Домашно консервиране
Re: Домашно консервиране
2. вариант
1 кг. домати - 1 гр. салицил
Сместта престоява 30 мин. на студено,като се разбърква периодично.
1 кг. домати - 1 гр. салицил
Сместта престоява 30 мин. на студено,като се разбърква периодично.
Re: Домашно консервиране
3. вариант
След наливане на бутилките,престояват 5-6 часа.
Преди да се налее олиото,с един шиш се разбърква съдържанието на бутилката,за да излезне въздуха.
Слага се олио.
След наливане на бутилките,престояват 5-6 часа.
Преди да се налее олиото,с един шиш се разбърква съдържанието на бутилката,за да излезне въздуха.
Слага се олио.
Re: Домашно консервиране
4.вариант
Някои хора правят така и рязано ( т.е. домати,чушки,магданоз.Всичко нарязано ).
Но,понякога се разваля.
Така,че в този си вариант,е много по добре да се стерилизира.
Някои хора правят така и рязано ( т.е. домати,чушки,магданоз.Всичко нарязано ).
Но,понякога се разваля.
Така,че в този си вариант,е много по добре да се стерилизира.
Re: Домашно консервиране
Салицил се купува от аптеката,за стотинки.
Опаковка от 10 гр. - т.е. за 10 кг. доматена смес.
Опаковка от 10 гр. - т.е. за 10 кг. доматена смес.
Re: Домашно консервиране
Една рецепта за лесна и много вкусна туршия.Не се стерилизира.
Продукти :
червени камби
моркови
карфиол (или зеле,тази която опитах,беше със зеле)
целина
За 1 бр. буркан,компотен :
4 суп. лъж. захар
1 суп. лъж. сол , равна
1 каф. чаша оцет
2 аспирина , предварително разтворени
Слага се от предварително нарязаните зеленчуци,
Допълва се с вряла вода догоре.
Затваря се със стара капачка или найлонова.Обръща се на капачката.
Оставя се да престои 10 дни и е готова за консумация.
Продукти :
червени камби
моркови
карфиол (или зеле,тази която опитах,беше със зеле)
целина
За 1 бр. буркан,компотен :
4 суп. лъж. захар
1 суп. лъж. сол , равна
1 каф. чаша оцет
2 аспирина , предварително разтворени
Слага се от предварително нарязаните зеленчуци,
Допълва се с вряла вода догоре.
Затваря се със стара капачка или найлонова.Обръща се на капачката.
Оставя се да престои 10 дни и е готова за консумация.
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1464
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Домашно консервиране
И аз я правя така, само с едно допълнение - зеленчуците нарязвам от вечерта да омекнат леко и на сутринта пълня!apis написа: ↑Юли 11, '18, 09:00 Една рецепта за лесна и много вкусна туршия.Не се стерилизира.
Продукти :
червени камби
моркови
карфиол (или зеле,тази която опитах,беше със зеле)
целина
За 1 бр. буркан,компотен :
4 суп. лъж. захар
1 суп. лъж. сол , равна
1 каф. чаша оцет
2 аспирина , предварително разтворени
Слага се от предварително нарязаните зеленчуци,
Допълва се с вряла вода догоре.
Затваря се със стара капачка или найлонова.Обръща се на капачката.
Оставя се да престои 10 дни и е готова за консумация.
Много е хубава, много си я харесваме в къщи
Re: Домашно консервиране
Може би осоляваш леко,за да омекнат ?
Мисля си дали двата аспирина могат да се заместят с 1 гр. салицил ?
Мисля си дали двата аспирина могат да се заместят с 1 гр. салицил ?
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1464
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Домашно консервиране
Оооо да - осолявам леко, пропуснала съм да го напиша, извинете ме
И по тая причина, не 4, а 3 лъжици сол после
И по тая причина, не 4, а 3 лъжици сол после
Re: Домашно консервиране
Имаш предвид захар - от 4 суп. лъж. на буркан,стават 3 суп. лъж на буркан.
Сол - тя е 1 суп. лъж. на буркан.
Сол - тя е 1 суп. лъж. на буркан.
- МГХ
- Наркоман
- Мнения: 10108
- Регистриран на: Окт 4, '12, 23:28
- Местоположение: Русе
- Дал благодарност: 366 пъти
- Получил благодарност: 1029 пъти
Re: Домашно консервиране
Тук не разбрах. Как стои с найлонова капачка обърнато. Ами то тече така.
Аз правя така с вряла вода, но капачката се запечатва от топлото. Иначе тече.
Аз правя така с вряла вода, но капачката се запечатва от топлото. Иначе тече.