Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
Тая вечер Таушан
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Какво сготвих днес
Имам тиква
Ще имам гости
Време...нямам...
Дайте ми бърза рецепта за десерт. Вкусен при това...
Имам още мед, орехи, локум и круши...че май и ябълки имам
Ще имам гости
Време...нямам...
Дайте ми бърза рецепта за десерт. Вкусен при това...
Имам още мед, орехи, локум и круши...че май и ябълки имам
"Възрастта е без значение , когато носиш слънцето в себе си!"
-
- Кана кафе
- Мнения: 530
- Регистриран на: Дек 22, '09, 19:59
- Местоположение: Силистра
- Дал благодарност: 85 пъти
- Получил благодарност: 90 пъти
Re: Какво сготвих днес
Може би е късно вече, но.... Нарязваш тиквата с кората на парченца с произволна големина, като преди това си я измила добре. В тава насипваш захар и подреждаш парчетата с кората нагоре. Наливаш вода най- много до половината височина на парченцата и печеше докато се поеме водата, сиропа се карамелизира леко и попива в тиквата. Можеш да украсиш при сервиране съд запечени орехи или нещо друго каквото се сетиш.
Re: Какво сготвих днес
JuliS, получи ли се вкусният тиквен десерт ?
Аз правих печен карфиол с пармезан.
Докато обясня на ММ, че днес ще вечеряме леко, той го сбута с едни наденички от Банско и го превърна в гарнитура.
Извинявам се за лошите снимки, но трябваше да споделя негодуванието си.
Аз правих печен карфиол с пармезан.
Докато обясня на ММ, че днес ще вечеряме леко, той го сбута с едни наденички от Банско и го превърна в гарнитура.
Извинявам се за лошите снимки, но трябваше да споделя негодуванието си.
Re: Какво сготвих днес
Докарах го....с импровизация
"Възрастта е без значение , когато носиш слънцето в себе си!"
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5630
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1722 пъти
- Получил благодарност: 1958 пъти
Re: Какво сготвих днес
Джулс, супер е станало, много цветно.
И аз вчера правих десерт с тиква. Обелена, на парчета, с малко захар, опекох. После пасирах, разпределих в купичките, отгоре добавих втори пласт от тиквеното пюре, в което за цвят добавих какао. Охладих, а като дойде време за десерта, добавих по една топка сладолед. Стана трислоен, много вкусен и лесен десерт.
Направих и още нещо лесно, оригинално и много вкусно, тази рецепта я откраднах от един испански готвач.
Малки червени камби се изчистват от семките, като се запазва капачето. Един пакет качествени замразени скариди се смила в блендер, след като леко се отпуснат на стайна температура. Не се чака да се размразяват напълно.
В тиган се задушават няколко обелени и нарязани скилидки чесън и една глава лук. Добавят се смлените скариди, бучка масло и чаша вино. Добавят се сушени зеленчуци, ама натурални, не с разни гадни вегети, или ако няма сушени зеленчуци, може и настърган морков, пащърнак, целина. Щом сместа глътне виното, се добавят смлян черен пипер, риган и ако имате самардала. Пълнят се чушките и се запичат на фурна - 200 градуса около 20 Мин. Сервират се топли или охладени. Все е чудесно. На снимката се вижда, че от плънката остана и я запекох до чушките.
И аз вчера правих десерт с тиква. Обелена, на парчета, с малко захар, опекох. После пасирах, разпределих в купичките, отгоре добавих втори пласт от тиквеното пюре, в което за цвят добавих какао. Охладих, а като дойде време за десерта, добавих по една топка сладолед. Стана трислоен, много вкусен и лесен десерт.
Направих и още нещо лесно, оригинално и много вкусно, тази рецепта я откраднах от един испански готвач.
Малки червени камби се изчистват от семките, като се запазва капачето. Един пакет качествени замразени скариди се смила в блендер, след като леко се отпуснат на стайна температура. Не се чака да се размразяват напълно.
В тиган се задушават няколко обелени и нарязани скилидки чесън и една глава лук. Добавят се смлените скариди, бучка масло и чаша вино. Добавят се сушени зеленчуци, ама натурални, не с разни гадни вегети, или ако няма сушени зеленчуци, може и настърган морков, пащърнак, целина. Щом сместа глътне виното, се добавят смлян черен пипер, риган и ако имате самардала. Пълнят се чушките и се запичат на фурна - 200 градуса около 20 Мин. Сервират се топли или охладени. Все е чудесно. На снимката се вижда, че от плънката остана и я запекох до чушките.
- marillia
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2698
- Регистриран на: Юни 14, '16, 20:35
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 162 пъти
- Получил благодарност: 123 пъти
Re: Какво сготвих днес
Здравейте, мили хора!
Ако позволите и аз да споделя един експресно приготвящ се десерт с тиква, при това много вкусничък.
Но първо...JuliS, импровизацията ти е направо профисионална
Тиква се нарязва на по-едри кубчета и в тава с малко вода се позапича във фурната на 180 градуса.
500 мл прясно мляко, 200 гр захар и 3 яйца се разбъркват и с тази смес се залива тиквата.
Пече се до сгъстяване на сместа и до образуване на лееекичко загарче отгоре.
Ако позволите и аз да споделя един експресно приготвящ се десерт с тиква, при това много вкусничък.
Но първо...JuliS, импровизацията ти е направо профисионална
Тиква се нарязва на по-едри кубчета и в тава с малко вода се позапича във фурната на 180 градуса.
500 мл прясно мляко, 200 гр захар и 3 яйца се разбъркват и с тази смес се залива тиквата.
Пече се до сгъстяване на сместа и до образуване на лееекичко загарче отгоре.
- venetka70
- Кафе машина
- Мнения: 3610
- Регистриран на: Май 21, '15, 12:17
- Местоположение: Белица, Силистра / Пловдив /Момчиловци / Чирчик, Узбекистан и накъдето ме отвее вятъра
- Дал благодарност: 23 пъти
- Получил благодарност: 36 пъти
Re: Какво сготвих днес
Във фурната се готви пълнен карфиол по рецепта, която някой сподели скоро тук.
След малко ще стане ясно как съм го докарала на вкус.
За десерт нямам сили, пък и нещо не ме влече сладкото напоследък. Не че не поръчах да ми донесат турска баклава де, ама то това защото ме питаха какво искам от Турция.
След малко ще стане ясно как съм го докарала на вкус.
За десерт нямам сили, пък и нещо не ме влече сладкото напоследък. Не че не поръчах да ми донесат турска баклава де, ама то това защото ме питаха какво искам от Турция.
Flowerlover
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Re: Какво сготвих днес
Леле, Тутти! Жива и здрава да си!
Тамън за моя голям пакет дребни скариди, и домашни сушени зеленчуци имам, и камби обичам, все едно за мен е тази рецепта, ще я спретна тези дни!
И аз пекох камби, сладки, 4 кг, но и двата дни имахме гости и почти ги ометоха, а ми се искаше да сложа и някой буркан поне за Коледа, явно ще трябва да повторя. Ще ги правя тайно.
Тамън за моя голям пакет дребни скариди, и домашни сушени зеленчуци имам, и камби обичам, все едно за мен е тази рецепта, ще я спретна тези дни!
И аз пекох камби, сладки, 4 кг, но и двата дни имахме гости и почти ги ометоха, а ми се искаше да сложа и някой буркан поне за Коледа, явно ще трябва да повторя. Ще ги правя тайно.