Какво сготвих днес
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5505
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1477 пъти
- Получил благодарност: 1442 пъти
Re: Какво сготвих днес
Треската, оваляна в оризов грис и опържена стана отлична. Изяде се. Скаридите с чесън, бяло вино и масло задушени на тиган също станаха много вкусни. Шарана беше зле. ММ и НМ (на приятелка), го пекоха на барбекюто цял с люспи. И, естествено, го забравиха. Жалко за Балканския шаран, ама бяха едни много виновни, и понеже не ни повярваха, че трябва да се разполови рибата, си понесоха самокритиката. Ние-жените си мълчахме, няма какво да се натяква върху стореното. Преядохме, както се очакваше с ястията "вариант 2".
Re: Какво сготвих днес
Темата толкова потънала, че едвам я намерих.
В повече ни дойде Никулденското кулинарстване ли, що ли
При нас сняг, лед и студ, ноооо .... един зелник оправи работата.
В повече ни дойде Никулденското кулинарстване ли, що ли
При нас сняг, лед и студ, ноооо .... един зелник оправи работата.
- Elatior
- Виенско кафе
- Мнения: 492
- Регистриран на: Ное 18, '12, 19:54
- Дал благодарност: 184 пъти
- Получил благодарност: 84 пъти
Re: Какво сготвих днес
wenche,много апетитно изглежда твоят зелник,с тази коричка...
Аз съм на ризото с микс от зеленчуци...
Аз съм на ризото с микс от зеленчуци...
- venetka70
- Кафе машина
- Мнения: 3610
- Регистриран на: Май 21, '15, 12:17
- Местоположение: Белица, Силистра / Пловдив /Момчиловци / Чирчик, Узбекистан и накъдето ме отвее вятъра
- Дал благодарност: 23 пъти
- Получил благодарност: 36 пъти
Re: Какво сготвих днес
Аз пък готвя ориз по индийски с идеята част от него утре да направя на ориз по китайски със зеленчуци и яйца, а част да си похапна сега. Добре, че детето няма как да прочете поста ми, че ще разстрой. Това и е една от най-любимите рецепти.
Дали оправиха Pinypic та да кача после снимка
Дали оправиха Pinypic та да кача после снимка
Flowerlover
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1968
- Регистриран на: Окт 15, '13, 14:31
- Дал благодарност: 171 пъти
- Получил благодарност: 150 пъти
Re: Какво сготвих днес
Wenche,специално за теб снимах кексчето при повторната му направа
и още нещица, които направих
и още нещица, които направих
Re: Какво сготвих днес
Marka, благодаря за снимката, харесал ви е значи, щом го правиш втори път.
Заинтригува ме с второто фото, разкажи подробностите
И аз много обичам ориз, но ММ нещо ми се опъва
Заинтригува ме с второто фото, разкажи подробностите
И аз много обичам ориз, но ММ нещо ми се опъва
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1968
- Регистриран на: Окт 15, '13, 14:31
- Дал благодарност: 171 пъти
- Получил благодарност: 150 пъти
Re: Какво сготвих днес
Две различни неща са.
Понеже ми остана от сметаната добавих и кисело мляко, сок от портокали и желатин. Изсипваш във формата и отгоре слагаш бишкоти, които остават отдолу, като обърнеш формата. Това е импровизация, а оригиналната рецепта в която има и маскарпоне може да видиш в рецептите на Йоли. Много е приятно, става бързо и е ефектно. Другото са коледни шишарки-има захар, която се карамелизира и се прибавя масло, корнфлекс, канела, ванилия, какао. Правя ги за пръв път и понеже са твърди, следващия път ще ги направя по-малки, за да се ядат по лесно.
Смятам скоро да изпробвам и една рецепта за курабийки с шоколад и овесени ядки.
Понеже ми остана от сметаната добавих и кисело мляко, сок от портокали и желатин. Изсипваш във формата и отгоре слагаш бишкоти, които остават отдолу, като обърнеш формата. Това е импровизация, а оригиналната рецепта в която има и маскарпоне може да видиш в рецептите на Йоли. Много е приятно, става бързо и е ефектно. Другото са коледни шишарки-има захар, която се карамелизира и се прибавя масло, корнфлекс, канела, ванилия, какао. Правя ги за пръв път и понеже са твърди, следващия път ще ги направя по-малки, за да се ядат по лесно.
Смятам скоро да изпробвам и една рецепта за курабийки с шоколад и овесени ядки.
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13673
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 123 пъти
- Получил благодарност: 237 пъти
Re: Какво сготвих днес
ооооооооо
дай рецепта за тези шишарки
много са интересни
аз съм правила тирамису , изяде се
но мисля , че твоето парфе ще е по-популярно
и за него някаква рецепта ?
бишкоти съм купила
желатин също
кисело мляко имам
какво още ?
дай рецепта за тези шишарки
много са интересни
аз съм правила тирамису , изяде се
но мисля , че твоето парфе ще е по-популярно
и за него някаква рецепта ?
бишкоти съм купила
желатин също
кисело мляко имам
какво още ?
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17028
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 136 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Какво сготвих днес
До сладки още не съм стигнала, но пък днес направих любимите си кюфтета от леща , дори мъжете ги харесват само че вместо с картофи тоя път ги направих с овесени ядки и с много лук , резултатът - вече ги няма
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1968
- Регистриран на: Окт 15, '13, 14:31
- Дал благодарност: 171 пъти
- Получил благодарност: 150 пъти
Re: Какво сготвих днес
Зеленко, за Коледните шишарки продукти са: 1 пакетче краве масло, 1 ч. чаша захар, 2 ч. чаши обикновен корнфлейкс, 1 с. л. ром, 1 ванилия, 1 ч. л. канела, 1 ч. л. какао, 1 щипка смлян карамфил.
Захарта се изсипва в сгорещен тиган да се разтопи и когато се карамелизира се прибавя маслото. Намалява се котлона на много слабо и се добавят останалите съставки. Аз ги смесих на сухо и така ги добавих. С постоянно бъркане се оформя смес от която се оформят сладките с помощта на две лъжици. Нещо не ми се получиха с две лъжици и ги сложих на купчинки с една лъжица.
Оформените сладки се слагат върху хартия и се изчакват да изстинат. По желание след това могат да се посипят с пудра захар. Докато се оформят сладките сместа трява да стои на котлона, защото бързо се втвърдява.
Направих половин доза, защото ги правя за пръв път и станаха 15 бр., но следващия път смятам да ги направя по- малки.
Рулото импровизирах с налични продукти. Към киселото мляко добавям пудра захар, колкото прецениш, добавих сок от портокал и разтопения желатин. Имам форма за терин, но може и в кексова форма от по малките, поставям прозрачно фолио и изсипвам сместа, като отгоре поставям бишкоти. Оставя се в хладилника да се стегне и после се обръща. Аз сложих във формата първо портокалов сок с желатин и го оставих за няколко минути в хладилника да се стегне и след това изсипах сместа и парченца портокали.
Оригиналната рецепта в която има сметана, маскарпоне и ягоди я взех от блога на Йоли. Вместо ягоди я правих с портокали защото това имаше. Стана страхотно. От нейния блог съм правила няколко неща и много ми харесаха.
Както се казва, да ти е сладко
Захарта се изсипва в сгорещен тиган да се разтопи и когато се карамелизира се прибавя маслото. Намалява се котлона на много слабо и се добавят останалите съставки. Аз ги смесих на сухо и така ги добавих. С постоянно бъркане се оформя смес от която се оформят сладките с помощта на две лъжици. Нещо не ми се получиха с две лъжици и ги сложих на купчинки с една лъжица.
Оформените сладки се слагат върху хартия и се изчакват да изстинат. По желание след това могат да се посипят с пудра захар. Докато се оформят сладките сместа трява да стои на котлона, защото бързо се втвърдява.
Направих половин доза, защото ги правя за пръв път и станаха 15 бр., но следващия път смятам да ги направя по- малки.
Рулото импровизирах с налични продукти. Към киселото мляко добавям пудра захар, колкото прецениш, добавих сок от портокал и разтопения желатин. Имам форма за терин, но може и в кексова форма от по малките, поставям прозрачно фолио и изсипвам сместа, като отгоре поставям бишкоти. Оставя се в хладилника да се стегне и после се обръща. Аз сложих във формата първо портокалов сок с желатин и го оставих за няколко минути в хладилника да се стегне и след това изсипах сместа и парченца портокали.
Оригиналната рецепта в която има сметана, маскарпоне и ягоди я взех от блога на Йоли. Вместо ягоди я правих с портокали защото това имаше. Стана страхотно. От нейния блог съм правила няколко неща и много ми харесаха.
Както се казва, да ти е сладко