Домашно консервиране
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13713
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 202 пъти
- Получил благодарност: 388 пъти
Re: Домашно консервиране
днес направих експеримент
в класически компот от череши сложих стрък мента и така го стерилизирах
всъщност - три проби
само с мента
с мента и кръгче джинджифил
с мента и малини
ще докладвам става ли или не става за консумация
в класически компот от череши сложих стрък мента и така го стерилизирах
всъщност - три проби
само с мента
с мента и кръгче джинджифил
с мента и малини
ще докладвам става ли или не става за консумация
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17034
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 137 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашно консервиране
Уред за сушене на плодове и зеленчуци
До сега сушех на слънце, но при тия дъждове ми се ще да взема сушилна за плодове, обаче нямам идея доколко върши работа , когато се сушат по-едри плодове, пояснявам, суша джанки, но с костилките, само ги цепвам на 4 , мързелива съм, не мож ме накара да махам костилки , а и после в манджата най-обичам вкуса на сливите, когато са с костилки , та въпроса ми е дали и за колко време ще се изсушат узрели джанки около 3 см в диаметър? И каква сушилна да взема, от 250W, от 520 W или нагоре? Има ли смисъл от по-силна ?
Обаче да знаете, че джанката е узряла и ми трябват отговори бързо
И естествено марка, от която сте доволни.
До сега сушех на слънце, но при тия дъждове ми се ще да взема сушилна за плодове, обаче нямам идея доколко върши работа , когато се сушат по-едри плодове, пояснявам, суша джанки, но с костилките, само ги цепвам на 4 , мързелива съм, не мож ме накара да махам костилки , а и после в манджата най-обичам вкуса на сливите, когато са с костилки , та въпроса ми е дали и за колко време ще се изсушат узрели джанки около 3 см в диаметър? И каква сушилна да взема, от 250W, от 520 W или нагоре? Има ли смисъл от по-силна ?
Обаче да знаете, че джанката е узряла и ми трябват отговори бързо
И естествено марка, от която сте доволни.
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17034
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 137 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашно консервиране
Защото вентилаторът вие и нов ще дойде след месец , а сушилната мисля да я инсталирам на втория етаж, където няма да пречи, освен това сушим много билки , мястото ми е малко и понякога не успявам да ги доизсуша както трябва
-
- Наркоман
- Мнения: 11642
- Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
- Дал благодарност: 90 пъти
- Получил благодарност: 62 пъти
Re: Домашно консервиране
Не знам колко им е обема на сушилните ,но едва ли ще ти свърши работа и тя.По-скоро ,някакви скари на етажи,за увеличаване а площта?
- МГХ
- Наркоман
- Мнения: 10111
- Регистриран на: Окт 4, '12, 23:28
- Местоположение: Русе
- Дал благодарност: 367 пъти
- Получил благодарност: 1030 пъти
Re: Домашно консервиране
Моята е малка, от най-евтините и много бавно суши- домати за 27 часа, ябълки на резенчета - за 25 часа.Сливи не съм сушила и не знам.Така че си вземи по-голяма и по-мощна, според мен. Пак зависи от количеството, което сушиш.Миша написа: ↑Юни 29, '18, 15:58 Уред за сушене на плодове и зеленчуци
До сега сушех на слънце, но при тия дъждове ми се ще да взема сушилна за плодове, обаче нямам идея доколко върши работа , когато се сушат по-едри плодове, пояснявам, суша джанки, но с костилките, само ги цепвам на 4 , мързелива съм, не мож ме накара да махам костилки , а и после в манджата най-обичам вкуса на сливите, когато са с костилки , та въпроса ми е дали и за колко време ще се изсушат узрели джанки около 3 см в диаметър? И каква сушилна да взема, от 250W, от 520 W или нагоре? Има ли смисъл от по-силна ?
Обаче да знаете, че джанката е узряла и ми трябват отговори бързо
И естествено марка, от която сте доволни.
Re: Домашно консервиране
Аз имам като на МГХ е ся .... малко по-мощна, щото нещата се сушат за около 12-15 часа, но е голяма врътня. Всичко се реже на дребно, а после се мие.
Не знам кво да направиш ся, но за догодина мъж ти да ти направи сушилня!
Туй е дървен сандък с две стени от ситна мрежа и вентилатор. Нямаш нужда от слънце. Може и котлон от долу.
Щом праи оранжерии и туй може.
Там се сушат и луканки.
Аз не съм го направил, щото при мен в мазето като работи парното отива към 30% - 25% влажност и за 3-4 дни си суша луканка туй зимъска, лятос ползвам малка фурна.
Ма аз съм любител!
Докат пишех се сетих, че преди две седмици турих долу една пастърма!
Турих ги във вода и до 3-4 часа ще стават.
Не знам кво да направиш ся, но за догодина мъж ти да ти направи сушилня!
Туй е дървен сандък с две стени от ситна мрежа и вентилатор. Нямаш нужда от слънце. Може и котлон от долу.
Щом праи оранжерии и туй може.
Там се сушат и луканки.
Аз не съм го направил, щото при мен в мазето като работи парното отива към 30% - 25% влажност и за 3-4 дни си суша луканка туй зимъска, лятос ползвам малка фурна.
Ма аз съм любител!
Докат пишех се сетих, че преди две седмици турих долу една пастърма!
Турих ги във вода и до 3-4 часа ще стават.
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17034
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 137 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашно консервиране
Да знаеш, че още преди да си изрекъл /написал думите, аз вече съм ти прочела мислитеНе знам кво да направиш ся, но за догодина мъж ти да ти направи сушилня!
изнамерих ей това
В Пловдив създадоха сушилня за плодове, която работи с безплатна енергия
и инструкции има
https://uard.bg/files/custom_files/file ... shilni.pdf
дала съм заръка вече , но ще е за догодина, сиреч зимата, сега ще трябва да се спасявам по друг начин
Сега ще покажа пастърмата на ММ -още един довод "за", обаче аз така или иначе си я правя в хладилника, та много няма да хване декиш
Обаче ти ме учуди -защо сега я слагаш във вода, аз я изкисвам преди да сложа да се суши
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17034
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 137 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашно консервиране
Щом си чакал да стане на камък бива , ние я сушим до смяна на цвета ѝ и до фаза "кога най-рано може да се консумира "