Страница 1145 от 1245

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Дек 3, '17, 16:58
от milena02
Ани, абе една чаша чаена галета и едно малко пакетче масло. Аз също нищо не меря.

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Дек 6, '17, 07:00
от calico
Три дни и никой не готви????
имам тенджера боб, засега им стига.
ама довечера риба ли? не знам, вие ще пълните ли шарани?
баба ми навремето го правеше с много лук, домати и орехи, беше страшно вкусен. :hmmm: :hmmm: :hmmm:
без ориз и няккви модерни неща, само това

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Дек 6, '17, 08:01
от dung
Milena02, хареса ми рецептата ти за сладкиша с круши и мисля да я направя през почивните дни.
Само че не разбрах крушите белят ли се? :hmmm:

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Дек 6, '17, 08:05
от vanina_g
Ееее писах, писах и изчезна :twisted:
Та за шарана - при нас все майка ми го приготвя и точно така - само лук, домати и орехи. И го маже с кашичка от брашно, чеврен и черен пипер и билки някакви :hmmm: Става разкошен и с хрупкава коричка!
Ние нямаме именник в къщи, обаче традицията се спазва!
Хубав празник на всички! :tzvetentze:

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Дек 6, '17, 09:45
от сюзан
Да кажа и аз, то така се прави ,Калико, само много лук, орехи и домати. И става много вкусно.
Ама ние довечера сме на гости и няма да готвя :idea: .

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Дек 6, '17, 11:16
от wenche
Аз пък не обичам орехи в плънката.
Моята комбинация е:
лук, чесън, настърган морков, целина глава, гъби, зелена чушка ( !!! ), малко доматено пюре
и подправям със сол, черен пипер, девисил, мащерка.
Ако имам в хладилника отворен буркан кисели краставички или люти чушлета, използвам от водата за задушаването.
Пробвала съм да добавя и ориз, но много малко - супена лъжица, колкото да обере влагата.

Друга риба ще е днес, няма да е шаран, че много кости има.

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Дек 6, '17, 11:33
от Тутти
Тази година ще променим рецептата за шарана-винаги го правехме пълнен с орехи, лук и домати на фурна с дивисил, лимон, сол и черен пипер. Тази вечер наши близки, които имат именник ще празнуват у нас с общи приятели, даваме им терен. :lol:
Шаран, цял, изчистен от вътрешностите, осолен, с люспите се пече на барбекю. Шарана е балкански, три килограма. Ще докладвам как става на барбекю цял с люспи. Има и риба за пържене, ако не ни допадне тази новост.

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Дек 6, '17, 13:53
от vanina_g
Тутти, много хубав става на скара, особено като е по-голям като твоя! Правили сме така, обаче без люспите май :hmmm:
пак цял, но разтворен на две - като книга - ама и аз как го описвам :oops:

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Дек 6, '17, 14:33
от lenuza73
:D Изкарах късмет,няма да готвя ...на гости сме :ieeee: ..а как мразя шаран :x не обичам риби ,рядко ги хапвам :D
за това и често нарушавам традицията,особенно ако се случи да съм сама на тоя ден

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Дек 6, '17, 22:51
от Asarina
Риба ям само един път в годината - на Никулден. ;)
Шаран не обичам, орехи в плънката също. Та затова днес направих котлети от толстолоб на фурна - с много лук- 5 големи глави, които накълцах в чопъра, домати (консерва) и девисил. По-хубаво става, когато лукът е на тънички шайби или полумесеци, ама днес минах по съкратената процедура. :dovolen: