Какво сготвих днес

Изкушения за лакомници и гурмани.

Re: Какво сготвих днес

Мнениеот Светката » Чет Ное 09, 2017 6:55 pm

Тая вечер ще сме на кашкавал пане с някаква гарнитурка от червено зеле и моркови.
Майстор готвачката ми още не се е прибрала от работа,а пък как съм гладен само.Като вълкк :D
Усмихвай се често.
Това не ти струва нищо,
но ефектът е неизмерим!

Очите ти излъчват топлина,светлина и други комунални услуги.
Аватар
Светката
Баш кафе майстор
 
Мнения: 2074
Регистриран на: Чет Фев 17, 2011 9:07 pm
Пол: Не съм сигурен

Re: Какво сготвих днес

Мнениеот Lois » Пет Ное 10, 2017 12:31 am

calico написа:Навремето познавах един французин, дето се занимаваше професионално с гъбарство, в смисъл работеше към френска фирма дето събира диви гъби от гората. Та той носеше у дома разни манатарки, масловки, пачи крак, и пр. и като го питах за някаква рецепта, за кои да е гъби винаги отговаряше едно и също: масло, чесън и магданоз :lol:

ама наистина ставаха отлични


Те французите така и охлюви готвят :lol:
Аватар
Lois
Кафе машина
 
Мнения: 3151
Регистриран на: Пон Авг 12, 2013 11:40 pm
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Какво сготвих днес

Мнениеот katina » Пет Ное 10, 2017 5:32 pm

На дива гъба само масло и сол, в никакъв случай чесън :svekurva: На охлюви - да, с чесън са супер :daaa:
Тази вечер сме на гръцка мусака с патладжани, ще спретна и една супа топчета :dovolen:
Аватар
katina
Кафеджия/Кафеджийка
 
Мнения: 1028
Години: 57
Регистриран на: Чет Юни 07, 2012 6:46 pm
Местоположение: Хасково
Пол: Жена

Re: Какво сготвих днес

Мнениеот Светката » Пет Ное 10, 2017 7:50 pm

Охлювите са отвраТТТ :D
Тая вечер гювечета
Усмихвай се често.
Това не ти струва нищо,
но ефектът е неизмерим!

Очите ти излъчват топлина,светлина и други комунални услуги.
Аватар
Светката
Баш кафе майстор
 
Мнения: 2074
Регистриран на: Чет Фев 17, 2011 9:07 pm
Пол: Не съм сигурен

Re: Какво сготвих днес

Мнениеот vanina_g » Пет Ное 10, 2017 8:34 pm

Да ви питам и вас - пъстърва за утре ще имаме, ама пържена или във фурната пълнена! Как я предпочитате? :hmmm:
Аватар
vanina_g
Виенско кафе
 
Мнения: 376
Регистриран на: Вто Апр 05, 2016 9:03 am
Местоположение: Пловдив
Пол: Жена

Re: Какво сготвих днес

Мнениеот prijatel62 » Пет Ное 10, 2017 8:43 pm

Lois написа:....Бирената панировка според мен става по-мека и твърде обемна.

Хм...за разлика от вас ние мъжете ХАРЕСВАМЕ меки неща...
Идва ми да зарежа всичко и.....да стана принц!
Аватар
prijatel62
Кафеджия/Кафеджийка
 
Мнения: 1029
Регистриран на: Нед Юли 05, 2015 7:19 pm
Местоположение: гр.Варна
Пол: Мъж

Re: Какво сготвих днес

Мнениеот Мария Николова » Пет Ное 10, 2017 8:47 pm

katina написа:На дива гъба само масло и сол, в никакъв случай чесън :svekurva: На охлюви - да, с чесън са супер :daaa:
Тази вечер сме на гръцка мусака с патладжани, ще спретна и една супа топчета :dovolen:


Точно така, Кате, даже на всяка гъба! :daaa:
Никакви други аромати да не замъгляват аромата на гъбите. :swait: :daaa: :ieeee: :daaa:
Платон ми е скъп, но истината ми е по-скъпа.
Аватар
Мария Николова
Наркоман
 
Мнения: 21724
Години: 75
Регистриран на: Нед Ное 29, 2009 12:44 am
Местоположение: Нова Загора
Пол: Жена

Re: Какво сготвих днес

Мнениеот wenche » Пет Ное 10, 2017 9:43 pm

За вечеря печена есетра (от Арда).
Първо за петнайсетина минути натюр под похлупак във фурната, за да мога да й смъкна кожата и след това още десетина минути овкусена да се запече.
Много, много вкусна риба.

Изображение
Аватар
wenche
Баш кафе майстор
 
Мнения: 2196
Години: 59
Регистриран на: Пон Апр 22, 2013 12:56 pm
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Какво сготвих днес

Мнениеот wenche » Пет Ное 10, 2017 10:00 pm

Отдавна се каня да направя Лимонов паунд кейк. С масло и заквасена сметана.
Много различна от познатата кексова текстура, много фин, сочен и нежен.

Изображение
Изображение
Аватар
wenche
Баш кафе майстор
 
Мнения: 2196
Години: 59
Регистриран на: Пон Апр 22, 2013 12:56 pm
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Какво сготвих днес

Мнениеот calico » Пет Ное 10, 2017 10:06 pm

Венче, веднага рецептата тука, че това изглежда меко и плътно, не е като пандишпанените кексове дето не ги обичаме.

аз не готвя щото не мога само с лявата ръка, обаче и на мен не ми готвят :svekurva:
то няма и кога да ям де- сега съм на една хомеопатия, ми то 5 пъти на ден, един час преди това и час след това да не се яде и пие. Тук там сухоежбина, когат е разрешено. ;) Ще се слабее три дни, явно :ieeemyzh:
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Аватар
calico
Наркоман
 
Мнения: 22520
Години: 65
Регистриран на: Сря Дек 02, 2009 4:41 pm
Пол: Жена

Re: Какво сготвих днес

Мнениеот wenche » Пет Ное 10, 2017 10:28 pm

Веднага, Calico :dovolen:

Лимонов POUND CAKE на Ана Олсън
Разбива се 1 ч.чаша ( 250 гр) леко охладено масло с 1 ½ ч.чаша захар и настъргана лимонова кора на средна скорост около 3 мин., докато стане пухкаво.
5 яйца се разбиват леко с тел и се добавят на части в маслото.
Прибавя се 1/3 ч.чаша заквасена сметана и ванилия.
Добавят се 2 ч.чаши брашно с ½ ч.лъжичка сол.
Разбърква се на ръка, изсипва се в намаслена форма, удря се в плота да излязат мехурчетата и се пече 65-70 мин. на 160 градуса. Към края на печенето температурата може да се намали на 140 градуса (зависи от печката).

За глазурата:
2 с.лъжици вода, 3 с.лъжици лимонов сок и 1/3 ч.чаша захар се кипват.
Кейкът се залива горещ.

Ето и нагледен урок - в първата част е нашият кейк.



Ани, да ти изпратя един кейк по Еконт, тъкмо да затвърдя технологията.
Божке, само аз ли дебелея, никаква мотивация за отслабване :snif:
Аватар
wenche
Баш кафе майстор
 
Мнения: 2196
Години: 59
Регистриран на: Пон Апр 22, 2013 12:56 pm
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Какво сготвих днес

Мнениеот calico » Съб Ное 11, 2017 10:17 am

Венче, няма нищо да ми пращаш, ма може да ми приготвиш едно парче като ще идвам за ЧРД на форума, да се подсиля за купона, че ще съм отслабнала от тия хомеопатии :angelche:
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Аватар
calico
Наркоман
 
Мнения: 22520
Години: 65
Регистриран на: Сря Дек 02, 2009 4:41 pm
Пол: Жена

Re: Какво сготвих днес

Мнениеот Lois » Нед Ное 12, 2017 12:19 am

Ауу, Венче, рибката изглежда превъзходно!

Между саденето на лалета врътнах едни крекерчета аз
Изображение
Аватар
Lois
Кафе машина
 
Мнения: 3151
Регистриран на: Пон Авг 12, 2013 11:40 pm
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Какво сготвих днес

Мнениеот Светката » Нед Ное 12, 2017 7:48 pm

wenche , Lois :ieeee: :ieeemyzh: Правите :dovolen: супер вкусотии
Изображение
Изображение
За закуска с кафенцето Орехов кекс без яйца.Яйцата и те скъпи вече по 0,34-0,40лв при нас за брой
Съдържа орехи,кокосови стърготини,портокалови стърготини,арония ,кафе освен обичайните брашно и кисело мляко :dovolen:
Усмихвай се често.
Това не ти струва нищо,
но ефектът е неизмерим!

Очите ти излъчват топлина,светлина и други комунални услуги.
Аватар
Светката
Баш кафе майстор
 
Мнения: 2074
Регистриран на: Чет Фев 17, 2011 9:07 pm
Пол: Не съм сигурен

Re: Какво сготвих днес

Мнениеот Златка Трънова » Нед Ное 12, 2017 8:09 pm

wenche написа:Веднага, Calico :dovolen:

Лимонов POUND CAKE на Ана Олсън
Разбива се 1 ч.чаша ( 250 гр) леко охладено масло с 1 ½ ч.чаша захар и настъргана лимонова кора на средна скорост около 3 мин., докато стане пухкаво.
5 яйца се разбиват леко с тел и се добавят на части в маслото.
Прибавя се 1/3 ч.чаша заквасена сметана и ванилия.
Добавят се 2 ч.чаши брашно с ½ ч.лъжичка сол.
Разбърква се на ръка, изсипва се в намаслена форма, удря се в плота да излязат мехурчетата и се пече 65-70 мин. на 160 градуса. Към края на печенето температурата може да се намали на 140 градуса (зависи от печката).

За глазурата:
2 с.лъжици вода, 3 с.лъжици лимонов сок и 1/3 ч.чаша захар се кипват.
Кейкът се залива горещ.

Ето и нагледен урок - в първата част е нашият кейк.



Ани, да ти изпратя един кейк по Еконт, тъкмо да затвърдя технологията.
Божке, само аз ли дебелея, никаква мотивация за отслабване :snif:


Ами, аз само като го гледам този кекс и вече надебелях!Записвам си и аз рецептата.
Златка Трънова
Кана кафе
 
Мнения: 535
Години: 52
Регистриран на: Вто Сеп 20, 2016 10:56 pm
Местоположение: Стара Загора
Пол: Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Готварство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта