Домашно консервиране

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2246
Регистриран на: Фев 17, '11, 20:07

Домашно консервиране

Мнение от Светката »

Тая година пак ужас
Рафтовете в мазата се напълниха
Произведохме досега следните плодове и зеленчуци
Малката ни консервна. работеше с пълна пара
Открихме със сиропи от вишни и мента
Компоти
Круши 62 буркана
Къпини 35
Кайсии 42

Сладко
Вишни 8бурканчета
Круши 16
Кайсии 12
Малини 9

Лютеница 94 бурканчета по 400 гр
Белени домати 52 буркана
Краставички корнишони 46
Пуканки чушки рибки 7 буркана по 1'750кг
Чушки други 3 по 3 литра с моркови комбинирани
Краставички 1 бидонче 20 литрово
Зелени домати 1 бидонче 20 литрово
Печени люти чушлета 1 бурканче винтове
Люти чушки шипка 2 бидончета 20 литрови
Лятна манджа 16 буркана
Със сигурност нещо съм пропуснал
Имаме още за правене и продължаваме със същия хъссс
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Аватар
Ава_и_мама
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1051
Регистриран на: Яну 23, '17, 20:26
Местоположение: гр. София

Re: Домашно консервиране

Мнение от Ава_и_мама »

Малииииии, Светка! :o
Браво! :daaa: Това с бурканите - ясно, ама бидончетата...
Отивам да ги прочета отново, по-бавно и да си ги представя :shock:
www.Домашна консервна фабрика Светките®.com
Аватар
Daniela Pargu
Чист кофеин
Мнения: 5252
Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
Местоположение: В.Търново
Дал благодарност: 67 пъти
Получил благодарност: 90 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от Daniela Pargu »

Е, ние ще свариме ракията :hihihi: !
Каква е тази лятна манджа?
Давай рецептата :daaa:
iv.tarlen
Баш кафе майстор
Мнения: 2384
Регистриран на: Юни 7, '16, 16:45
Местоположение: Казанлък

Re: Домашно консервиране

Мнение от iv.tarlen »

Светка, зимъска, кога сняг забръска, аз и ММ ще сме у вас на кайсиева ракийка, охааа! :ieeemyzh:
apis
Баш кафе майстор
Мнения: 2323
Регистриран на: Мар 1, '13, 23:41

Re: Домашно консервиране

Мнение от apis »

Поздравления за вашата консервна !
Зелените домати не се ли берат късна есен след като спрат да зреят ?
Аз още не съм слагала зрели домати.
Но сладко правих.Отказах се от идеята за смокиново дърво и купих смокини за сладко.
Правих от вишни и от лятната круша.Но определено сладкото от попска круша е по хубаво.
Летните круши са по меки и става по кашесто. А за едната доза вечерта нямах захар за поръсване
и сложих обелените круши в хладилника и чак на следващата вечер ги поръсих.
Е то си стана направо на мармалад и много по тъмно от другото.
simira1
Kафенце
Мнения: 4
Регистриран на: Авг 10, '14, 15:50

Re: Домашно консервиране

Мнение от simira1 »

Похвали за домакинята , ама това са количества за цял батальон :hmmm: :hmmm: :hmmm: :hmmm:
Кога ще го изядете това нещо ?
apis
Баш кафе майстор
Мнения: 2323
Регистриран на: Мар 1, '13, 23:41

Re: Домашно консервиране

Мнение от apis »

Хората посрещат много гости !
Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2246
Регистриран на: Фев 17, '11, 20:07

Re: Домашно консервиране

Мнение от Светката »

Благодарим ви момичета!
Това е, нищо в сравнение с по-предни години.Сега капацитета ни е, намален драстично.Навремето обслужвахме 2дк.градина. Имаше болл от всичко,а сега по-вечето купуваме и правиме.
Стига ни за помощ при изхранването на семейството и да раздадем някъде където се налага.По-вече наблягаме на месата и дебелите мезета.Масата трябва да е самолет :D Ще се изядат и още как. Шест месеца зима иде.
Лятната манджа - Доматите се нарязват и се слагат да се сгъстяват.Като поизврът се добавят олио,сол,и захар на вкус.Когато доматите са почти готови се добавя печения пипер и патлажан.Оставят се да заврят с доматите за да си поемат солта,мазнината и захарта.Добавя се нарязания на дребно чесън,и след като се смъкне се добавя магданоз.Стерилизира се 20 мин.след като заври.По желание може да се добавят и люти чушки при приготвяне на лятната манджа.

Зелените домати ги правихме по принуда по -раничко. Иначе наистина се правят септември кой когато има време.
Имаше силни бури,и доматите бяха отрупани,натежаха много на коловете и за да не се килнат на някоя си страна обрах големи зелени,и някои др.зажегнати.
Така спасихме положението на доматите от бурите.
Ракия и мезета и,,топлина ще има.Та какъв е проблема щом зимъска сняг забръска да се събереме. Никакъв разбира се.
Краставичките в бидончета по ми пасват като вкус.Чушките също.И гостите ги харесват.
Пуснах темата защото,искам да разбера дали има др.като нас да правят толкова много.Не си мислете че,не ни писва. :D :daaa:
Поздрави!
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Аватар
tili
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1812
Регистриран на: Юни 25, '14, 16:09
Местоположение: София

Re: Домашно консервиране

Мнение от tili »

Светка, направиха ли магистралата до Дулово? Зимъска сме у вас :) Ще чистим сняг, ак се налага! :angelche:
iv.tarlen
Баш кафе майстор
Мнения: 2384
Регистриран на: Юни 7, '16, 16:45
Местоположение: Казанлък

Re: Домашно консервиране

Мнение от iv.tarlen »

Тили, казвай къде ще се сблъскаме, за да сме заедно при Светката! :ieeee:
Светка нещо икономиса за лютеницата :hihihi: !
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”