Пътешествие с нож и виличка
Пътешествие с нож и виличка
Тези дни ми попадна една стара книга и се вдъхнових с нея. Идеята ми е, да си направим нещо като кулинарни седмици, всеки при желание да издири рецепта от кухнята на определена страна, и да я представи. Понеже си харесах един датски козунак с ром, смятам утре да го направя, и в тази връзка откривам дни /че то не остана до края на седмицата/на датската кухня
He who plants a garden, plants happiness
Re: Пътешествие с нож и виличка
Понеделник е, време е за нова седмица -нека да е на турската кухня, защото аз не знам нищо за нея (освен мусака )
Предложете вашите любими рецепти
Предложете вашите любими рецепти
Моето хоби и професия...http://www.ivenflorist.com
Re: Пътешествие с нож и виличка
Пюре от патладжаниnelumbo написа:Понеделник е, време е за нова седмица -нека да е на турската кухня, защото аз не знам нищо за нея (освен мусака )
Предложете вашите любими рецепти
2 средни патладжана,
50гр.пармезан,
50 гр.кашкавал,
50 гр.масло,
30 мл.олио,
2 с.л.брашно/равни/,
100-150 мл.мляко/прясно/
сол.
Падтладжанът измиваме и печем в умерена фурна, докато омекне напълно.
Белим и нарязваме на много дребно/по желание намачкваме/.
В друг съд разтопяваме маслото, и част от олиото.
Запържваме леко брашното и добавяме патладжана, разбъркваме.
Добавяме настъргания пармезан, кашкавал и прясното мляко.
Бъркаме, докато се сгъсти до желаната от вас консистенция, посоляваме и сваляме от котлона.
Сервираме като предястие с препечен хляб или като гарнитура към меса, най-вече към агнешко и ярешко месо.
Re: Пътешествие с нож и виличка
Их, гледам че сме изоставили хубавата идея за пътешествия.
Ама толкова сме я изоставили, че турската е откарала цял месец само с едно пътуване (рецепта ).
Ако искате пък да не се ограничаваме с някакви периоди, ами просто който "пътешества" някъде по чужбинските кухни да споделя тук какво е приготвил .
Иначе аз се сетих, че имам точно книгата за която говори Блу, но пък не съм изпробвала нищичко оттам.
Блу, я докладвай ти какво се получи от датския козунак.
Ама толкова сме я изоставили, че турската е откарала цял месец само с едно пътуване (рецепта ).
Ако искате пък да не се ограничаваме с някакви периоди, ами просто който "пътешества" някъде по чужбинските кухни да споделя тук какво е приготвил .
Иначе аз се сетих, че имам точно книгата за която говори Блу, но пък не съм изпробвала нищичко оттам.
Блу, я докладвай ти какво се получи от датския козунак.
Re: Пътешествие с нож и виличка
Датският козунак изобщо не беше козунак, ами някакво пандишпанено отвратително творение , което отиде директно в кофата и страшно се ядосах че похабих половин компот, вместо да го изям Обаче направих и датски бисквити, те станаха хубави, изядоха се до шушка. Е не баш като тези от кутиите, но бих казала определено доста приближени
За турската кухня бах приготвила няколко рецепти, но така стана, че точно тогава не можах нито една да приготвя
Та така с пътешествията. Идеята обаче е чудесна, да пътешестваме тук и там и да споделяме
За турската кухня бах приготвила няколко рецепти, но така стана, че точно тогава не можах нито една да приготвя
Та така с пътешествията. Идеята обаче е чудесна, да пътешестваме тук и там и да споделяме
He who plants a garden, plants happiness