Безглутенови рецепти
Re: Безглутенови рецепти
Пробвала ли си дали от домашен хляб с квас имаш тези симптоми?ann написа: ↑Май 1, '18, 12:12 Г
Моят избор (да избягвам глутена), е точно информиран. За щастие нямам сериозна (крайна форма) на непоносимост, а само някои неразположения. Това е видимото. Но щом има някакви симптоми , допускам, че в организма ми се случват и неща с по-сериозни последици, а за трудно разградимата протеинова глутенова молекула вече е доказано, че би могла да доведе до такива.
Една жена във ФБ групата за хляба, беше писала, че нейния син, с Хашимото, консумира хляб с квас без проблем.
П.П. Ето нейното мнение, дано да няма против, това че го пускам тук.
"Valentina Novakova
6 декември 2017 г.
Бях обещала още пролетта да споделя резултата от ефекта на консумирането на хляб с квас при хора с автоимунни заболявания. Предполагам, повечето от вас знаят, че хората с автоимунни заболявания прекратяват консумацията на глутен и често има положителен ефект от това. В нашето семейство обаче сме повече от убедени, че хлябът с квас и с доколкото може по-добре подбрано брашно, няма негативни ефекти. Вече година пека хляб с квас всеки ден почти и член на семейството, който е с Хашимото, всеки ден изяжда по 3-4-5 филии такъв хляб. Правихме изследвания на пролет, правихме изследвания лятото и днес отново. Изследванията всеки път са по-добри. Днешните показатели са в референтните граници, с изключение на антителата, които принципно трудно се свалят. Но дори и те са с 300 единици надолу в сравнение с предния път. Държа да отбележа, че лекарства не се пият. Лечението се състои в приемане на индийски билки и качествена храна (доколкото е възможно), като хлябът с квас ни е много важен. Та, мисля, че след година вече, определено мога да заключа, че хлябът с квас (дори и този с бяло брашно) е супер полезен и не вреди дори на хора с автоимунно заболяване. Разбирам, че това може да се разглежда като единичен случай, но няма как да направя мащабно изследване. Знам, че тук има хора, които смятат, че безглутеновият хляб е по-полезен. Аз самата мислех същото. Но сега имам черно на бяло една трайна тенденция (дай, Боже!) и исках да споделя, ако това може да помогне на някого."
Последно промяна от gospodinov на Май 1, '18, 12:25, променено общо 2 пъти.
Re: Безглутенови рецепти
Не, отдавна искам да опитам с квас, но не успявам да се организирам.
Ако се получи, ще се радвам да си върна в менюто пълнозърнестите хлябове.
Ако се получи, ще се радвам да си върна в менюто пълнозърнестите хлябове.
Re: Безглутенови рецепти
Брех, никой не пише тук
айде пак моите ежедневни безглутенови хлебчета, вече три години не са ни омръзнали
сега са още горещи, след малко разрязвам, мажа с масълце и ръся със зелена сол
айде пак моите ежедневни безглутенови хлебчета, вече три години не са ни омръзнали
сега са още горещи, след малко разрязвам, мажа с масълце и ръся със зелена сол
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Безглутенови рецепти
аа, и отвътре са добре - мекички, топлички. Сигурна съм, че ако беше тук щеше да се съблазниш и да изневериш на квасения хляб с една содена питка
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Безглутенови рецепти
Господинов, ще стане ли квасен хляб само с брашно от еднозърнест лимец?
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5616
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1694 пъти
- Получил благодарност: 1906 пъти
Re: Безглутенови рецепти
Calico, и аз ще чакам gospodinov да си каже майсторската дума.
Днес аз пекох точно такъв хляб. Втасва от снощи в хладилника, после четири часа извън хладилника. Опече се, но не е мекичък, няма почти никакви шупли. Вкуса е много добър, изядох три филийки, въпреки че прилича на тухла-единичка. Но може и аз да съм причината, може да съм сбъркала нещо, все още не познавам техниката и не мога да си правя изводи. Налучквам.
Днес аз пекох точно такъв хляб. Втасва от снощи в хладилника, после четири часа извън хладилника. Опече се, но не е мекичък, няма почти никакви шупли. Вкуса е много добър, изядох три филийки, въпреки че прилича на тухла-единичка. Но може и аз да съм причината, може да съм сбъркала нещо, все още не познавам техниката и не мога да си правя изводи. Налучквам.
Re: Безглутенови рецепти
Става, и то точно такъв, какъвто го описва Тутти. Няма как да стане пухкав и с шупли.Тутти написа: ↑Ное 28, '18, 19:27 Calico, и аз ще чакам gospodinov да си каже майсторската дума.
Днес аз пекох точно такъв хляб. Втасва от снощи в хладилника, после четири часа извън хладилника. Опече се, но не е мекичък, няма почти никакви шупли. Вкуса е много добър, изядох три филийки, въпреки че прилича на тухла-единичка. Но може и аз да съм причината, може да съм сбъркала нещо, все още не познавам техниката и не мога да си правя изводи. Налучквам.