, че и за твоето ястие е достатъчно.
libra
Наркоман
Мнения: 11635
Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
Дал благодарност: 73 пъти
Получил благодарност: 53 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от libra »

Мерси ,15 ги варих,надявам се достатъчно.
Аватар
ln_none
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1044
Регистриран на: Мар 30, '15, 10:06
Местоположение: Сахара
Получил благодарност: 385 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от ln_none »

Тази година имаме доста нарове. Сурови няма да успеем да ги изядем и ми се иска някакво сиропче за разреждане лятото или сос да направя. Гледах рецепти, но много хамалогия. Нямам сокоизстисквачка. Ако само ги ороня и цели ги посваря със захар, и вече свареното мина през цедка за семената - ще стане ли?
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”