Съхранение на копър,магданоз,джоджен

Изкушения за лакомници и гурмани.
Аватар
vlax
Виенско кафе
Мнения: 348
Регистриран на: Юни 22, '14, 04:49
Дал благодарност: 17 пъти
Получил благодарност: 53 пъти

Съхранение на копър,магданоз,джоджен

Мнение от vlax »

Здравейте,бихте ли казали как най-добре може да се съхрани,съхранявате копър,магданоз,джоджен за зимата,във фризера ли да ги сложа,да ги изсуша ли?
Аватар
shoshy
Баш кафе майстор
Мнения: 2931
Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
Местоположение: Бургас
Дал благодарност: 3 пъти
Получил благодарност: 5 пъти

Re: Съхранение на копър,магданоз,джоджен

Мнение от shoshy »

Копър и магданоз съхранявам изчистени във фризера. Запазват се добре без промяна на цвета. Джодженът съхранявам сушен.
Аватар
Daniela Pargu
Чист кофеин
Мнения: 5252
Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
Местоположение: В.Търново
Дал благодарност: 67 пъти
Получил благодарност: 90 пъти

Re: Съхранение на копър,магданоз,джоджен

Мнение от Daniela Pargu »

Може сушени,замразени.
Аз замразявам джоджена, а копъра и магданоза ги натъпквам/буквално/ в малки бурканчета -ред подправка ,ред сол .От притискането
пускат сокче.Затварям и съхранявам в хладилника. При ползването- да се внимава със солта!Запазват се свежи ,като току що откъснати на вкус! :daaa:
miltonia
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1917
Регистриран на: Май 22, '16, 02:03
Дал благодарност: 223 пъти
Получил благодарност: 92 пъти

Re: Съхранение на копър,магданоз,джоджен

Мнение от miltonia »

Копъра, целината и дивисила нарязвам и замразявам във фризера. Не трябва да са много мокри, когато ги слагате за замразяване.
Джодженът потъмнява при замразяване, затова го суша, запазва си добре аромата.
Магданоза..дъщеря ми го изхвърля, че него обича.
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”