Съхранение на копър,магданоз,джоджен
- vlax
- Виенско кафе
- Мнения: 348
- Регистриран на: Юни 22, '14, 04:49
- Дал благодарност: 17 пъти
- Получил благодарност: 53 пъти
Съхранение на копър,магданоз,джоджен
Здравейте,бихте ли казали как най-добре може да се съхрани,съхранявате копър,магданоз,джоджен за зимата,във фризера ли да ги сложа,да ги изсуша ли?
- shoshy
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2931
- Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 3 пъти
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: Съхранение на копър,магданоз,джоджен
Копър и магданоз съхранявам изчистени във фризера. Запазват се добре без промяна на цвета. Джодженът съхранявам сушен.
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5274
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 99 пъти
- Получил благодарност: 105 пъти
Re: Съхранение на копър,магданоз,джоджен
Може сушени,замразени.
Аз замразявам джоджена, а копъра и магданоза ги натъпквам/буквално/ в малки бурканчета -ред подправка ,ред сол .От притискането
пускат сокче.Затварям и съхранявам в хладилника. При ползването- да се внимава със солта!Запазват се свежи ,като току що откъснати на вкус!
Аз замразявам джоджена, а копъра и магданоза ги натъпквам/буквално/ в малки бурканчета -ред подправка ,ред сол .От притискането
пускат сокче.Затварям и съхранявам в хладилника. При ползването- да се внимава със солта!Запазват се свежи ,като току що откъснати на вкус!
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1925
- Регистриран на: Май 22, '16, 02:03
- Дал благодарност: 268 пъти
- Получил благодарност: 140 пъти
Re: Съхранение на копър,магданоз,джоджен
Копъра, целината и дивисила нарязвам и замразявам във фризера. Не трябва да са много мокри, когато ги слагате за замразяване.
Джодженът потъмнява при замразяване, затова го суша, запазва си добре аромата.
Магданоза..дъщеря ми го изхвърля, че него обича.
Джодженът потъмнява при замразяване, затова го суша, запазва си добре аромата.
Магданоза..дъщеря ми го изхвърля, че него обича.